· 

Kerstversiering: 4 tips voor de woonkamer

Kerstversiering: 4 tips voor de woonkamer

De maand december is in intocht. December is niet alleen de maand van warme chocolademelk en kinderen die glunderend de pakjes mogen uitpakken. Kerst komt eraan en kerst staat ook voor gezelligheid en een sfeervolle woon inrichting en decoratieve kerstverlichting voor buiten. In mijn blog geef ik je 4 tips over hoe je de woonkamer met kerstversiering warm kunt inrichten.

Tip 1: Gezellige kaarsjes het licht voor kerst

In de koudere maanden wil je er gezellig bijzitten, misschien heb je het warme kleedje of plaid alweer tevoorschijn getoverd en zit je er s’ avonds lekker warm bij. In december wil je er natuurlijk helemaal sfeervol bijzitten met woonaccessoires. Met kaarsen in huis creëer je een warme sfeer, terwijl de gordijnen gesloten zijn maak je de kerstperiode gezellig met een lichtje in huis. Licht kun je op meerdere manieren toepassen in je interieur. Als eerste kun je kaarsen of waxinelichtjes een plekje geven in je woonkamer. Maar je huis wordt nog knusser met de juiste sfeerverlichting voor de woonkamer.

kerstversiering tips voor de woonkamer
kerstversiering tips voor de woonkamer

Tip 2: De juiste kerstdecoratie

Ben je een echte kerstfan dan kun je je hart ophalen, misschien ben je wel een type dat zelf een mooie krans voor op de voordeur maakt. In de maand december is er voor de creatieve personen veel te ondernemen, van een mooi kerststuk tot versieringen voor de Normann kerstboom of de eettafel. Zo creëer je je eigen kerstdecoratie wat goed past bij je woonstijl.

 

Ook zijn er veel mensen fanatiek met kerstdorpen en huisjes. Met een beetje nep sneeuw een paar led lampjes en wat decoratie kom je al een heel eind. Wil je niet een heel uitgebreid kerstdorp met kinderen die van de glijbaan af glijden maar kerstdecoratie in een kleinere vorm dan zijn waxinelichthouder huis ook een sfeervolle decoratie, zo creëer je op een subtiele manier een gezellige woonkamer.

Tip 3: De kerstboom versieren

Veel mensen vinden een kerstboom in huis de kers op de taart. Maar hoe kun je het beste te werk gaan? Ga je voor een gratis kerstboom of maakt de prijs niet uit? Er is ook zo veel keuze van een kleine conifeer tot een grote volle kerstboom. Of je nu een kunstkerstboom of een echte boom in huis haalt, je wilt de kerstboom wel mooi versieren. Waar de een gaat voor kerstballen die goed bij de woonstijl van je interieur, gaat de ander voor knipperende verlichting. Wil je de kerstboom versieren zonder dat er kerstballen sneuvelen dan is het handig om als eerste de verlichting in de boom te plaatsen. Doe je dit als laatste dan heb je geen duidelijk overzicht meer en dan is het haast onmogelijk om tussen de ballen door de lampjes op te hangen. Daarna is het handig om de kerstslingers een goede plek in de kerstboom te geven en als laatste de kerstballen en andere kerstdecoratie.

Sierlijk de kersttafel versieren
Sierlijk de kersttafel versieren

Tip 4: Dek de eettafel sfeervol met kerstversiering

Je hebt gezellige verlichting in huis en de kerstboom staat in de woonkamer, nu kun je als laatste nog de eettafel versieren. De kersttafel kun je mooi dekken, Om de eettafel te versieren geef ik je een paar tips:

 • Kies een thema of meerdere kleuren die goed op elkaar zijn afgestemd
 • Dek de kersttafel extra mooi op met een loper
 • Maak de eettafel sfeervol met decoratie zoals een kandelaar of kerstdecoratie materiaal om de eettafel extra sierlijk te maken
 • Heb je zilverbestek in huis dan is het nu het moment om het mooie bestek op tafel neer te leggen

Hoe versier jij de woonkamer met kerst? Heb je geen idee kijk dan naar de kersttrends 2022.

Reactie schrijven

Commentaren: 24
 • #1

  Fallon (maandag, 15 november 2021 10:08)

  Nou zoals je hebt gezien op mijn blog ben ik ook in to de kerst haha! Het stukje over de tafel dekken vind ik ook een goed idee. Altijd zo gezellig deze tijden van het jaar!

 • #2

  Mandy Eggens (maandag, 15 november 2021 13:28)

  Neeee! Ik wil dit allemaal nog niet lezen. Ik ben eigenlijk al helemaal in de kerst stemming maar van mijn ouders mag de kerstboom pas op na Sinterklaas maar ik wil hem eigenlijk nu al op zetten

 • #3

  Sandra (maandag, 15 november 2021 14:29)

  Ik ben dol op kaarsen in huis en de gezellige knusse sfeer van kerst. De afgelopen jaren heb ik kerst in de warmte gevierd en dit jaar weer voor het eerst in de kou!

 • #4

  Jasmina (maandag, 15 november 2021 16:48)

  Wij vieren geen kerst....vroeger wel en dan dekte ik ook altijd uitgebreid de tafel �

 • #5

  Jolanda (maandag, 15 november 2021 18:12)

  Kerst lijkt nog zover weg, maar als ik je bericht lees zit ik gelijk in de sferen. Nu we steeds meer thuis werken ga ik misschien dit jaar er wat leuks van maken. Dank je voor de inspiratie.

