· 

Is een visgraatvloer niet meer trendy en uit de mode?

Is een visgraatvloer niet meer trendy en uit de mode?

De visgraatvloer is al zo lang in trek dat je je afvraagt of het visgraatmotief nog wel intrek blijft of juist uit de mode gaat. De houten vloer met zigzagpatroon zie je in vele interieurs verschijnen. De vloeren blijven trendy, de tijdloze klassieke uitstraling maken de populaire houten vloer aantrekkelijk, dit omdat er een ruime keuze aanwezig is uit verschillende materialen en diktes van de plank.

Sta je op het punt om een nieuwe vloer aan te schaffen en wil je een vloer welke op lange termijn mooi blijft, dan is misschien de populaire visgraat vloer wat voor jou.

Is een visgraat vloer niet meer trendy en uit de mode?

Dit is de reden waarom een visgraatvloer wel aantrekkelijk is

Toch zijn er diverse redenen waarom een visgraatvloer wel aantrekkelijk is om in de woonkamer neer te leggen. Het zigzagpatroon is niet alleen voordelig, de vloer is ook makkelijk schoon te houden. Dit laatste is niet geheel onbelangrijk als je huisdieren of kinderen in huis hebt. Het is niet voor niets dat bij veel huishoudens de eerste keuze valt op een duurzame houten vloer, maar de vloer heeft meer voordelen. Alle pluspunten staan in dit artikel op een rij:

De tijdloze vloer blijft in trek

Waarom kiezen veel interieurstylisten toch voor visgraatvloeren? De ontwerpers kiezen niet voor niets voor dit patroon. De populaire vloer heeft een eigentijdse uitstraling en is daardoor erg in trek. De aantrekkingskracht tot de visgraatvloeren is niet alleen vanwege het patroon, maar ook omdat de houten planken tijdloos zijn. Wil je je huis over een paar jaar verkopen, dat weet je zeker dat je een PVC-vloer een goede keuze is. Kwaliteit staat bij dit materiaal hoog in het vaandel. De vloer is ook zeer aantrekkelijk voor een kleine woonkamer. Je kunt de planken namelijk zo neerleggen dat de woonruimte er optisch groter uit doet zien.

De hippe vloer is geschikt voor elk huishouden

De aantrekkelijke vloer is anno 2024 nog steeds zeer hip. Je kunt tegenwoordig een gehele vloer naar je eigen budget en materiaal uitkiezen, het is daarbij wel belangrijk om te kijken hoe je huishouden eruitziet. Heb je veel harige honden of katten of peuters in huis, het materiaal van de visgraatvloer kun je daar makkelijk op afstemmen. De verschillende materialen, zoals hout, laminaat maar ook de praktische tegels, zorgen ervoor dat er vele mogelijkheden zijn.

Duurzame vloer geschikt voor lange termijn

Omdat de vloer vaak van hardhout wordt gemaakt, is de patroon vloer zeer duurzaam en daardoor geschikt voor zeer lange termijn. Het materiaal is standvastig, daardoor ontstaat er minder slijtageplekken op de vloer. Doordat de vloer goed is schoon te maken en lang meegaat, is dit een aantrekkelijke vloer om in huis te nemen.

Als laatste is de trendy vloer zeer gewild omdat het patroon past bij vele interieurstijlen. Heb je het idee om je woonkamer een Scandinavische of moderne look te geven, het maakt niets uit. De vloer is namelijk met vele woonstijlen te combineren, daarom zie je in woonbladen of op Instagram bij interieur accounts de vloeren in veel inrichtingen verschijnen. Neem eens een kijkje bij een vloerenspecialist en laat je inspireren door de mogelijkheden en keuzes van een brede tot een smalle houten plank. Heb jij een visgraatvloer in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Jouvence (woensdag, 10 januari 2024 17:07)

  Hier geen visgraatvloer, vind het ook niet zo heel mooi, mijn partner zou het wel graag willen een visgraatvloer.

 • #2

  Eat Live Travel (zondag, 14 januari 2024 20:20)

  Ik vind een visgraatvloer echt super mooi. In dit appartement ligt ook al een mooie houten vloer waar ik heel blij mee ben, maar in de toekomst zou ik ooit wel heel graag een visgraatvloer willen.

 • #3

  EvenDelen.be (maandag, 15 januari 2024 14:17)

  In vind zo'n visgraatvloer zeker mooi staan. Vooral zoals hij op de foto staat, daar past deze stijl heel mooi bij het interieur!

 • #4

  Claire (maandag, 15 januari 2024 14:26)

  Ik ben niet zo mode gevoelig. Ik vind een visgraatvloer erg mooi.

 • #5

  Amelie van Writings by Amelie (maandag, 15 januari 2024 18:46)

  Of het nu uit de mode is of niet, ik vind hem zeker nog mooi!

 • #6

  Tessa (maandag, 15 januari 2024 19:14)

  Ik ben zelf nooit echt iemand die trends volgt. Ik heb liever tijdloze klassiekers

 • #7

  Yvonne (maandag, 15 januari 2024 19:23)

  Oh, het zou me helemaal niet uitmaken of het wel of niet in de mode is! Ik vind een visgraatvloer heel mooi en zou het daarom zeker kiezen als we een nieuwe vloer nodig zouden hebben.

 • #8

  Renata Feyen (woensdag, 17 januari 2024 00:17)

  Ik vind het best wel een mooie vloer en wat maakt het uit of het in trek is of niet

 • #9

  Nicole Orriëns (woensdag, 17 januari 2024 14:05)

  Mijn jongste zusje heeft een visgraat vloer en het lijkt me een vloer die tijdloos is en altijd mooi blijft.

 • #10

  Amina (donderdag, 18 januari 2024 19:34)

  Hahahaha, oh nee, een visgraatvloer heb ik nooit mooi gevonden. Ik ben wel dol op hout, zo'n mooie echte houten landelijke vloer door heel je huis dat een beetje kraakt. Love it!