· 

5 tips voor de leukste decoratieve kerstverlichting buiten

5 tips voor de leukste decoratieve kerstverlichting buiten

De maand december staat weer bijna voor de deur. Dat betekent niet alleen dat de kinderen weer hun schoentje mogen zetten, maar ook dat we de woonkamer kerstversiering mogen geven en de tuin decoratief mogen versier met leuke verlichting. Voor de tuin is er een ruime keuze aan kerstverlichting of je nu een kleine tuin of een grote tuin hebt kerstverlichting kun je op elke meter van de tuin toepassen. Maar wat is nu de leukste kerstverlichting voor buiten? In mijn tuin ideeën blog geef ik je een paar handige tips van de meest sfeervolle kerstverlichting voor in de tuin of op balkon.

Tip 1: IJspegels om de tuin mee te versieren

Wil je de muur, gevel of de rand van de dakgoot versieren dan is ijspegelverlichting heel sfeervol voor in de tuin. Bepaal van tevoren hoe lang het licht gordijn moet zijn zodat het niet te lang is maar ook niet te kort is. In de verkoop zijn er verschillende ophangsystemen. Kijk goed waar de ijspegels moeten komen te hangen en kies het juiste systeem om op te hangen.

Tip 2: Kerstverlichting voor buiten in de boom

Kerst is de periode van de lichtjes, misschien heb je in de tuin een boom staan die je met buitenverlichting kunt versieren om zo de kerstsfeer rondom huis te versterken. Niet iedereen heeft een boom in de tuin, ook met een kleine tuin kun je toch verlichting voor buiten in de boom in je tuin of op balkon creëren door middel van een metalen boom te plaatsen op een mooi plekje in de tuin. De lichtboom is al voorzien van lampjes en verkrijgbaar in een beukenboom of een bloesemboom.

Maar is ook kerstverlichting waarbij de lichtjes in de vorm van een boom worden geplaatst, denk hierbij aan een vlaggenmast. Een vlaggenmast is een grote paal waarbij meerdere strengen met lichtjes zijn verbonden aan de paal. De vlaggenmast is makkelijk te plaatsen en in no time heb je een gezellige sfeer in de tuin.

Tip 3: Verlichte figuren voor buiten in de tuin

Buiten een boom voor in de tuin kun je de voortuin of achtertuin ook mooi maken met verlichte figuren. De bekendste figuren zijn het rendier met de arrenslee, voor dit model heb je wel een iets grotere tuin nodig. Maar je kunt ook leuke kleine versieringen die belicht zijn plaatsen in de tuin. Er zijn kerst zuurstokken in de vorm van tuinstekers in een setje van 5, vrolijke zuurstokken rood wit die je vooral in America ziet. Je  kunt het setje decoratief bij een voetpad, vijver of terras plaatsen. Zijn zuurstokken niet helemaal jouw ding dan kun je ook gaan voor een ster of andere decoratieve verlichte figuren.

Tip 4: Gekleurde kerstverlichting

Is gewone kerstvoorlichting voor jou te eenvoudig dan is er ook nog gekleurde kerstverlichting. Verlichting in de vorm van sterren of sneeuwbollen als een lichtgordijn kun je de versiering ophangen aan een muur of gevel. De gekleurde versiering geeft een warme gezellige sfeer en de kinderen zullen het fantastisch vinden.

Tip 5: XXL-kerstfiguren

Heb je een grote tuin dan het je ruimte genoeg om een extra groot figuur neer te zetten. Grote verlichte figuren zijn er in verschillende vorm van een reuze opgeblazen sneeuwpop tot een hert in een groter formaat. Misschien heb je ook interesse in mijn blog tuinverlichting op zonne-energie?

 

Ik ben erg benieuwd, welke leuke decoratieve kerstverlichting heb jij in de tuin of op het balkon?

Reactie schrijven

Commentaren: 24
 • #1

  Krystle (maandag, 22 november 2021 14:22)

  Oh ik vind zon vlaggenmast kerstboom zo mooi! Vind ze altijd zo prijzig dus heb er nog geen aangeschaft. Misschien na de kerst in de Opruiming eens naar kijken.
  Ik versier het buiten wel met lichtjes, zo gezellig! Die zuurstokken zijn trouwens ook geweldig!

 • #2

  Felice Veenman (dinsdag, 23 november 2021 10:52)

  ooit hadden de mensen achter ons een aan en uit flitsend rendier op hun balkon, die lichtflitsen sprongen dus gezellig (ahum) onze huiskamer in...
  Veder vind ik al die buitenlichten wel leuk, maar ben ik echtte lui om ze zelf op te hangen.

 • #3

  Nicole Orriëns (dinsdag, 23 november 2021 16:08)

  Wij hebben buiten geen elektriciteit en daardoor buiten ook geen kerstverlichting.

 • #4

  Melissa (dinsdag, 23 november 2021 20:10)

  Wat een leuke ideeën! Wij willen graag lampjes hangen aan onze pergola. Zal superleuk nu staan

 • #5

  Sandra (dinsdag, 23 november 2021 22:46)

  Ik vind vooral witte lichtjes in de tuin tof en sfeervol! Die kun je dan ook de hele winter laten hangen. Kleurtjes, figuurtjes en knipperlichten vind ik al snel to much haha.