 • #6

  Giulia (dinsdag, 16 november 2021 09:36)

  Oh, heerlijk! Ik ben dol op kerstdecoratie. Toevallig heb ik gisteren al wat kaarsjes aangestoken, omdat het zo donker was buiten. Dat geeft meteen zoveel sfeer! De kerstboom opzetten vind ik altijd een drama en nu de box er weer staat omdat we weer een baby hebben, hebben we weinig plek. Maar uiteraard komt die boom er wel, want het hoort er nu eenmaal bij!

 • #7

  Eliane Roest (dinsdag, 16 november 2021 09:48)

  Toevallig dit weekend antieke kerstballen gekocht op de rommelmarkt in België. Traditiegetrouw mag iedereen een nieuwe bal kiezen voor dat jaar, dat levert een mooie collectie op. Maar de boom komt pas na Sinterklaas.

 • #8

  Claire (dinsdag, 16 november 2021 10:38)

  Ik kan echt niet wachten om de kerstboom dit jaar neer te zetten!

 • #9

  Kelly Buysse (dinsdag, 16 november 2021 10:46)

  Bij ons staat de kerstboom al gezellig zijn lichtjes uit te stralen :-) Tafel dekken heb ik dan weer nog niet gedaan ��

 • #10

  Nicole Orriëns (dinsdag, 16 november 2021 11:48)

  Ik ga denk ik 12 december de kerstboom zetten. Ik doe dat eigenlijk vrij slordig....

 • #11

  Nicole Orriëns (dinsdag, 16 november 2021 11:53)

  Onze kerstversiering is vooral in de kerstboom. En ik hang wat van die kerstkousen op. (Heb alles gehad, dus even twee keer op dezelfde post)

 • #12

  Wanda (dinsdag, 16 november 2021 12:40)

  Ik vind december meestal wel een gezellige tijd, zeker in huis maak ik het dan zo sfeervol mogelijk.

 • #13

  M (dinsdag, 16 november 2021 15:48)

  Leuke tips en mooie foto's. Ik ben zelf niet zo'n fan van kerstdecoratie, houd het liever minimaal, maar vind 't bij anderen wel weer gezellig staan...

 • #14

  Janet (dinsdag, 16 november 2021 16:18)

  Ik heb echt zelden een kerstboom in huis, maar vind het wel erg leuk om het huis aan te kleden met leuke lichtjes en versiering. Vind dat zo gezellig.

 • #15

  Linda (dinsdag, 16 november 2021 17:19)

  Ik houd van kerst! Wat een heerlijke en gezellige tijd. Kan er echt naar uit kijken.

 • #16

  Tessa (dinsdag, 16 november 2021 18:51)

  Gezellig kerst decoratie tips zijn dit. Bij mij is alles roze/paars

 • #17

  Frederique (dinsdag, 16 november 2021 19:03)

  Wij doen alles, lichtjes, eettafel, kerstboom, ballen door het hele huis haha. We hebben twee dozen vol versiering en dat komt elk jaar tevoorschijn maar vooral veel lampjes, dat is altijd zo gezellig!

 • #18

  Tessa (woensdag, 17 november 2021 08:36)

  Er is tegenwoordig zo veel verschillende soorten kerst decoratie

 • #19

  Nicole Orriëns (vrijdag, 19 november 2021 11:23)

  Ik versier mijn huis trouwens pas als Sinterklaas weer het land uit is, dus ik heb nog even : )

 • #20

  Kimberley (vrijdag, 19 november 2021 16:36)

  O wat een leuk artikel! Heerlijk om al deze dingen te lezen�Ik wil al de kerstboom opzetten, maar denk dat mijn vriend dat nog niet wil. Plus we moeten nog pakjes avond vieren. Dat is zo gek he met een kerstboom hahaha

 • #21

  Nicole Orriëns (zaterdag, 20 november 2021 13:37)

  Ik vind kaarsjes ook altijd erg gezellig, zeker geurkaarsen die ook nog eens een lekkere geur verspreiden.

 • #22

  Deborah (maandag, 22 november 2021 09:41)

  Oh heerlijk. We komen met je blog alweer heerlijk in te feeststemming. Wij hebben in deze periode altijd wat extra kaarsjes aanstaan. En meestal koop ik ook een kerststukje voor de "geur". Dat doet mij dan zo denken aan vroeger. Hoe we de kerst thuis vierden met het hele gezin. De boom die wij hebben is nl nep en daar komt niet veel geur vanaf. Maar vaak zetten wij de boom pas in het weekend na sinterklaas. Dus ik moet nog even geduld opbrengen voor ik los kan met slingers, ballen en lichtjes.

 • #23

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (donderdag, 25 november 2021 13:06)

  Ik vinden kaarsen en kaarslicht ontzettend mooi.
  Echter ben ik hiermee uit veiligheid mee gestopt gezien we 2 honden en 7 katten hebben.
  Wel heb ik nog 1 groot glazen 'huisje' waar ik wel nog een paar kaarsjes kan in laten branden.
  De sfeer is dan zo mooi.

 • #24

  Mandy Eggens (zondag, 05 december 2021 11:03)

  Jeej! Vandaag de dag dat we de kerstboom op gaan halen. Kan ik eindelijk lekker versieren.