· 

MOYU notebooks review | Uitwisbaar notitieboek

MOYU notebooks review | Uitwisbaar notitieboek

Zelf had ik een notitieboek wat al bijna vol zat. De vraag of ik een review rvoor MOYU notebooks wilde schrijven over hun uitwisbare notebook kwam dan ook precies op het goede moment. Een overzichtelijk aantekenboek kan ik wel gebruiken, sterker nog ik was er net naar opzoek! Nergens kan ik en een weekoverzicht en een kladblok inéén vinden. Zou dit echt mijn opschrijfboekje zijn waar naar ik opzoek ben?

MOYU notebooks review

Blogger

Mijn schrijfblok is mijn alles daar schrijf ik honderd en één dingen als  lifestyle blogger in op. Notitie's over wanneer het blog geschreven moet worden. Maar ook wanneer ik een foto moet maken van een bepaald product. Verder maak ik maak altijd een apart vakje met zoekwoorden en synoniem,

zodat mijn teksten niet te ééntonig zijn.

En dan hebben we het nog geen eens over hert dagelijks bijhouden van Social Media.

 

Ik plan wekelijks mijn bezigheden. In mijn eigen schrijfblok stonden overal losse opmerkingen en krabbels en daardoor was het voor mij niet echt overzichtelijk. Daarbij had ik  in het dagelijkse leven vaak inlevingsmomenten vooral in bed. Dat ik denk o ja dat moet de titel zijn of dat is ook een goed onderwerp om over te schrijven. Kortom inspiratie genoeg maar ik kan mijn krabbels nergens kwijt.

uitwisbaar notitieboekje

Ringband of gebonden versie?

MOYU is een bekent merk van herschrijfbare notitieboekjes. Je kan het notebook krijgen in de vorm van een ringband en in een gebonden boek met een linnen kaft. De laatste versie heb ik ontvangen. De kaften zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Van effen zwarte en een gele kaft tot een leuke bergen of jungle print. Ik ben voor het uitwisbare boekje met  als kaft de maan gegaan, ook wel MOYU notebook Day Clay Premium genoemd. Het opschrijfboekje met maan print is verkrijgbaar in de kleur rood en zwart. Bij het boekje krijg je een pen, schoonmaakdoekje en een ophang lus waar je makkelijk je pen in kan opbergen.

 

gebonden notitieboek

MOYU notebook

Het Moyu notebook heeft in totaal 32 pagina's. De eerste twee pagina's hebben een To do- lijst. Twee handige pagina's waarbij je al je activiteiten die je nog moet doen kunt opschrijven. Daarbij kun je aanvinken wat je al uitgevoerd hebt, zodat je overzicht heel erg duidelijk blijft.  Na de To do-lijst komt er een week planner die verdeeld is over twee pagina's. Hier kun je je planning in noteren maar ook een persoonlijke krabbel opschrijven. De rest van het opschrijfboekje is gelijnd zodat je er veel in kunt noteren, op het eind nog twee blanco pagina's en twee gestipte bladzijde.

handig opschrijfboekje

Wat maakt dit opschrijfboekje uniek?

Dit opschrijfboekje is uniek vanwege het steenpapier.  Steenpapier is zeer duurzaam. De eigenschappen van steenpapier zijn: uitwisbaar, waterafstotend en scheurbestendig. Voor dit papier is dus geen een boom gekapt! Sterker nog per aanschaf  van het notitieboekje plant MOYU in samenwerking met Trees for Kenya een boom. Koop je dit boekje dan ben je dus heel milieubewust bezig!

In het begin is het steenpapier best wel even wennen. Het is dikker dan natuurlijk  papier. Maar het went snel. Bij het steenpapier  hoort ook een aparte pen die meegestuurd wordt met de blocnote. Met de pen kun je net zoveel krabbels en notitie's maken als je maar wilt. En zodra je je blog of informatie verwerkt hebt kun je het weg vegen met het meegeleverde doekje. Maak het doekje een klein beetje vochtig en in no time wis je alles weg wat je niet meer nodig hebt. Zo kun je het notebook wel 500 keer gebruiken.

MOYU notitieboekje

Erg blij

Als blogger ben ik erg blij met dit uit wisbare boekje. Maar ik kan me ook voorstellen dat het opschrijfboekje ook ideaal is voor op reis, om al je plekken en locatie's in op te schrijven. Zo kun je toch het overzicht houden en wat je niet meer nodig hebt wis je weg.

