· 

Review Himalaya zoutlamp: ervaring nachtlamp

Review Himalaya zoutlamp: ervaring nachtlamp

Van Spiru kreeg ik een Himalaya zoutlamp toegestuurd, de zoutlamp mocht ik uitproberen. Zodat ik daarna een review kon schrijven over de nachtlamp en mijn ervaring met jullie kan delen. Zou de spirituele zoutsteen een goede werking hebben?

Review Himalaya zoutlamp
Review Himalaya zoutlamp

Wat is een Himalaya zoutlamp?

De zoutlamp is zoals de naam al zegt gemaakt van zoutsteen uit de Himalaya. Het Himalayagebergte is een hoge berg in het midden van Azië. In de Himalaya bevindt zich zoutsteen, het bijzondere zout bevat de meeste mineralen.  500 miljoen jaren geleden is het proces begonnen, het zeewater was gestart met indampen. Het proces duurde honderden jaren en langzaam werd het zout geperst tot een brok steen: het zoutsteen. Van het zoutsteen is nu een zoutlamp gemaakt.  De decoratieve lamp is van binnen uitgehold zodat je er een lichtje in kan plaatsen.

Wat is de werking van het zoutsteen?

De zoutverlichting zorgt ervoor dat vochtmoleculen gezuiverd worden.  Hierdoor wordt sigarettenrook, schimmels maar ook maar ook de lading van elektrische producten, zoals computer, telefoon en laptop verminderd en wordt de lucht gezuiverd.  Maar er zijn meer voordelen, niet alles is wetenschappelijk bewezen, maar het is een feit dat zout de lucht zuivert. Wanneer de lamp warm wordt, kan zoutsteen negatieve ionen produceren wat zorgt voor een schone lucht. Hierbij een overzicht van alle voordelen op een rijtje:

 • Je bent meer ontspannen
 • Je kunt beter slapen
 • Je ervaart minder stress
 • Je hebt meer energie

Kan de nachtlamp smelten?

Aangezien de nachtlamp een natuurlijk product is kan de verlichting zeker smelten zodra het licht in contact komt met water. Plaats het brok natuursteen dus niet in de buurt van een douche, vatenwasser of andere plekken in de buurt van water.

Maar ook bij het schoonmaken moet je goed opletten. De lamp trekt stoffige deeltjes uit de lucht aan, er kunnen grijze plekken op de lamp ontstaan dat is niet erg. Wel is het fijn om de lamp stofvrij houden. Maak de nachtlamp niet schoon met een natte doek maar met een droge stofdoek om schade aan de lamp te vermijden. 

Review zoutlamp: wat is mijn ervaring?

En nu mijn review over de zoutlamp. Ik ben er blanco ingegaan, dan kan je het beste objectief kijken. De lamp werd zeer snel bezorgd door Spiru, de volgende dag had ik de zoutlamp al in huis. In een ruime doos werd de nachtlamp bezorgt, de lamp was erg  goed verpakt, bovenop was er een sticker met de tekst breekbaar geplaatst en de lamp werd ook gaaf aan huis bezorgd.

De lamp kwam zeer goed overeen met het plaatje op de website. Al hoewel het een natuurproduct is het altijd spannend of je verwachting klopt, maar het was precies zoals ik in gedachte had. Bij de lamp was een lampje toegevoegd zodat ik de verlichting meteen uit kon proberen.

 

Mijn ervaring bij het aanzetten van de roze zalmkleurige lamp was erg positief, de lamp gaf een hele mooie zachte gloed, gelukkig niet te scherp want ik kan niet goed tegen fel licht. Manlief kwam thuis en hij vond de lamp ook erg romantisch staan, wat een toegevoegde waarde voor de slaapkamer. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik er een leuk tafeltje in mijn slaapkamer inrichting heb geplaatst waar de lamp nu tot zijn recht komt.

 

Er wordt geadviseerd om de lamp overdag aan te zetten en s' nachts uit, dus dat advies heb ik aangehouden. Nadat de lamp een tijdje aan stond werd de verlichting warm, nu wist ik zeker dat de lamp zijn werk ging doen. S 'middags doe ik altijd even een dutje en de lamp gaf zo een fijn licht dat ik de zoutlamp gewoon aan heb laten staan. Toen ik wakker werd leek het net alsof ik een zoutlucht heel licht rook.

 

Zelf zou ik de lamp niet op een nachtkastje zetten omdat het licht daarvoor te zacht is,  je kunt niet makkelijk een boek bij het lampje lezen. Maar dat is ook niet de bedoeling. Je moet de lamp echt zien als sfeerverlichting.

 

Elke avond mediteer ik voor het slapen gaan, meestal is het een Yoga Nidra meditatie waardoor ik als een roosje in slaap val. Ik kan uit ervaring dus niet zeggen of je er beter van gaat slapen. Wel kan ik me voorstellen dat als je meer ontspannen bent je ook beter in slaap kunt vallen.

