· 

In welk vakantiehuis Nederland voel jij je thuis?

In welk vakantiehuis Nederland voel jij je thuis?

Een vakantiehuis een heerlijke plek om je te ontspannen en even lekker bij te komen op je vakantie. Er zijn veel verschillende soorten vakantiehuisjes in Nederland van een chalet, bungalow tot luxe villa. Daarbij is er nog een ruime keuze uit vrijstaande huisjes of een wellness huisje om echt helemaal tot rust te komen. Hierbij een overzicht van huisjes op vakantieparken in ons kikkerlandje.

Vakantiehuis Nederland
Vakantiehuis Nederland

Wat is jouw favoriete vakantiehuisje?

Waarbij de een liever gaat backpacken en een tentje meeneemt in de rugzak, slaapt de ander liever comfortabel in een vakantiehuisje in Nederland. Als je een huisje wilt kopen of huren is het van tevoren wel fijn om te weten in welk huisje jij je fijn voelt. Om het overzichtelijk te maken heb ik een overzicht gemaakt van de meest verhuurde vakantiehuisjes van Nederland

Chalet: genieten van de vrijheid op de camping

Heb je kleine kinderen dan is een chalet ideaal. Vaak staat de chalet op een camping waar de kinderen makkelijk hun gangetje kunnen gaan zo wel binnen als buiten. Heb je heerlijk weer dan leef je buiten. Je start met buiten ontbijten en eindigt met het eten in de buitenlucht. Heb je wat minder weer dan is het fijn om een lijstje met activiteiten binnen te maken. Wil je een alpenhut op een speciaal plekje hebben staan dan kan je ook een chalet laten bouwen, en je vakantiehuisje laten plaatsen op jouw favoriete bestemming.

Vertoef je graag in een tent, glamping of safaritent dan is kindvriendelijke 5 sterren camping Limburg ook een goede tip. Kortom genoeg keuze om heerlijk in een chalet te ontspannen.

Bungalow: comfortabel overnachten

Overnachten in een bungalow waarbij je voorzien bent van alle gemakken. Niet alle vakantieparken hebben een mooi strak ingericht interieur. Zo is Center Parcs fantastisch qua faciliteiten, denk hierbij vooral aan het subtropisch zwembad maar zijn de vakantiehuisjes soms wat minder luxe ingericht. Daarentegen hebben Landal en EuroParcs mooie bungalows in stijl ingericht. De voordelen van een bungalowhuisje op een park zijn erg groot. Er zijn immers veel faciliteiten, leuke activiteiten om te doen met of zonder kinderen en er is vaak een mogelijkheid om er te eten of eten af te halen.

Boerderijwoning: onthaasten in een grote hoeve

Even onthaasten in een boerderijwoning welke voorzien is van alle gemakken, wie wil dat nou niet? Hof van Saksen is onder andere zo'n vakantiepark waar je fijn kan verblijven in een boerderij. Dit mooi onderhouden groene vakantiepark is een aanrader voor gezinnen met kinderen, van peuters tot tieners. De zwembaden zijn namelijk erg aantrekkelijk en spectaculair voor klein en grote mensen.

Vrijstaande luxe villa: alles binnen handbereik

Zelf neig ik naar een vrijstaande luxe villa voorzien van een sauna en een grote tuin. Verleden jaar is het tijdens de corona periode goed bevallen bij Onthaasten in de Achterhoek. Geen drukte en grote mensenmassa's in het zwembad, maar een heerlijke ontspannen vakantie met een hottub en een supergrote tuin waar de kinderen in kunnen voetballen. Het nadeel is dat er verder niks te doen is op het park, je kunt er geen snacks halen of naar een zwembad maar dat neem ik voor lief.

In welk vakantiehuisje in Nederland verblijf jij graag?

 

Leestip: Op vakantie in Nederland

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 22 april 2022 10:58)

  Als ik dan op vakantie zou gaan dan zou ik wel graag in een heel pittoresk huisje willen verblijven.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 22 april 2022 16:12)

  Maar het meest voel ik me toch thuis in ons eigen huis. En ik heb het geluk dat we fijn wonen.

 • #3

  EvenDelen.be (zaterdag, 23 april 2022 09:28)

  De boederijwoning spreekt me wel aan! Ik hou wel van de manier waarop ze deze meestal inrichten.
  Ik hou wel van een originele verblijfplaats tijdens een vakantie. Vroeger koos ik al snel voor een all-in ergens in een zonnig land. Maar toen ging ik meestal voor 3 weken op vakantie. Nu zou ik eerder gaan voor origineel en iets korter.

 • #4

  Wanda (maandag, 25 april 2022 10:48)

  Ik hou vooral van kleinschalige parken waar je gewoon in alle rust kunt genieten van je verblijf. Het liefst ergens aan zee. Zo'n super luxe villa is weer minder aan mij besteed, omdat ik op voorhand al weet dat ik geen gebruik zal maken van de voorzieningen zoals een sauna.

 • #5

  Sanne (dinsdag, 26 april 2022 22:28)

  Bungalows zijn mijn favoriet, lekker wat ruimte en gezellig met anderen op een parkje. Heerlijk toch?

 • #6

  Tessa (donderdag, 28 april 2022 18:34)

  Ik ben altijd heel makkelijk: zo lang er een badkamer is en goede verlichting ben ik al blij

 • #7

  Frederique (donderdag, 28 april 2022 21:32)

  Nou, niet. Ik ga niet graag in Nederland op vakantie. In het buitenland houd ik wel van een bungalow, dan heb je vaak een mooie combi tussen natuur en comfort.

 • #8

  Fallon (vrijdag, 29 april 2022 10:43)

  Of een vrijstaand luxe, omdat ik dit al eens heb mogen ervaren, of een hele leuke boerderij. En dat laatste lijkt mij super gaaf!

 • #9

  Deborah (woensdag, 04 mei 2022 09:12)

  Ik denk dat het er een beetje van af hangt met welk gezelschap ik weg zou gaan. Het heeft nl allemaal wel iets tofs om in te verblijven.

 • #10

  Merel | De Mamagids (donderdag, 05 mei 2022 05:42)

  Ik ga dan ook wel voor de vrijstaande villa, voorzien van alle gemakken. Hoewel zo'n vakantie bij een boer me met de kinderen dan weer fantastisch lijkt, lekker beetje scharrelen en de kippen voeren...

 • #11

  Sherry (donderdag, 05 mei 2022 15:21)

  Wow wat een mooie vakantiehuizen. Ik houd hier wel van.

 • #12

  rachel (woensdag, 18 mei 2022 11:11)

  hier hoef je ons niet voor te bellen zoals wij dat zeggen haha wij hebben alles hier lekker in huis, een grote tuin, vijver, gezelligheid en een gevulde ijskast