· 

Met deze 4 tips kun je je slaapkamer sfeervol inrichten

Met deze 4 tips kun je je slaapkamer sfeervol inrichten

Niet iedereen is hetzelfde behuisd, de een heeft een grote slaapkamer de ander heeft een kleine kamer om in te slapen. Een slaapkamer moet praktisch zijn er moet een bed in, twee nachtkastje en op zijn minst een garderobekast. Maar is de kamer waar we toch wel veel verblijven dan sfeervol? Helaas niet, maar daar kun je wel wat aan doen. In dit woonblog wil ik je tips en woon inspiratie geven, zodat jij je slaapkamer sfeervol kan inrichten.

Tips om de slaapkamer sfeervol in te richten
Tips om de slaapkamer sfeervol in te richten

Tip 1: Welke woonstijl wil je in de slaapkamer?

Je kunt op zich op de bonnefooi gaan shoppen voordat je je slaapkamer gaat inrichten, maar dan krijg je een habbekrats van spullen die niet altijd op elkaar zijn afgestemd. Een handige tip is om vooraf te bekijken welke woonstijl past bij jou. Neem eens een kijkje op Pinterest en laat je inspireren door de verschillende woonstijlen. Spreekt rust en ruimte je aan dan is de Scandinavische woonstijl een goede keuze, Wil je een inrichting met meerdere donkere kleuren dan kun je kijken bij een industriële of klassieke slaapkamer. Ben je eruit welke woonstijl het moet worden dan kun je aan de slag!

Tip 2: Met welke kleur ga je de slaapkamer inrichten?

Kleuren kun de sfeer in de woonkamer of slaapkamer bepalen, maar natuurlijk is het ook een kwestie van smaak. De een wil graag een sprekende kleur op de wand, waar de ander graag de muur zo rustig mogelijk houdt. Natuurlijk is het niet noodzakelijk om een de muur te beschilderen voor gezelligheid in de slaapkamer kun je ook werken met kleur door de juiste meubels, accessoires en beddengoed uit te kiezen. In dit artikel geef ik een handig overzicht over wat kleuren in de slaapkamer kunnen uitstralen:

 • Blauw: Wil je een rustige en kalme inrichting dan is de kleur blauw een perfecte keuze. Uit onderzoek is gebleken dat de kleur blauw een rustig effect op de mens heeft. De kleur kan zelfs je hartslag verlagen.
 • Groen: Groen staat ook voor een rustige slaapkamer. Met de kleur groen haal je de natuur in huis. Voeg er nog een paar natuurlijke producten zoals hout of een wollen plaid aan toe en het plaatje is compleet.
 • Geel: De kleur geel geeft je slaapkamer een ruimtelijk effect, hierdoor lijkt de slaapkamer objectief groter. De kleur geel laat je kamer stralen en zorgt voor een positief humeur, wat sommige mensen goed kunnen gebruiken bij het opstaan.
 • Rood: De kleur rood, hoe kan het ook anders staat voor passie, daadkracht en de liefde. De kleur rood verhoogt de ademhalingssnelheid en bloeddruk. Een ideale kleur voor temperamentvolle mensen.
Met kleur de slaapkamer inrichten
Met kleur de slaapkamer inrichten

Tip 3: De juiste verlichting

In mijn blog sfeerverlichting woonkamer kwam dit belangrijke element ook naar voren, de verlichting kan je kamer maken of breken. Een tl-balk zal niet veel sfeer aan de slaapkamer toevoegen, maar alleen maar sfeerverlichting ook niet. Je wilt natuurlijk wel zien hoe je kledingstijl eruitziet en daar heb je een sterke lichtbron voor nodig. Dit geld ook voor de nachtkastjes, vraag je af of er een goede verlichting moet zijn omdat je bijvoorbeeld s 'avonds wilt lezen. Of wil je liever zachte sfeerverlichting  zoals een Himalaya zoutlamp die je kamer een gezellige uitstraling geeft? Maak vooraf een planning waar je de lichtbronnen wilt plaatsen en welke verlichting je daar graag bij zou willen hebben.

Hoe richt ik mijn slaapkamer gezellig in?
Hoe richt ik mijn slaapkamer gezellig in?

