Binnenkijken in Scandinavisch interieur met veel planten

Binnenkijken in Scandinavisch interieur met veel planten

We mogen binnenkijken in een Scandinavisch interieur met veel planten in huis. Het is de woonstijl van Joanike, ze heeft een wooninrichting met een rustige uitstraling. In de woonkamer, maar ook in de andere ruimtes staan de kamerplanten centraal. De opgeruimde interieurstijl zie je in alle inrichtingen van het huis. De natuurlijke materialen en het aardse kleurenpalet maken de inrichting compleet.

Binnenkijken in Scandinavisch interieur met veel planten

Een kijkje bij Joanike thuis

Welkom in ons gezellige familiehuis! Mijn naam is Joanike en ik woon samen met manlief en 3 kids al 15 jaar in dit fijne hoekhuis, in een kindvriendelijke wijk met speeltuin. De ligging is een landelijk Gelders dorpje aan de Brabantse grens. Onze kinderen zijn de speeltuin voor de deur ondertussen al ontgroeid en houden zich nu liever bezig met puberige dingen, een erg leuke fase! 

De woning bewoonbaar maken

Het huis was nieuwbouw en hebben we casco gekocht. Ongeveer een jaar zijn we bezig geweest om het bewoonbaar te maken. Naast ons huis ligt een brandgang en tussen de brandgang en ons huis lag een stukje tuin dat bij ons hoorde. Op dit stuk en aan de achterkant heb we een stuk aangebouwd, zodat we beneden net iets meer ruimte hadden. In deze aanbouw bevindt zich o.a. ons washok en kantoor/speelkamer. Nog altijd ben ik erg blij met deze extra ruimte!

Scandinavische interieurstijl- Voorbeeld foto eettafel

Van brocante naar Scandinavische stijl

Toen we hier net woonden was het interieur in brocante stijl, ik vond het heerlijk om rommelmarkten af te struinen op zoek naar leuks. Veel meubeltjes en accessoires gaf ik zelf een likje verf, zodat het allemaal bij elkaar paste. Nog steeds ben ik dol op oude meuk, maar ik ben de laatste jaren ook flink aan het minderen met spullen. Het werd me toch iets te vol allemaal. Vandaar dat we zijn overgegaan op de Scandinavische stijl.

Scandinavische stijl- Kantoor inrichten met planten

Licht knus huis

Hoe ik onze interieurstijl van nu moet omschrijven weet ik niet, ik volg niet echt trends. Maar ik hou van een licht, knus huis waar ook lekker in geleefd mag worden. Van felle kleuren word ik helemaal kriegel, maar alles wit is ook zo saai. Van aardse kleuren, zoals zand, cognac en groentinten in combinatie met hout, natuurlijke materialen en kamerplanten word ik wel happy. Onze meubels en accessoires zijn een allegaartje van woonwinkels, Marktplaats, IKEA en de kringloop. 

En veel dingen zijn ook gewoon zelfgemaakt, zoals de pallet op wieltjes in de plantenhoek. De ombouw van ons bed maakte manlief zelf van underlayment hout en ook het bureaublad en planken zijn van zijn hand. Zelf kan ik ook aardig met de haaknaald overweg voor bijvoorbeeld kussenhoesjes, aan creativiteit is bij ons geen gebrek.

Vroeger veranderde ik veel vaker iets in het interieur, andere kleur kussens op de bank of ik gooide de woonkamer om enz. Maar tegenwoordig geniet ik veel langer van wat ik heb. Als een bepaalde opstelling of kleur op de muur goed is dan is het ook goed, dan kan het zelfs wel een paar jaar duren voor het weer begint te kriebelen dat er wel weer een andere kleur op de muur mag. Mijn man vindt mijn ideeën gelukkig allemaal prima, we liggen wat dat betreft wel op een lijn. 

Scandinavische slaapkamer inrichting

Een huis met veel kamerplanten

In ons huis vind je ook veel kamerplanten, deze maken een woonkamer wel een stuk gezelliger vind ik en met plantjes bezig zijn geeft ook een zen-gevoel. Een paar jaar geleden besloot ik om een blog te beginnen over mijn kamerplanten en dit is uitgegroeid tot een website waar je heel veel informatie over kamerplanten kunt vinden en veel bezocht wordt door plantlovers.

Op zoek naar inspiratie voor de badkamer

Momenteel staat de badkamer op de planning om aangepakt te worden. Het bad wordt amper meer gebruikt en een grotere, dubbele wastafel zou erg fijn zijn. Om inspiratie op te doen kijk ook vooral op Pinterest en alles wat ik leuk vind sla ik op. Ik heb jaren een abonnement gehad op de VTwonen en deze heb ik allemaal bewaard, heerlijk om voor inspiratie weer lekker door te bladeren.

Scandinavische badkamer inrichten

Favoriete plekje

Mijn meest favoriete plekje is natuurlijk een plekje waar je heerlijk kunt ontspannen en dat is in het hoekje op de bank, lekker onder een wollen plaidje met een goed boek en een lekker bakkie thee bij de hand. In de lente en zomer vind je me dan eerder op de bank onder de veranda in het zonnetje. Zo even ontspannen doe ik regelmatig, na een drukke week is het heerlijk om even te relaxen, goed voor de balans!

Meer over de bewoonster van dit huis

Onder de naam Mevrouw Monstera schrijf ik over de verzorging van kamerplanten, hoe vervelende insecten bestrijdt kunnen worden en meer van dat soort dingen waar liefhebbers van kamerplanten mee te maken krijgen. Op Facebook en Instagram kun je me ook vinden, leuk als je me komt volgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (vrijdag, 01 maart 2024 14:15)

  Wat een onwijs leuke en mooie planten! Gezellige inrichting ook!

 • #2

  Eat Live Travel (dinsdag, 05 maart 2024 14:03)

  Wat een toffe woning! Ik ben zelf ook gek op de simplicity van de een Scandinavisch interieur en de planten maken het helemaal af.

 • #3

  Malou (woensdag, 06 maart 2024 09:34)

  Ooh wat leuk, ik hou hiervan! Ik vind een Scandinavisch interieur sowieso al heel leuk, en met die planten erbij staat het nog mooi!

 • #4

  Heleen Schrijvershof (woensdag, 06 maart 2024 10:51)

  Wat een mooie plant naast het bed en zo'n gezellige werkplek :-D

 • #5

  Tessa (woensdag, 06 maart 2024 19:02)

  Dit S Scandinavisch interieur ziet er echt gezellig uit. Ik hou hier van

 • #6

  Corrina Wassenaar (woensdag, 06 maart 2024 19:12)

  Wat een sfeervolle inrichting
  Ik ben zelf meer van de drukke kleuren maar ook met veel planten
  Gelukkig heb ik op mijn werk ook veel vrijheid en daar ook gezellig veel planten