Zelf vind ik het MOYU notebook  een leuke gadget om cadeau te geven aan vrienden en familie die in de praktijk veel moeten opschrijven en een mooi duurzaam geschenk willen.

MOYU notitieboek review

Heb je interesse in de MOYU notebooks neem dan een kijkje op deze site.

 

Zou voor jou een uitwisbaar notitieboekje wat zijn?

Reactie schrijven

Commentaren: 35
  • #1

    rachel (maandag, 19 oktober 2020 09:42)

    leuk idee maar ik bewaar liever altijd mijn notitie's zodat ik het altijd nog terug kan halen dus dit is niet echt wat voor mij
    https://lafamiliab.nl/

  • #2

    Melanie Hoogvliet (maandag, 19 oktober 2020 10:10)

    Ik heb deze note boek ook ontvangen :) ik moet hem komende week nog even goed uit gaan testen. Maar ik vind het heel fijn dat je de notities uit kunt wissen en kunt hergebruiken,

  • #3

    corrina wassenaar (maandag, 19 oktober 2020 12:12)

    Handig, maar zelf bewaar ik altijd mijn krabbels. Ik heb altijd klein boekje op me buro waarin ik heerlijk kleine notities zet

  • #4

    Manon (maandag, 19 oktober 2020 17:19)

    Ik zou toch mijn notities niet willen uitwissen eigenlijk.

  • #5

    Jasmina (dinsdag, 20 oktober 2020 10:11)

    super handig! Vooral omdat je het zo vaker kan gebruiken...ideaal met to do lijstjes....

  • #6

    Tessa (dinsdag, 20 oktober 2020 11:15)

    Het concept is handig, maar ik ben iemand die altijd zijn notities/aantekeningen bewaard. Misschien is dit voor op mijn werk wel handig

  • #7

    nicole orriens (dinsdag, 20 oktober 2020 15:48)

    Wat een leuk notitieboekje is dat zeg! En bijzonder dat je het gewoon telkens opnieuw kunt gebruiken.

  • #8

    nicole orriens (dinsdag, 20 oktober 2020 15:53)

    Zo'n uitwisbaar boekje zou denk ik best iets voor mij zijn inderdaad. Ik schrijf dingen nu meestal op in mijn Moleskine boekje.

  • #9

    Manon Hey Frits (dinsdag, 20 oktober 2020 17:37)

    Ja, super. Ik heb ook zo'n boekje thuis, heel fijn idee dat het lekker duurzaam is. En het werkt prima!

  • #10

    Frederique (woensdag, 21 oktober 2020 07:00)

    Heel handig voor school ook vind ik of eigenlijk voor alles met studie en leren.

  • #11

    lodi @lodiblogt.nl (woensdag, 21 oktober 2020 09:09)

    Ik vind ze ook ideaal, hier een van een ander merk, maar het idee is hetzelfde, naast mijn junk journal heb ik nu geen agenda meer nodig, want ik schrijf hier mijn planning in en wis het zo weer weg als ik het gedaan heb.

  • #12

    Wendy (woensdag, 21 oktober 2020 10:06)

    Oh wow dat is toch echt een geweldig boekje! Heel stijlvol en super handig dat het uitwisbaar is!

  • #13

    Simone (woensdag, 21 oktober 2020 10:20)

    Dit had ik vroeger op school moeten hebben. Als ik iets verkeerd had geschreven, scheurde ik de hele blaz eruit en startte opnieuw. Dit had me wat tijd bespaard haha.

  • #14

    Krystle/Batboy (woensdag, 21 oktober 2020 12:10)

    Handig! Wij hebben er één van correctbook en gebruiken hem heel veel, ideaal!

  • #15

    Felice Veenman (donderdag, 22 oktober 2020 09:36)

    meestal is het vinden van ene boekje om ideen te noteren niet mijn probleem. mijn probleem is om het bij de hand te hebben als ik het nodig heb. Ik zou bedenk ik nu behoefte hebben aan een boekje dat ik kan roepen :-)

  • #16

    Xiana (donderdag, 22 oktober 2020 09:44)

    Ik had dit boekje ook al eens voorbij zien komen en vroeg me al altijd af of het zeer praktisch was. Hier maak ik ook graag notities zoals ideetjes voor een nieuwe blog of to do lijstjes. Eigenlijk inderdaad zonde dat je hiervoor telkens een nieuw blaadje moet verspillen. Leuk ideetje dus! Kan je de pen dan makkelijk opnieuw bijbestellen?

