· 

Waarom ben Ik ongeduldig?

Waarom ben ik ongeduldig?

Ik heb besloten om een nieuwe  website  te nemen  met een andere  handelsnaam: Lindaschrijfthetop. Maar een nieuwe  site heb je niet zo maar gebouwd dat kost even tijd en energie. Eigenlijk  heb ik daar geen geduld voor. Waarom  niet zou je zeggen? Je krijgt  een nieuw logo, je kunt de site helemaal  indelen zoals je zelf wilt waarom kan je niet wachten? In mijn blog lees je mijn persoonlijke verhaal.

 

Je kent het wel je gaat boodschappen  doen en eindelijk  heb je alles en dan staat er een lange rij bij de de kassa. Grrr...daar heb ik zo'n hekel aan! Herkenbaar? Nou zo'n gevoel had ik een beetje. Het idee dat je een leuk cadeau weet voor je verjaardag maar, maar nog lang niet jarig bent! Het wachten duurt te lang, graag zou ik mijn gedrag willen verbeteren.

waarom ben ik ongeduldig?
waarom ben ik ongeduldig?

Oorzaken van ongeduldig zijn

De oorzaak van mijn ongeduldigheid ligt denk ik bij mezelf.

 • Ik ben te veel eisend
 • Ik verwacht dat een ander in een sneller tempo werkt (net zoals ikzelf doe)
 • Ik leg de snelheid van het probleem oplossen bij een ander

Een site opbouwen is niet iets wat binnen een handomdraai is gedaan, doordat ik niet alle techniek meteen onder controle heb verwacht ik eigenlijk dat iemand me helpt. Is het niet manlief dan wel een kind. Maar ja zij kunnen niet altijd opkomen draven op het moment als ik ze nodig heb. En daar zit het probleem, ik heb tijd, ik kan eraan werken maar hoe doe ik het???

oorzaken van ongeduldig zijn
oorzaken van ongeduldig zijn

Veel irritatie

Al die stress leverde veel irritatie op. Mijn blogs moesten elke week online en nu kon het niet! Ik was dus erg nerveus en onrustig, maar het leverde me allemaal niks op. Ik kwam niet verder met bouwen aan de site. Totdat ik zelf tot de conclusie kwam dat het geen zin had. En ik er van uit moest gaan dat het wel drie weken zou  gaan duren. Die beslissing nemen was voor mij een hele stap. Maar wel een goede want nu nu ik geen stress meer heb, ervaar ik een hoop rust.

Er rustig voor gaan zitten

De eerst volgende werkdag ben ik rustig opgestart en er echt eens voor gaan zitten. En één voor één heb ik elk onderdeel en plug-in bekeken en uitgeprobeerd. En opeens  zag ik het licht! En lukte het me wel. Ik heb niet mijn moetjes-lijst weg gewerkt . Maar per dag gekeken wat er nog moest gebeuren. Heerlijk wat een rust in de tent! Nu begint het al aardig op te schieten, en wanneer de blog online komt is de site al af. Want ook dat had ik bijgesteld. Niet al blogs plaatsen en commentaar erop willen terwijl de site nog niet helemaal af is. Ach het heeft ook wel zijn voordeel, nu kan ik de site opbouwen en voor de afwisseling ook al blogs schrijven. Ik heb inspiratie genoeg!

Toch nog even wachten

Ja en dan heb ik de site bijna af maar dan is mijn logo nog niet klaar. Er moet nog aan gesleuteld worden, want het is nog niet precies zoals ik wil. Ook hier krijg ik een beetje de kriebels en het schiet op- gevoel stijgt weer. Alles is klaar mijn site , ik heb al vier blogs voor uit geschreven blablabla.  Maar ook hier moet ik geduld hebben. En het vervelende is dat ik geen idee heb wanneer de bijgeschaafde logo 's binnen komen. De controlfreak moet dus nog even wachten!

 

Heb jij veel geduld?

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Cynthia (zaterdag, 10 oktober 2020 20:27)

  Ik sta over het algemeen wel bekend om mijn engelengeduld. Bij anderen. Voor mezelf ben ik soms te hard en wil ik teveel. Daar werk ik momenteel aan. Onder andere door mindfulness.

 • #2

  Marcha - Triplovers.nl (zaterdag, 10 oktober 2020 21:36)

  Herkenbaar, ik ben ook van het type als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het zo snel mogelijk. Toch heb ik geleerd geduldiger te zijn. Succes met je nieuwe website!

