· 

Slaapkamer trends 2022: geschikte interieur kleuren

Slaapkamer trends 2022: geschikte interieur kleuren

Je slaapkamer inrichten is leuk om te doen, maar wat zijn de beste kleuren blauw, grijs of groen? Kleurtinten zijn erg persoonlijk, veel mensen hebben wel een voorkeur. Je kan meegaan met de nieuwste slaapkamer trends 2022, maar je kan ook kijken naar de juiste interieur stijl en welke kleur daarbij past. Wil je graag een rustgevende, een luxe comfortabele, een romantische slaapkamerstijl of ben je meer het type van de felle kleuren? Weet jij hoe je het vertrek wilt stijlen? Voor de slaapkamertrends zijn dit de meest geschikte kleuren.

Slaapkamer trends 2022 kleuren
Slaapkamer trends 2022 kleuren

De meest geschikt kleur voor de slaapkamer is blauw

Blauwtinten zijn er in vele kleuren van donkerblauw tot lichtblauw, de kleur blauw is uitgekozen tot de beste kleur voor je slaapkamervertrek. Waarom is juist de kleur blauw geschikt?

Blauw geeft rust, veel mensen associëren de kleur met de lucht en de zee. Uit onderzoek is gebleken dat je hart minder snel gaat kloppen en dat de bloeddruk omlaaggaat, kortom de blauwtinten zijn ideaal om je kamer mee in te richten. Wil je nog meer kalmte in de kamer waar je heerlijk tot ontspanning wilt komen dan kan je het beste meerdere kleurtinten blauw met elkaar combineren, we noemen dit ook wel Ton-Sur-Ton.

Slaapkamer trends 2022 met de kleur blauw
Slaapkamer trends 2022 met de kleur blauw

Slaapkamertrends 2022: natuurlijke kleuren

Wil je je slaapkamer stijlen volgens de nieuwste slaapkamertrends 2022 dan zie je veel natuurlijke stoffen, materialen en kleuren verschijnen in de kamer waar je veel tot rust komt. Onder natuurlijke kleuren verstaan we grijs, groen, taupe, bruintinten en beige. Je kan een kleur uitkiezen en er verschillende kleurtinten verwerken in de slaapkamer. Je kan natuurlijk ook meerdere kleuren uitkiezen en deze met elkaar stijlen. 

We zien niet alleen een rustige uitstraling qua kleurenpalet, ook zien we een minimalistisch slaapkamervertrek. We willen een ruimte waar we immers kunnen uitrusten. In combinatie met de slaapkamerplanten krijgt de ruimte een rustgevende uitstraling en genoeg zuurstof om gezond in de kamer te verblijven.

Frisse felle kleurtinten

Wil je geen basic slaapkamer maar meer leven in het vertrek? Dan zijn frisse felle tinten een goede keuze. Kleurtinten uit de kleuren oranje, rood en geel passen goed in het slaapvertrek. De Bohemian woonstijl is goed te combineren bij deze interieur kleuren. Vele kleuren mogen met elkaar gecombineerd worden. Niet alleen kleurtinten maar ook diverse stoffen van een patchwork vloerkleed in combinatie met sierkussentjes met franje. Ook bij het dekbedovertrek mag je je uitleven, wil je een bonte uitstraling met bloemen of een leuke bewerkte print dan kan het allemaal. Vraag je af welke kleur in de slaapkamer het beste bij jou past.

Romantische slaapkamer kleuren
Romantische slaapkamer kleuren

Zachte kleuren voor een romantisch slaapkamer

In een romantische slaapkamer zien we vooral zacht kleuren. Wil je de slaapkamer sfeervol inrichten dan zijn pasteltinten ideaal, denk hierbij aan zachtroze, babyblauwe en mintgroen. Vaak zijn de kleuren gecombineerd met grijs, zwart of wit/ beige. Zo kan je ervoor kiezen om een lichte Scandinavische woonstijl of een stoere slaapkamer te creëren. De zachte kleuren zien we verschijnen in de gordijnen of jaloezieën maar het kan ook een combinatie van beide zijn. Verder kan je de kleurtinten verwerken in vloerkleden, verlichting en accessoires. De pastelkleuren zorgen voor een rustige ontspannen sfeer in de slaapkamer.

Luxe slaapkamer met donkere en lichte kleuren
Luxe slaapkamer met donkere en lichte kleuren

Donkere en lichte kleuren voor een luxe slaapkamer

Wil je een slaapkamer met als thema Hotel Chique? Een vertrek met een luxe comfortabel uitstraling stijl je niet alleen met de juiste kleuren maar ook met bijpassende materialen, slaapkamer meubelen en beddengoed. In een comfortabele bedruimte staat een groot luxe bed. Kijk vooraf altijd goed welke bed goed bij je past, het ene matras is tenslotte het andere niet. Daarbij heeft elk persoon een andere voorkeur.

Een luxe slaapkamer is voorzien van donker en lichte kleuren, de basiskleuren zijn vaak grijs, zwart en wit en de accentkleur is een warme tint zoals olijfgroen, donkerblauw, zandtinten of pastelkleuren. Het zijn niet alleen de kleurtinten welke de kamer sfeervol maken ook de materialen zoals velours gordijnen, marmeren tafels en plaids gemaakt van een warme stof zorgen totaal voor een warm interieur. Combineer de donker kleuren met beige, wit of andere lichte tinten en er ontstaat een goede balans. Warme kleurige accessoires zoals goud en koper zien we terug in accessoires of spotjes.

Welke interieur stijl en kleur spreekt jou aan?

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Frederique (zaterdag, 13 augustus 2022 10:07)

  Los van alle trends ga ik altijd voor een blauwe slaapkamer, daar voel ik me relaxed in.

 • #2

  Claire (zaterdag, 13 augustus 2022 20:34)

  Wat een fijne tips!! Onze slaapkamer heeft toevallig nog een kleurtje nodig. Het licht/oud roze spreekt mij enorm aan! Maar of manlief daar ook blij van wordt...

 • #3

  Tessa (maandag, 15 augustus 2022 19:01)

  Handige tips. De muren van mijn slaapkamer zijn wit en al het houtwerk is roze. Elke kamer heeft zijn eigen kleur

 • #4

  Deborah (dinsdag, 16 augustus 2022 11:05)

  Jaaa helemaal leuk weer je blog. Wij gaan voor het tema: hotel chique voor de slaapkamer. De kleuren zijn voor nu donkerblauw, grijs met gouden accessoires. Kan niet wachten om er aan te beginnen.

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 30 augustus 2022 16:00)

  In de slaapkamer houd ik erg van rust. Onze slaapkamer is een soort wit geschilderd en er staat niet zoveel in behalve ons bed.

 • #6

  EvenDelen.be (dinsdag, 30 augustus 2022 19:10)

  De foto met de zachtroze kleuren vind ik heel rustgevend.
  Zelf heb ik een combinatie van wit met petroleumblauw.
  Verschillende varianten groen vind ik ook heel rustgevend.

 • #7

  Tessa (woensdag, 31 augustus 2022 08:38)

  Leuke trends. Mijn slaapkamer is twee tinten roze met wit

 • #8

  sandra (woensdag, 31 augustus 2022 20:38)

  Wat leuke tips. De muren van mijn slaapkamer zijn taupe, ik vind dat een mooie en rustgevende kleur