  • #17

    Felice Veenman (donderdag, 22 oktober 2020 10:35)

    is het niet een erg zwaar boek?

  • #18

    Jouvence (donderdag, 22 oktober 2020 15:58)

    Ik weet niet zo goed of een uitwisbaar notitieblok iets voor mij zou zijn. Ik zie ook een weekplanning en ik heb toch liever een agenda waarin ik alles nog kan terug zien.

  • #19

    Wanda (donderdag, 22 oktober 2020 20:35)

    Misschien idd wel iets voor mij, want meestal gooi ik mijn notities weg als ik ze heb gedaan, dus uitwissen is wel zo milieuvriendelijk natuurlijk.

  • #20

    Mieke | Miek's Mind (donderdag, 22 oktober 2020 21:33)

    Wat een grappig iets. Ik vind het zelf wel prettig om terug te kijken in mijn notities, dus ik heb het niet nodig

  • #21

    Tania (donderdag, 22 oktober 2020 21:48)

    Ik schrijf graag alles op dus ben wel benieuwd naar dit notitieboek.

  • #22

    Caroline (vrijdag, 23 oktober 2020 07:54)

    Ziet er prachtig uit. Ik hou heel veel van stationery en mooie papierwaren.

  • #23

    Kristof (vrijdag, 23 oktober 2020 07:57)

    Ik vind het idee ook wel goed maar zoals al eerder gezegd hou ik toch graag alles bij. Voor mijn kinderen zou het misschien wel interessant zijn om als kladschrift te gebruiken.

  • #24

    Renata Feyen (vrijdag, 23 oktober 2020 13:08)

    Wow 500 keer das echt wel heel veel - ik had er nog niet van gehoord :)

  • #25

    Beauty By Bibi (vrijdag, 23 oktober 2020 15:05)

    Wat onwijs leuk dit! Nog niet eerder gezien dit!

  • #26

    Cynthia (zondag, 25 oktober 2020 21:34)

    Ok houd wel van dit soort duurzame alternatieven. Ideaal voor een to do lijst of boodschappen lijst!

  • #27

    Jody (dinsdag, 27 oktober 2020 12:11)

    en hoe ging het met uitwissen? Daar ben ik dan benieuwd naar.. Was de inkt helemaal weg? Of bleef je het toch zien?

  • #28

    Melanie Hoogvliet (donderdag, 29 oktober 2020 10:55)

    Ik ben echt een groot fan hiervan! Ideaal voor je boodschappen briefjes

  • #29

    Frederique (dinsdag, 03 november 2020 09:39)

    Ik vind die uitwisbare boekjes heel fijn. Heb er twee en ik gebruik ze dagelijks bijvoorbeeld voor boodschappen of als ik notities maak voor werk.

  • #30

    Alexandra (vrijdag, 06 november 2020 11:27)

    Ik vind vooral het feit dat het duurzaam is zo'n fijn idee. Zal best wennen zijn, bewaar altijd aantekeningen. Maar ga hier toch eens over nadenken. Één aanschaffen is echt beter voor het milieu en alle beetjes helpen.

  • #31

    Deborah (maandag, 09 november 2020 11:43)

    Wat een mooi exemplaar heb jij. Zelf ben ik niet bekend met dit merk. Ik heb een ander boekje maar wel met het zelfde idee. Overigens ben ik wel toe aan iets nieuws, want die van mij is na 2 jaar wat smoezelig geworden. (dagelijks gebruik op het werk)
    Het idee hier achter vind ik echt heel goed.

  • #32

    www.hippiemeisje.com (zaterdag, 05 december 2020 21:43)

    Wel, mijn diëtiste heeft ook zoiets.
    Het lijkt me zo fijn, ik zou ook wel zoiets willen! Bedankt voor je review

  • #33

    henk (woensdag, 13 januari 2021 14:12)

    Dat is nog eens handig; moest meteen denken aan die toverleitjes van vroeger op school, waarmee je ook dingen kon uitwissen, maar dit is een stuk handiger!

  • #34

    Jessie (woensdag, 13 januari 2021 15:36)

    Wow, klinkt super. Ben wel benieuwd hoe uitwisbaar de tekst is als-ie wat langer in het boekje staat, of als je het boekje 20x hebt gebruikt.

  • #35

    Nicole Orriëns (woensdag, 20 januari 2021 08:55)

    Ik ben dol op notitieboekjes, en deze vind ik erg leuk. Ik gebruik nu meestal Moleskine.