 

Mijn tip gebruik de lamp voor de kinderkamer

De lamp lijk me ook ideaal voor kleine kinderen die onrustig in slaap vallen of s 'nachts vaak wakker worden. Het zachte licht geeft een beschermend en rustig gevoel. Dus mijn tip zou zijn om de zoutlamp ook in de kinderkamer te plaatsen. 

Heb jij ervaring met een zoutlamp in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  EvenDelen.be (woensdag, 23 februari 2022)

  Wat een mooie lamp. Ik ben even op de site gaan kijken en zie dat je ook grijze of witte kan kiezen. Maar deze geeft echt wel een mooie gloed.
  Ik heb op mijn nachtkastje een lampje met sfeerverlichting. En op de plank boven mijn bed een design spot die ik naar beneden kan richten voor als ik lees.
  Goed dat je ook over het onderhoud spreekt!

 • #2

  Petra (donderdag, 24 februari 2022 13:41)

  Het aanschaffen van een Himalaya zoutlamp is niet verstandig wanneer je huisdieren hebt. Als ze er aan likken kunnen ze een zoutvergiftiging krijgen en kunnen overlijden!!! Dierenartsen waarschuwen hier dan ook voor.

 • #3

  Merel | De Mamagids (donderdag, 24 februari 2022 15:04)

  Merk je ook verschil in de luchtkwaliteit? Twijfel al langer over een zoutlamp, maar ben er nog altijd niet over uit.

 • #4

  Krystle (donderdag, 24 februari 2022 15:22)

  Ik zie ze heel vaak voorbij komen op internet, vind er er ook mooi uitzien! Heb er zelf geen, maar wel zoutsteen waxinelichthouders.

 • #5

  Nicole Orriëns (donderdag, 24 februari 2022 15:37)

  Nee, maar ik geloof dat mijn schoonouders er ooit wel eentje hebben gehad. Ik vind ze niet zo heel mooi ogen, maar als ze goed werken is dat natuurlijk het belangrijkst.

 • #6

  Amina (donderdag, 24 februari 2022 22:20)

  Wat een goede tip om deze lamp in de kamer bij kinderen die onrustig slapen neer te zetten. Zelf heb ik een zoutsteen waxinelichthouder van Spiru. Fijne webshop die snel en goede kwaliteit levert xxx

 • #7

  Mamaplaneet.nl (vrijdag, 25 februari 2022 08:34)

  Mijn kinderen zijn net van nachtlampjes af maar gezien we invloeden van schermen in het dagelijks leven vind ik dit wel interessant.

 • #8

  Frederique (zaterdag, 26 februari 2022 14:05)

  Geen ervaring mee maar al langere tijd denk ik eraan om er eentje aan te schaffen.

 • #9

  Melanie (maandag, 28 februari 2022 12:49)

  Wat een prachtige lamp zeg! Deze wil ik ook wel op mijn slaapkamer. Ik denk daar al langer over na maar ja er is nog zoveel wat we willen doen in huis dat die een beetje naar onderen is gezakt op het wensen lijstje.

 • #10

  Claire (dinsdag, 01 maart 2022 12:00)

  Wij zijn ook enorm fan van zoutlampen! Wij hebben er één in de kinderkamer staan.

 • #11

  Sandra (dinsdag, 01 maart 2022 14:45)

  Wat een mooie lamp, lekker sfeervol! Wat interessant ook dat het de lading van elekrtische producten verminderd. Dat lijkt mij best fijn.

 • #12

  Tessa (donderdag, 03 maart 2022 18:47)

  Mooi vormgegeven lamp is dit. Zelf geloof ik niet in de werking van zulk soort producten

 • #13

  Janet (vrijdag, 04 maart 2022 22:42)

  Wat een mooie lamp. Zoiets zou ik zeker wel in huis kunnen hebben en ben ook wel benieuwd of ik de voordelen ervan dan ook zal ervaren.

 • #14

  Sherry (zaterdag, 05 maart 2022 20:39)

  Doe mij maar zo een lamp. Het lijkt me wel handig. Goed blog.

 • #15

  Caroline (vrijdag, 11 maart 2022 08:44)

  Hhhmm... ik weet niet of ik er eentje zou aanschaffen. Op de 1 of andere manier trekt het me niet zo, maar het geeft inderdaad wel een gezellige glow aan je interieur.

 • #16

  hippiemeisje (vrijdag, 11 maart 2022 10:19)

  Ik heb zo een zoutsteen om een kaarsje in te zetten.
  Ik bekijk het gewoon als een sfeerlichtje, niet meer dan dat.
  Een lamp zou misschien wel beter zijn aangezien ik door chronische luchtwegenproblemen geen kaarsen meer kan verdragen.