Tip 4: Accessoires maken je slaapkamer compleet

Wil je je slaapkamer compleet maken dan is het handig om de basis en de accentkleuren terug te laten komen in je interieur. Er zijn meerdere accessoires die je van kleur kunt voorzien, en zo kun je spelen met kleur maar ook met vormen. Bij een rechthoekig bed kun je gebruik maken van een rond vloerkleed, dit maakt je inrichting speels. Zo doorbreek je de rechte lijnen en maak je een combinatie van ronde, organische en rechthoekige vormen. Welke accessoires zijn geschikt voor de slaapkamer?

 • Raamdecoratie: Let op bij het kopen van de raamdecoratie dat de gordijnen of het rolgordijn je kamer goed verduisteren, want je wilt natuurlijk lekker uit kunnen slapen. Met lichte gordijnen of andere decoratie voor de ramen is dat niet altijd mogelijk.
 • Beddengoed: Het beddengoed kun je zo bont of rustig maken zoals je zelf wilt. Ook hier kun je de kleur terug laten komen in het dekbedovertrek of bedsprei zodat het totale plaatje een geheel wordt. Vergeet niet om je beddengoed praktisch op te vouwen, je kunt het beste je hoeslaken opvouwen en het beddengoed strijken.
 • Planten in slaapkamer: Om het zuurstofgehalte op peil te houden is het verstandig om planten in de slaapkamer te plaatsen. Niet elke kamerplant is geschikt voor een donkere of lichte slaapkamer. De beste planten voor de slaapkamer kun je lezen in mijn vorige blog, het voordeel is dat het ook kamerplanten zijn die beperkte verzorging nodig hebben
 • Accessoires: Accessoires in je interieur geven je kamer meer sfeer, zo voegen houten beeldjes of kaarsenhouders meer warmte toe aan je slaapkamer, maar je kunt natuurlijk ook persoonlijke foto's van familie of herinneringen aan verre reizen plaatsen op je dressoir
 • Vloerkleed: Een vloerkleed zorgt voor warme voetjes zodra je je bed uitkomt, daarbij is er een ruime keuze uit een hoogpolig of een laagpolig tapijt en dan hebben we het nog geen eens over de vele kleurtinten die mogelijk zijn. Je kunt van je vloerkleed een eyecather maken of de basis neutraal houden. De sfeer bepaal je zelf

Heb jij een sfeervolle slaapkamer? Misschien heb je ook interesse in mijn artikel "Welk bed past bij mij? of Tv ophangen of neerzetten?

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Krystle (dinsdag, 30 november 2021 12:54)

  Nee nu totaal niet haha! Maar goed wij gaan verhuizen en heb al een soort van moodbord gemaakt . Hopelijk komt het er dan ook zo uit te zien als ik in gedachten heb!

 • #2

  sandra (dinsdag, 30 november 2021 17:06)

  Mijn slaapkamer is hoofdzakelijk in taupe. Ik heb zonet ook nog een fluwelen dekbedovertrek besteld in die kleur voor wat extra gezelligheid

 • #3

  Soraya HH (dinsdag, 30 november 2021 20:30)

  Ik heb nog niet nagedacht over de kleuren van mijn slaapkamer die ik wil veranderen. Ik denk dat ik daar eerst mee begin! Overigens is de blog duidelijk geschreven!

 • #4

  Tessa (woensdag, 01 december 2021 10:21)

  Wat een handige tips geef je weer. BIj mij is het vooral roze

 • #5

  Rory (woensdag, 01 december 2021 10:54)

  Ik had juist altijd begrepen dat je nooit planten in je slaapkamer moest doen? Omdat ze de zuurstof verminderen... Heb ik dat nu zo verkeerd onthouden? Onze slaapkamer is bijna helemaal wit (laminaat is licht beuken trouwens) behalve een lichtblauwe muur. Ik houd het zo rustig mogelijk al hangt er wel kunst aan de muur (3 schilderijen) en sinds begin van dit jaar ook airco. Ziet er niet zo mooi uit maar als het warm wordt dan zijn we eindelijk van die 30 graden in de slaapkamers af...

 • #6

  Joyce Joshua (woensdag, 01 december 2021 12:13)

  Ja voor een gedeelte wel. Voornamelijk in grijs tinten en met blauwe tinten op mijn bed. Onze slaapkamer is een L vorm en in de onderkant van de L is het één bende. Haha

 • #7

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (woensdag, 01 december 2021 12:29)

  Ik vind het belangrijk dat de kleuren afgestemd zijn op elkaar.
  En dus ook van het linnen.
  Voor mijn slaapkamer heb ik gekozen voor zachte lichte tinten grijs en bruin (net zoals in het behangpapier) en 1 opvallende kleur: turquoise.