 • #3

  Felice Veenman (zondag, 11 oktober 2020 09:47)

  ja dat herken ik!! ik heb het liefst gisteren alles gedaan ! Maar soms gaat dat nu eenmaal niet

 • #4

  Jouvence (zondag, 11 oktober 2020 14:31)

  Leuk om te lezen. Volgens mij heb ik het eeuwige geduld ;) Als ik vrienden en familie moet geloven.

 • #5

  Manon (zondag, 11 oktober 2020 16:18)

  Ja en nee, soms moet je even de boel de boel laten en dan een paar dagen later er weer voor zitten. Dan lukt het wel haha.

 • #6

  corrina (maandag, 12 oktober 2020 19:26)

  Ik kan heel geduldig maar ook heel ongeduldig zijn. En soms is het vervelend da je afhankelijk van andere bent om een doel te bereiken

 • #7

  Dhini (maandag, 12 oktober 2020 20:21)

  OMG! zo herkenbaar. Mijn man zei altijd ..je bent echt ongeduldig persoon. Nu..moet gebeuren, zo ben ik

 • #8

  nicole orriens (dinsdag, 13 oktober 2020 13:06)

  Ik kan soms ook erg ongeduldig worden als dingen erg langzaam gaan of voor mijn gevoel veels te lang duren. Dat is dan heel frustrerend.

 • #9

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 13 oktober 2020 15:10)

  Ik heb over het algemeen heel erg veel geduld behalve als ik ergens voor in de rij moet staan dan word ik erg ongeduldig

 • #10

  Simone (woensdag, 14 oktober 2020 09:39)

  Heel herkenbaar, daarom heb ik het inbouwen van een nieuw thema lang uitgesteld. Maar ben er een avond goed voor gaan zitten en nu super blij ermee. De lat te hoog leggen heb ik mezelf afgeleerd. Het moet wel leuk blijven! :)

 • #11

  Frederique (woensdag, 14 oktober 2020 18:00)

  Ik was echt zo'n beetje de meest ongeduldige vrouw ter wereld maar ik moet zeggen dat het de laatste jaren veel minder is geworden. Toch een pluspunt van ouder worden haha

 • #12

  Dhini (donderdag, 15 oktober 2020 19:01)

  Ik ben ook ongeduldig. Het moet nu, Nu gebeuren hi..hi..

 • #13

  Wanda (donderdag, 15 oktober 2020 19:04)

  Mijn collega's zullen zeggen dat ik ontzettend veel geduld heb, maar als je het mijn vriend vraagt, zal hij in de lach schieten.

 • #14

  Karel - KMOwebdiensten (zaterdag, 17 oktober 2020 15:58)

  Als webdesigner weet ik maar al te goed hoe lastig het kan zijn om een website te maken. Je hebt steeds het gevoel dat de website niet 'klaar' is. Wat vandaag ok is, moet morgen alweer aangepast worden. Bedenk wel dat je een website nooit voor jezelf maakt, maar voor de bezoeker of klant. Dat scheelt al heel wat hoe je sommige pagina's moet opbouwen.

 • #15

  Tessa (zaterdag, 17 oktober 2020 19:28)

  Succes met je website. Zelf ben ik over het algemeen best geduldig al zeg ik het zelf

 • #16

  Neeltje (zondag, 18 oktober 2020 15:28)

  Dit is wel herkenbaar soms, want ik kan geduldig zijn, maar ook heel erg ongeduldig. Zeker als mensen langzamer zijn dan dat ik van ze verwacht.

 • #17

  Lizette (maandag, 19 oktober 2020 08:38)

  Ik heb heel weinig geduld en vind het moeilijk in bepaalde situaties geduld op te brengen. Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het meteen af. Dus ik herken wel wat je zegt. Zo heb ik een hele lijst met ideeen voor mijn Blog en die moeten eigenlijk allemaal wel nu af.

 • #18

  Wendy (maandag, 19 oktober 2020 12:30)

  Herkenbaar hoor, ik ben ook niet zo geduldig. Ik wil het altijd meteen af hebben.

 • #19

  Jasmina (woensdag, 21 oktober 2020 10:24)

  Ik herken me echt volledig in dit verhaal...ook hier is het geduld ver te zoeken ><

 • #20

  Krystle/Batboy (donderdag, 22 oktober 2020 20:51)

  Oh nee, echt niet. Ben heel ongeduldig! Herken me helemaal in wat je schrijft!

 • #21

  Frederique (maandag, 16 mei 2022 17:36)

  Je kunt leren geduldig zijn. Ik was vroeger ongeduldig. Zorgt voor veel stress, meer niet. Dingen gaan er niet sneller door. Ik laat het nu wel over me heenkomen.