 • #6

  Fallon (woensdag, 24 november 2021 07:44)

  Ik vind die verlichtingsfiguren zo leuk! Er is een stad in Nederland, ergens in een straat, en ieder huis is op en top versierd! Ik weet niet meer waar dat is maar het is geweldig om te zien!

 • #7

  Caroline (woensdag, 24 november 2021 08:03)

  Zelf ben ik niet zo van de kerstversiering buiten, maar wat lampjes in een boom vind ik wel tof.

 • #8

  Rosalyn (woensdag, 24 november 2021 09:11)

  Wat zijn die zuurstokken leuk! Ik heb zelf buiten eigenlijk geen kerstverlichting, ook omdat het al snel een beetje overdone is. Maar als je 's avonds over straat loopt, ziet het er toch wel erg gezellig uit.

 • #9

  Deborah (woensdag, 24 november 2021 10:45)

  Oooh wat leuk. Vd week las ik al je blog over het versieren van je woning en nu voor rondom het huis buiten. Je zorgt wel dat wij lezers, in de feeststemming komen he ?!
  De ijspegels en lichtjes buiten vind ik altijd erg leuk. Sluit mij bij Rosalyn aan. sommige mensen maken het wel heel bond met kleine tuintjes die immens verlicht zijn. Maar leuk is het wel om naar te kijken.

 • #10

  Tessa (woensdag, 24 november 2021 19:29)

  Leuk tips, maar helaas niet echt toepasbaar op een klein balkonnetje

 • #11

  Janet (woensdag, 24 november 2021)

  Ik heb echt niets met gekleurde kerstversiering, vooral niet als het ook nog zo gaat flikkeren. Ik zou nog wel zo'n grote kerstboom voor de vlaggenmast willen.

 • #12

  Mandy Eggens (woensdag, 24 november 2021 21:11)

  Buiten versiering is zo leuk! Bij mijn zus hebben we allemaal ijs pegels in een kale boom gehangen, lijkt super leuk!

 • #13

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (donderdag, 25 november 2021 13:04)

  Lichtjes zijn mooi als het uiteraard niet overdreven is.
  Toch zal ik het dit jaar de extra lichtjes even achterwege laten want de energieprijzen zijn hier haast onbetaalbaar aan het worden.
  Ik versier ook graag met planten zoals bijvoorbeeld Kerstrozen e.d.

 • #14

  Linda Meester (donderdag, 25 november 2021 13:08)

  Oh heerlijk, we fietsen al weer graag buiten na 17 uur 's middags. Het begint er al steeds gezelliger uit te zien

 • #15

  Mitchel (donderdag, 25 november 2021 15:46)

  IJspegels vind ik altijd zo leuk om te zien. Dat geeft heel veel sfeer.

 • #16

  Gabrielle (donderdag, 25 november 2021 15:53)

  De kerstversiering vind ik altijd heel leuk om te zien op straat, helaas heb ik zelf geen tuin dus is het niet echt een optie om veel op te hangen. Die ijspegels zijn altijd zo leuk vind ik!

 • #17

  Tessa (vrijdag, 26 november 2021 17:16)

  Leuke kersverlichting is dit. Ik heb nooit kerstverlichting op mijn balkon

 • #18

  Tania (zondag, 28 november 2021 15:25)

  zo'n ijspegels of zo een rendiertje zou ik nog graag hebben maar aangezien de energieprijzen zo stijgen wacht ik daar toch nog even mee

 • #19

  Rory (maandag, 29 november 2021 11:17)

  Wij hebben het geluk dat onze overburen prachtige, stijlvolle verlichting hebben hangen waardoor wij enorm kunnen meegenieten. Zelf hebben we het niet. Twee linkerhanden, geen stopcontact buiten en ik zou eigenlijk niet weten wat ik dan zou willen. Niet van die flikkerende dingen in ieder geval, want daar word ik wat nerveus van. Ik zat net wel even door te klikken en ornamenten in een warme gelige kleur vind ik oprecht heel mooi. Ik zie dat er ook dingen zijn die op batterijen werken dus wellicht is dat dan wel weer wat...

 • #20

  Wanda (maandag, 29 november 2021 14:57)

  Wij hebben meestal een slinger van lichtjes aan de gevel hangen, maar de overburen hebben sinds dit jaar van die gekleurde verlichting en daar ben ik zelf totaal geen fan van, maar goed, het is maar voor een paar weken in het jaar.

 • #21

  Nicole Orriëns (maandag, 29 november 2021 15:46)

  Ik vind het vaak zo leuk om van die verlichte hertjes te zien die een slee trekken!

 • #22

  Frederique (maandag, 29 november 2021 21:53)

  Ah wat gezellig allemaal, ik doe eigenlijk nooit kerstversiering buiten. Nu ik dit lees, vraag ik me af waarom niet eigenlijk.

 • #23

  Mitchel (donderdag, 09 december 2021 09:07)

  Fel gekleurde lampjes vind ik helemaal niets. Een grote ster vind ik dan wel leuk. Dit jaar staat er een kleine ster van €7 voor het raam haha

 • #24

  rachel (maandag, 13 december 2021 09:29)

  van die alle kleuren en flikkerende lampjes krijg ik een error altijd haha dus ik hou het wel bij gewoon iets simpels voor buiten ;)