 • #8

  Nienke van Oosten (woensdag, 01 december 2021 14:08)

  Volgens mij hebben wij echt de meest saaie slaapkamer ooit! Grijs en wit.. Geen enkel accentje. Misschien moet ik daar toch eens wat mee doen.

 • #9

  Kelly Buysse (woensdag, 01 december 2021 14:29)

  Onze slaapkamer is op dit moment roze ☺️. De tweede slaapkamer die we nog dienen in te richten zal met groentinten worden, kleur van de natuur, kleur van de rust � Er staan nu wel al plantjes in de slaapkamer. Bedankt Linda voor je geweldige tips �

 • #10

  Sandra (woensdag, 01 december 2021 15:37)

  Wat een sfeervolle slaapkamers op de foto's, heerlijk! De slaapkamer inrichten lijkt mij 1 van de leukere kamers in huis om te doen. Mijn hut op de boot (waar ik op werk) is helaas te klein om er ook maar iets sfeervols van te maken haha.

 • #11

  Amina Amina (woensdag, 01 december 2021 15:42)

  Goede tips zeg! En inderdaad deze stappen en een goed lichtplan kunnen echt het verschil maken. Wij gaan volgend jaar onze slaapkamer vernieuwen, met bed en al. Ik kan niet wachten!

 • #12

  Felice Veenman (woensdag, 01 december 2021 15:45)

  mijn slaapkamer is sinds een paar jaar wit met geel en dat vind ik een heel prettige en rustige combinatie, waar je eigenlijk heel makkelijk weer andere kleuren mee kan combineren

 • #13

  Frederique (woensdag, 01 december 2021 18:03)

  Waar ik nu slaap is niet om naar huis te schrijven maar mijn slaapkamer in onze oude woning in Frankrijk was mijn droomslaapkamer. Ik had een raampje met houten blauwe luiken en wanneer ik die in de ochtend opende zag ik natuur, de mooiste natuur. Op mijn muur achter mijn bed had ik hele grote stickers van planten geplakt, het zag er super gezellig uit.

 • #14

  www.glamview.nl (woensdag, 01 december 2021 18:39)

  Wij hebben alle muren wit, maar juist toevoeging van bloemen en leuke posters in de kamer om het op te fleuren. Wij houden van rust en kalmte. Alles is wat modern verder ingericht en een heerlijke boxspring om op te slapen.

 • #15

  Wanda (donderdag, 02 december 2021 09:42)

  Wij roepen al jaren dat we de slaapkamer onder handen willen nemen, maar het blijft er steeds bij. Alle muren zijn nu gewoon wit en ik zou het wel een wat donkere kleur willen hebben, maar wie weet komt het er volgend jaar eindelijk eens van!

 • #16

  Rosalyn (donderdag, 02 december 2021 10:21)

  Ik heb gekozen voor zachtgeel, omdat het inderdaad een kleur is die je vrolijk maakt. Maar als ik nu die slaapkamers in taupe zie, zoals ook op een van jouw foto's, dan vind ik dat ook wel heel erg sfeervol.

 • #17

  Tania (donderdag, 02 december 2021 16:54)

  Bij ons is die eigenlijk gewoon wit maar ik wil deze binnenkort eens onder handen nemen.

 • #18

  Melissaschrijft.nl (donderdag, 02 december 2021 18:05)

  Wij hebben groene muur en witte vloerkleed in slaapkamer voor warmere voetjes

 • #19

  Eva (vrijdag, 03 december 2021 09:01)

  Nu nog niet. Ik heb ook verhuisplannen en daardoor ga ik er nu geen aandacht aan besteden. Bedankt voro de tips, want die zijn dan handig voor het volgende huis.

 • #20

  Tessa (vrijdag, 03 december 2021 16:28)

  Leuke interieur tips geef je weer. Ik verander vrijwel nooit iets in mijn interieur

 • #21

  Mitchel (zaterdag, 04 december 2021 16:43)

  Een paar plantjes in de slaapkamer zijn heel fijn. En ook veel gemakkelijker om mee te wisselen, mocht je dat willen.