· 

Stoer wonen: een industriële woonkamer inrichten

Stoer wonen: een industriële woonkamer inrichten

De industriële woonstijl blijft ook dit jaar nog erg geliefd. Veel mensen houden van de stoere en robuuste uitstraling. Vooral in de woonkamer! Heb je deze stijl zelf nog nooit geprobeerd, maar lijkt zo’n industriële zithoek je wel erg leuk? Laat dan een aantal van de onderstaande elementen terugkomen in het interieur. Zo creëer je direct een stoere woonkamer.

Stoer wonen: een industriële woonkamer inrichten

Bakstenen muur

Een bakstenen muur is een echte blikvanger in huis. Ben je bang dat het in jouw woonkamer niet te realiseren is? Maak je dan geen zorgen. Tegenwoordig kun je gewoon behang kopen met een bakstenen print of baksteenstrips aanschaffen die je gemakkelijk op de muur plakt. Als je de bruine kleur iets te heftig vindt, kun je ook kiezen voor een witte bakstenen muur. Dit oogt net zo stoer, maar wel een stuk lichter en ruimtelijker. Een andere optie is een industriële muur met betonlook. Ook heel gaaf!

Stoer vloerkleed

Er zijn veel industriële vloeren verkrijgbaar. Maar we begrijpen dat je niet zo snel een compleet nieuwe vloer aanschaft als het nog in goede conditie is. Geef de vloer daarom een stoere update met een groot vloerkleed. Ga voor een kleed met vintage look en sobere kleuren. Het mag er zelfs een beetje ‘versleten’ uitzien. Ook een geweven patroon of patchwork vloerkleden zijn een geschikte keuze.

Industriële salontafel

In de zithoek mag een salontafel niet ontbreken. De lage tafel is niet alleen functioneel, maar natuurlijk ook erg decoratief. Omdat de industriële woonstijl zo populair is, is het aanbod aan stoere tafels ook erg groot. Je kunt het beste eerst online het aanbod aan industriële salontafels bekijken voordat je een keuze maakt. Noteer de afmetingen van jouw favoriete salontafels en bekijk wat het mooiste past in jouw woonkamer.

Stoer met stijl je huis inrichten
Stoer met stijl je huis inrichten

Rauwe en robuuste materialen

Let bij het inrichten van een industriële woonkamer goed op het materiaalgebruik. Kies materialen met een rauwe en robuuste uitstraling. Vooral hout en metaal passen erg goed bij deze stijl. Op de bovenstaande afbeelding zie je salontafel Britt - bron: huus.nl. Deze tafel zou een perfecte toevoeging zijn aan een stoere woonkamer. Door de onderste plank is het bovendien ideaal te gebruiken als extra opbergruimte.

Stoere verlichting in de zithoek

Voeg tot slot nog een aantal stoere lampen toe aan de zithoek. Dit kan een kleine tafellamp of industriële hanglamp zijn, maar met een grote vloerlamp maak je pas echt een statement. Het is het perfecte decoratiestuk om een lege hoek mee op te fleuren.

Leestip:

 

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  EvenDelen.be (vrijdag, 04 maart 2022 08:18)

  Ik vind deze stijl best mooi en tijdloos.
  Het is de beste manier om zwart met bruin te combineren.
  Op de onderste foto zie je ook heel goed hoe het groene van planten heel mooi uitkomt.

 • #2

  Tessa (woensdag, 09 maart 2022 16:52)

  Ik sla deze woontrend over: ik houd van een licht en kleurrijk interieur

 • #3

  Fallon (woensdag, 09 maart 2022 21:15)

  Ik ben sinds dit jaar over aan het gaan op industrieel! Mijn wandkast staat er al, binnenkort een nieuwe salontafel en een tv kast. Het oogt enorm warm en het is nu echt mijn style geworden.

 • #4

  Frederique (vrijdag, 11 maart 2022 09:56)

  Ik ben aan het verhuizen as we speak en ik heb dus een bakstenen muur in de woonkamer. Ik schrok er eerst een beetje van maar nu ben ik eraan gewend en vind ik het eigenlijk wel erg leuk.

 • #5

  Jadis Schreuder (zondag, 13 maart 2022 09:04)

  Ik vind de combinatie van staal en industrieel leuk met antiek, en veel planten. Zo staat mijn huis ingericht.

 • #6

  Naomi Laan (zondag, 13 maart 2022 13:18)

  Wij zijn in ons nieuwe huis ook overgegaan naar industrieel.. zo mooi! Alleen een vloerkleed twijfelen we nog over.

 • #7

  Wanda (zondag, 13 maart 2022 19:32)

  In het begin moest ik er wel aan wennen, maar inmiddels vind ik het heel erg mooi en probeer ik ook bij ons thuis her en der wat dingen te wijzigen naar een meer industriële look gecombineerd met antieke stukken.

 • #8

  Merel | De Mamagids (maandag, 14 maart 2022 02:58)

  Vind de industriële stijl heel stoer, zeker als je bijvoorbeeld een loft hebt. Houd van woonprogramma's en ben onder de indruk als ik zie wat je allemaal kan met industrieel zonder dat het direct koud wordt.

 • #9

  Nicole Orriëns (dinsdag, 15 maart 2022 11:16)

  Mijn ouders hebben hun huis in de jaren 80 verbouwd en hebben een bakstenen muur. Als kind vond ik dat altijd superlelijk. Wat kunnen tijden veranderen.

 • #10

  Cheryl (dinsdag, 15 maart 2022 17:30)

  Ik ben zelf niet zo van deze woontrend. Al vind ik zo'n bakstenen muur wel echt gaaf!

 • #11

  Elena (dinsdag, 15 maart 2022 17:49)

  Ik vind de industriële woonstijl erg mooi en vind het ook altijd leuk om restaurants op te zoeken in deze stijl. Voor thuis kies ik toch liever voor een andere inrichting

 • #12

  Rory (dinsdag, 15 maart 2022 19:44)

  Ik vind de Lotek-lampen heel erg mooi. Die passen - vind ik - ook heel goed in een industrieel interieur. Bij een bakstenen muur en met name bij strips krijg ik toch een beetje kriebel. Doet zo 'seventies' aan. Aan de andere kant is het beeld wat ik daarbij heb waarschijnlijk niet realistisch omdat het tegenwoordig zo anders zal zijn. Ik houd wel van industrieel als er maar wel wat 'lieflijks' bij zit, zoals een mooie bos bloemen of iets dergelijks. Of een fragiel kunstwerk. Maar inderdaad niet voor bij mij thuis...

 • #13

  Joyce - SomedayTodayNL (dinsdag, 15 maart 2022 20:52)

  Enkele van onze meubels hebben ook wel wat van deze stijl weg. Ik vind het zeker wat hebben! Kan echt wegdromen in meubelwinkels met zulke meubels.

 • #14

  gea (donderdag, 17 maart 2022 08:35)

  Ik houd echt van deze stijl. We beginnen ons huis er ook een beetje naar aan te passen.

 • #15

  Kelly Buysse (dinsdag, 29 maart 2022 15:54)

  Ik hou enorm van deze stijl in combi met planten. Top!

 • #16

  Annelore (donderdag, 07 april 2022 14:59)

  Ik vind het altijd heel erg mooi bij iemand anders, maar voor mezelf vind ik het iets te donker, vooral in de lente en zomer. Ik vind dit echt zo'n winter interieur :)