· 

Mijn ervaring met orthopedische Snoozle Fluffy hondenmand

Mijn ervaring met orthopedische Snoozle Fluffy hondenmand

Voor mijn Jack Russell kreeg ik een hondenmand toegezonden, een rond hondenbed om uit te proberen. Nu is mijn kleine hondje erg kieskeurig, niet alleen met eten maar ook met de juiste lig plek. Ik was dan ook erg benieuwd hoe mijn huiselijke maatje de mand zou ervaren.

 

Bij het uitkiezen voor het geschikte ligcomfort voor mijn viervoeter van bijna 10 jaar oud, ben ik op zoek gegaan naar een orthopedische mand. Een hondenkussen waarbij comfortabele ligging voorop staat. Mijn keuze is gevallen op de Snoozle Fluffy hondenmand. In dit artikel deel ik mijn review van de ronde donut mand, zoals de ligmand ook wel genoemd wordt.

Mijn ervaring met orthopedische Snoozle Fluffy hondenmand
Mijn ervaring met orthopedische Snoozle Fluffy hondenmand

Op zoek naar een orthopedische hondenmand

Aangezien mijn kleine vriend nu echt een oude hond is geworden, is een comfortabele orthopedische hondenmand wel zo fijn. Je ziet duidelijk dat mijn Jack Russell minder actief is dan voorheen. Zo wil hij niet meer zo veel naar buiten en hij heeft meer moeite om de hondenmand in en uit te komen. Doordat hij minder naar buiten wil, slaapt hij meer, een orthopedische mand is dan ideaal.

Aangezien ik de gewrichtsproblemen niet kan verhelpen, kan ik het liggen en slapen voor mijn hond Spike wel zo aangenaam mogelijk maken, daarom heb ik gekozen voor de ronde donut.

De Snoozle Fluffy mand is gevuld met extra pluche wat  zorgt voor meer ligcomfort en biedt een fijne ondersteuning voor je hond tijdens het verblijf en slapen in de ronde hondenmand. De buitenkant is gemaakt van imitatiebont.

Review Snoozle Fluffy hondenmand
Review Snoozle Fluffy hondenmand

Een ronde hondenmand of een hondenkussen?

Bij de komst van een hond in huis komt er zo veel op je af, van een hondenriem, hondenvoer tot de juiste mand. Er is namelijk veel keuze, als je met een snelle blik op je computer kijkt dan zie je een ronde mand, een hondenkussen, matras, stretcher en zelfs een hondensofa, soms weet je niet wat handig is om te kopen voor je viervoeter.

Uit ervaring weet ik dat een rietenmand voor mijn hondje niet comfortabel is ook al is de instap laag, de ligmand is niet rekbaar. Een hondenkussen vindt hij niet fijn omdat hij geen steuntje in de rug heeft. Omdat mijn kleine viervoeter graag warm en opgerold slaapt ben ik gegaan voor de Snoozle Fluffy hondenmand, deze is in meerdere maten ook voor de grote hond is er een exemplaar.  Ga je een mand uitkiezen en heb je geen idee wat de juiste maat moet zijn? Het beste kan je dit tabel aanhouden.

MAATTABEL VOOR HONDEN:

Opgemeten van kop tot kont, zonder staart.

S 50 cm = voor honden tot 30 cm in lengte (bv Chihuahua)

M 60 cm = voor honden tot 35 cm in lengte (bv Teckel)

L 70 cm = voor honden tot 50 cm in lengte (bv Shiba Inu)

XL 80 cm = voor honden tot 60 cm in lengte (bv Boxer)

XXL 100 cm = voor honden tot 75 cm in lengte (bv Labrador)

Warmte zorgt voor een veilig gevoel

Het liefst ligt mijn hond op een warm fleece dekentje naast mij op de bank, maar dat kan niet altijd. Daarom heb ik gezocht naar een heerlijk lig plekje wat de warmte en de veiligheid probeert na te bootsen. Vooral in de herfst en de winter wil mijn hond een warme slaapplek. Een mand welke op de grond staat en geen hoge opstaande rand heeft zorgt voor warmteverlies, dus wilde ik een plek wat lijkt op een heerlijk fijn nestje, een mand met een opstaande rand.

 

De donut mand geeft de hond een rustig gevoel, de zelfverwarmende mand zorgt voor een stukje extra veiligheid; waardoor de hond intenser en dieper gaat slapen. De hondenmand wordt niet voor niks aangeraden bij bang en stressvolle honden en laat ik nu net zo'n hondje in huis hebben.

De donut mand is makkelijk schoon te maken

Omdat mijn Jack Russell niet zo groot is heb ik gekozen voor maat M. Dit pakt voor mij goed uit want de maten S, M, L en XL  mogen in de wasmachine. Alleen maat XXL moet vanwege de grote met de handgewassen worden of via een stoomapparaat. Ik vind de hondenmand schoonmaken  net zo belangrijk als mijn eigen bed verschonen.  Wekelijks was ik zijn kleedje of mandhoes omdat ik geen andere beestjes in huis wil hebben.

Review Snoozle Fluffy hondenmand

Hoe heb ik als hondeneigenaar de Snoozle Fluffy hondenmand ervaren en wat vond mijn Jack Russell van de mand? Doordat we de mand thuis mochten testen kan ik er nu een eerlijk review over geven. 

 

Het materiaal voelt heerlijk zacht aan mijn kleine huisdier sprong meteen de ronde donut mand in toen deze op de grond werd neergelegd en kwam er niet meer uit. Van oppervlakkig slapen ging mijn hondje over in diep snurken; het was duidelijk mijn maatje was in dromenland, die gebeurt normaliter niet snel.

