· 

4 ideeën om een moderne keuken met nis te creëren

4 ideeën om een moderne keuken met nis te creëren

Een moderne keuken met nis, we zie de woontrend de laatste tijd veel voorbijkomen.  Met een uitsparing in de leefkeuken creëer je een knusse sfeer. Je kunt op de nis je woondecoratie plaatsen of er een gezellig hoekje van maken waar je je keukenapparaten een plekje kunt geven. Soms is het nog een probleem om de juiste ruimte te vinden, helemaal als je het nisje zelf mag ontwerpen. In dit artikel staan inspirerende ideeën, zodat je dadelijk makkelijk de woonkeuken kunt inrichten.

4 ideeën om een moderne keuken met nis te creëren

De kenmerken van een moderne woonkeuken

Je herkent vaak een moderne woonkeuken aan een strakke inrichting, een leefkeuken met genoeg ruimte, zodat er ook mogelijkheden zijn oom een kookeiland te plaatsen. Maar een eiland bij je keukenblad is niet de enige kenmerken. Je ziet vaak dat het keukenblok is voorzien van hippe technieken, bijvoorbeeld door middel van greeploze keukenkastjes, een afzuigkap welke bijna niet zichtbaar is en een keuken nis. In de grote keuken is genoeg ruimte om de pannen en potten efficiënt op te ruimen, daarbij wordt er ook gebruikgemaakt van duurzaam keukenapparatuur. Kortom, een praktische woonkeuken waarbij je gezellig aan de keukenbar kunt zitten, maar ook uitgebreid kunt koken.

Wat is een geschikte plek voor een uitsparing?

Je wilt je keuken opknappen of er is een mogelijkheid om een nieuwe luxe keuken te plaatsen. Natuurlijk ga je dan ideeën opdoen voor de keukeninrichting. Wil je een modern keukeninterieur dan mag een keuken nis niet ontbreken. Een nis in de keuken is een uitsparing tussen twee muren. De inkeping is vaak voorzien van natuurlijk materiaal, denk hierbij aan natuursteen of een houten plank. 

 

Een ideale plaats om keukendecoratie te plaatsen, bijvoorbeeld een fruitschaal, kruidenplantjes of andere accessoires waardoor je keukenblok er gezellig uit komt te zien. Heb je geen inspiratie en weet je niet waar je het nisje het beste kunt plaatsen? Met deze woonideeën kun je een knusse keukeninrichting creëren.

Een hoekje maken voor de t.v.

Wil je de tv-programma's niet missen, en volg je graag kookprogramma's of andere televisie-uitzendingen dan is het mogelijk om in je keukenruimte een t.v. te plaatsen. Een hang televisie is een optie, maar het is veel mooier als de tv wordt weggewerkt in een nisje. Een plekje in de keuken waar je goed zicht hebt op het beeld en wat toch hygiënisch oogt. Voor elke keukenindeling is dat een andere plek, toch is het wel verstandig om het beeld iets hoger, dan de werkplek op te hangen. Je wilt immers niet dat de voorbereide gerechten spetters veroorzaken op je televisiescherm.

Een gezellige koffiehoek

Wil je graag een praktische uitsparing een hoekje waar je ook je keukenapparatuur neer kunt zetten dan kun je ook gaan voor een koffiehoekje. Een plekje waar je je koffiezetapparaat kunt neerzetten met daarbij een paar koffiekopjes en nog meerdere benodigdheden. De koffiecorner is een ware woontrend in vele keukens.

 

Ben je geen koffiefreak dan kun je daar natuurlijk ook de airfryer of broodrooster plaatsen. Tegenwoordig is het keukenapparatuur een ware blikvanger, de strakke uitvoeringen zijn mooi om naar te kijken en worden niet meer weggewerkt in een keukenkastje.

De ruimte rondom de spoelbak

Een andere ruimte waar je ook een keuken nis kunt creëren is de plaats rondom de spoelbak. Je kunt je keuken zo ontwerpen, zodat de gootsteen iets naar voren uitsteekt. Zo wordt de plaats een ware eyecatcher in je keukenblok. Wil je liever en lang recht aanrechtblad, dan is het ook mogelijk om de uitsparing op ooghoogte te plaatsen. Voorzie het nisje van een paar spotjes en er ontstaat meteen sfeer en gezelligheid in de keuken.

Een decoratieve wandkast met nis

Heb je een U keuken dan kun je tegen de muur een kastenwand plaatsen. Het is een leuk idee om een plankje te verwerken in de keukenkast. De wandkast is vaak voorzien van lades en opbergmogelijkheden waardoor dit een fijne plek voor woondecoratie is. Daarbij is het een plaats waar geen eten wordt voorbereid, waardoor je minder last hebt van vuil en/of water.

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Heleen Schrijvershof (maandag, 27 mei 2024 14:19)

  Leuk idee om een nisje te maken voor de televisie. Ik kijk altijd Youtube tijdens het koken, voor een iPad heb je natuurlijk een nog kleiner nisje nodig. Handig en mooi!

 • #2

  Claire (maandag, 27 mei 2024 19:58)

  Zo'n decoratieve wandkast met nis in de keuken klinkt geweldig!

 • #3

  Tessa (dinsdag, 28 mei 2024 17:18)

  Wat een leuk idee om een nisje te maken in de keuken. Helaas is mijn keuken daar te klein voor

 • #4

  Elsa (donderdag, 30 mei 2024 09:51)

  Bedankt voor deze inspiratie en tips. Mooi een moderne woonkeuken ☻

 • #5

  Wanda (donderdag, 30 mei 2024 19:33)

  Zo'n koffiehoekje lijkt me wel wat! Heerlijk om daar dan 's ochtends even een bakkie te doen terwijl je ondertussen rustig opstart voor een nieuwe dag.

 • #6

  Amina (vrijdag, 31 mei 2024 13:05)

  Jaaaaa, wij hebben ook een klein koffiehoekje gecreëerd in de keuken. Vaak toch de gezelligste plek van het huis :-)

 • #7

  Malou (maandag, 03 juni 2024 11:09)

  Zo'n koffiehoekje klinkt wel heel gezellig! Wij krijgen over een tijdje een nieuwe keuken, dus bedankt voor de ideeën!

 • #8

  Irene (maandag, 03 juni 2024 17:34)

  Ziet er geweldig uit zo'n nis in de keuken. Ik heb altijd potten te over en vind het soms jammer om alles achter kastjes te verstoppen.

 • #9

  Tine B (maandag, 03 juni 2024 18:33)

  Zo'n uitsparing geeft wel een leuk effect, ik hou wel van dat lijnenspel. En je kan er ook nog afwisselen met leuke decoratie zodat het altijd iets anders geeft.

 • #10

  Renata Feyen (dinsdag, 04 juni 2024 13:12)

  Dat ziet er inderdaad heel erg leuk uit. Zo spijtig dat wij daar niet genoeg plaats voor hebben

 • #11

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 04 juni 2024 17:02)

  O, wat een leuk idee om een nisje te maken in de keuken. Wij hebben hem net 2 jaar geleden verbouwd, anders had ik dat zeker ook gedaan.

 • #12

  sandra (woensdag, 05 juni 2024 16:17)

  Dank je wel voor de inspiratie! Volgend jaar ga ik mijn keuken veranderen. Ik vond dit zeer interessant en het kwam voor mij op het juiste moment!