 

De lengte van de mand (voor mijn hondje nam ik maat M) is perfect. Mijn viervoeter heeft genoeg ruimte in de mand en kan zich prima draaien of keren. De opstaande rand is iets minder stevig dan verwacht. Bij het neerzetten van de mand staan de zijkanten omhoog, maar zodra de hond op de rug gaat liggen en het gewicht een beetje op de rand hult zakt het in. Is het een probleem? Eigenlijk niet de slaapplaats wordt er iets ruimer van waardoor de hond fijn en uitgestrekt kan liggen. 

 

Omdat de hond graag op de bank ligt leg ik de mand tegenwoordig naast me op de bank. Nu is zijn ruimte helemaal afgebakend, het fleece kleedje gebruik ik is niet meer. Op deze wijze gaat de bank niet naar hond ruiken en belanden de haren in zijn ligmand.

 

Mijn review is zeer positief, waar ik voorheen twijfelde over de kwaliteit en de slapheid van de rand van de mand, vind ik het nu zeer positief uitpakken. Mijn angstige hond slaap intenser en vaster, waardoor ik nu makkelijker het huis uit kan, van verlatingsangst lijkt hij nu veel minder last van te hebben.

 

Samenwerken, neem dan contact met me op
Samenwerken, neem dan contact met me op

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  Jolanda (maandag, 14 november 2022 12:31)

  Hij ligt er wel heerlijk bij!

 • #2

  EvenDelen.be (maandag, 14 november 2022 14:13)

  Wij hebben ook nog dergelijke manden gehad. De honden lagen er heel graag. Maar onze jonge hond vond het nog veel leuker om ze kapot te bijten. Toch zal ik er later terug weer in huis halen.

 • #3

  Claire (maandag, 14 november 2022 15:03)

  Wat een mooie mand en wat een schatje! Misschien ook wel iets voor onze hondjes. Wij hebben 2 labradors van 12 en 10 jaar. Ik vind deze leeftijd mooi maar ook best wel angstig. Iedere keer als er iets is, houd je toch je hart vast.

 • #4

  Frederique (maandag, 14 november 2022 19:26)

  Wat fijn dat het zo'n positieve ervaring is geworden. Ik wist niet eens dat er orthopedische hondenmanden bestonden maar ik heb ook niet veel kennis over honden.

 • #5

  Nienke (maandag, 14 november 2022 20:32)

  Wat heerlijk! Je zou er bijna zelf in gaan liggen.. Onze hond heeft een ergonomisch kussen met memory foam, daar ligt ze ook prinsheerlijk op.

 • #6

  Sanne (maandag, 14 november 2022 21:01)

  Mijn hondje is 11 jaar oud en wat je schrijft merk ik ook. Een goede mand is inderdaad heel belangrijk. Deze lijkt mij zo fluffy maar zakt hij niet in? Alleen mijn hondje verkiest de zetel en dat krijg ik niet meer afgeleerd.

 • #7

  Wanda (maandag, 14 november 2022 22:24)

  Volgens mij heeft je grote vriend het prima naar zijn zin op zijn mooie mand! Wij hebben zelf een kat en ondanks dat hij twee mandjes heeft staan, ligt ie toch het liefst op mijn schoot.

 • #8

  Nicole Orriëns (dinsdag, 15 november 2022 10:58)

  Dat ziet er heel prettig uit voor je hondje. Onze Trixie ligt nu meestal op de bank in plaats van in haar hondenmandje.

 • #9

  Rory (dinsdag, 15 november 2022 16:42)

  Ik vind het heel mooi om te zien hoe ogenschijnlijk rustig je hondje eruit ziet. Die foto met zijn koppie op het randje is aandoenlijk. Het ziet eruit als een heel comfortabel mandje. Fijn dat die gezellig bij je op de bank ligt. En ook nog in zijn eigen mandje!

 • #10

  Tessa (dinsdag, 15 november 2022 19:07)

  Nooit geweten dat er ook speciale orthopedische hondenmanden bestaan. Hij ziet er mooi en comfortabel uit

 • #11

  Krystle (dinsdag, 15 november 2022 19:17)

  Lijkt mij een heerlijke mand voor de hond! Ik heb geen hond meer, maar mijn hond beet alles kapot. Zijn mand was later een kratje haha

 • #12

  Lau (woensdag, 16 november 2022 15:48)

  Ziet er inderdaad heel comfortabel uit! Hij kijkt er ook erg gelukkig mee :D

 • #13

  Jouvence (woensdag, 16 november 2022 18:34)

  Wat een knapperd, hoe heet jouw Jack Russell? Hier ook allerlei orthopedische mandjes, kussens en onlangs zelfs een speciaal warmtemandje aangeschaft.

 • #14

  Cynthia (vrijdag, 18 november 2022 16:39)

  wat een schatje. En wat fijn dat er zulke comfortabele mandjes zijn voor hinden die wat ouder zijn. Ik wist niet dat het bestond!

 • #15

  Angie (zaterdag, 19 november 2022 17:25)

  Wat fijn dat hij nu zo'n chille slaapplek heeft en zo heerlijk slaapt. Zo'n mand wil ik voor mezelf ook wel. Ziet er zo comfortabel uit. :)

 • #16

  Melanie Hoogvliet (maandag, 05 december 2022 15:02)

  oooh die mand ziet er heerlijk zacht en comfortabel uit. Zo mag mijn bedje er ook wel uit zien.