· 

Wanneer begint de lente 2021?

Wanneer begint de lente 2021?

De lente is een van de vier seizoenen. Na de lente ook wel het voorjaar genoemd komt de zomer, herfst en de winter. Tijdens de lente worden in de streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan de bloemen bloeien. Langzaam wordt de temperatuur warmer. En dat is het moment dat ik de lentekriebels krijg, het moment dat ik weer wil gaan tuinieren. Maar wanneer begint het voorjaar in 2021?

Wanneer begint de lente 2021?
Wanneer begint de lente 2021?

Lente kenmerken

En dan opeens is het zover: het is lente! De lente begint op 21 maart en eindigt op 21 juni 2021. Je merkt het aan alles er is meer licht, de vogeltjes gaan weer fluiten en de temperatuur voelt heerlijk aan. Het is net alsof je heel de wereld aan kan. In dit blog zet ik alle kenmerken op een rijtje:

 • Het licht: Het is weer langer licht. Natuurlijk heeft elk seizoen zijn voor- en nadelen maar meer licht is wel een heel groot voordeel. Je staat niet meer in het donker op, en na het werk kom je ook niet meer in het donker thuis. Het licht doet een mens goed, de zware gedachten verdwijnen. En van de eerste zonnestralen word je vrolijk.
 • De natuur gaat groeien en bloeien: Alle bloemen, planten en bomen beginnen weer te groeien en bloeien. In de lente zie je als eerste de bloeiende bloembollen naar boven komen zoals de Narcissen, Krokussen, Blauwe druifjes en de Tulpen. Op dat moment weet je dat de is lente begonnen. De natuur doet verder z'n werk, er komen weer blaadjes en bloemetjes aan de bomen. De eerste knopjes in de planten komen tevoorschijn en het gras gaat harder groeien,
 • Jonge dieren: De trekvogels komen terug en de dieren waaronder de koetjes en de schaapjes en de vogels gaan zich voortplanten. Volg de vogels live op hun nest en kijk mee met de webcam. Je kunt het evenement Beleef de Lente makkelijk bekijken. 
 • Rokjes dag: Het is heerlijk weer dus de benen mogen weer gezien worden want het is rokjes dag (officieel op 22 april). Doordat de temperatuur aangenamer aanvoelt wordt het ook tijd voor nieuwe (voorjaars)kleding. Je mag weer gaan shoppen en opzoek naar de nieuwste voorjaarsmode.
 • Grote schoonmaak: De lente voelt als een nieuwe start. De zon gaat weer schijnen niet alleen op je plantjes maar ook op de je ramen. Opeens krijg je de schoonmaakwoede alles moet opgeruimd zijn. Niet alleen je ramen ga je lappen maar heel je huis wordt ook meegenomen. Het lentebriesje laat je lekker door je slaapkamer waaien. In dit artikel lees je hoe je je interieur voor de lente kunt klaarstomen.
 • Terrasje pakken: In de lente is het weer zo ver, het heerlijke weer lokt je naar buiten. En waar kan je beter van het weer genieten dan op een terrasje. Of we in 2021 ook massaal op een terras kunnen zitten is de vraag. Maar je kunt natuurlijk ook in je tuin of op balkon een leuk zit plekje maken.
Tuin klaar maken voor de lente
Tuin klaar maken voor de lente

Lentekriebels

Ik word altijd erg blij van de lente. Het eerste zonnestraaltje op mijn neus doet me goed. Ik ga meer buiten leven. En alhoewel de winter, herfst en de zomer ook z'n charmes heeft blijft de lente bij mij favoriet. Ik ben weer wakker geworden uit mijn winterslaap! Wil je nog meer inspiratie om je tuin lenteklaar te maken lees dan dit blog.

Word jij van het begin van de lente ook zo blij?

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Jasmina (zaterdag, 06 maart 2021 11:24)

  Samen met de zomer is dit echt mijn favoriete seizoen

 • #2

  Jouvence (zaterdag, 06 maart 2021 15:26)

  Beter dan de winter, maar mijn favoriete seizoen blijft toch de zomer!

 • #3

  Tessa (zaterdag, 06 maart 2021 17:08)

  Ik ben echt dol op de lente! (behalve dat mijn hooikoorts dan heftig is)

 • #4

  www.hippiemeisje.com (zaterdag, 06 maart 2021 18:14)

  Nog een kenmerk: hooikoorts!
  Ik heb er momenteel enorm veel last van!
  Maar verder hou ik er ook enorm van hoor!
  Terug heropleven is het!

 • #5

  Daan (zondag, 07 maart 2021 20:30)

  Ik hou van de lente. Vooral nu, want een beetje zon en warmte kunnen we tegenwoordig wel gebruiken. Hopelijk gaan de terrassen weer snel open. �

 • #6

  Wanda (zondag, 07 maart 2021 20:38)

  Ja, ik word absoluut blij van de lente! Heerlijk om de zon op mijn gezicht te voelen, de natuur weer tot bloei te zien komen en ja, ik verheug me enorm erop om weer een terrasje te kunnen pakken.

 • #7

  Bouchra (maandag, 08 maart 2021 09:12)

  Ik ben in juni geboren dus ben echt een lente kind. Naast de lente is de zomer ook mijn favoriete seizoen. Lekker veel buiten en genieten van alles wat groeit en bloeit.

 • #8

  Melanie Hoogvliet (maandag, 08 maart 2021 09:32)

  Ik hou van de Lente. Wij hebben vorige jaar onze tuin aangepakt en deze maand lekker veel aangeplant. Ik kan niet wachten tot alles gaat groeien en bloeien en ik lekker in de tuin kan gaan genieten.

 • #9

  Deborah (maandag, 08 maart 2021 10:31)

  Oh ja!! De kou van de winter hangt nog rond maar de warmte van de komende maanden dringt zich steeds meer op. Het wordt later donker en het blijft langer licht. Alles wordt weer groen. Een start van een nieuw seizoen, waarbij de lente het magische is van alle vier!

 • #10

  Lodi (maandag, 08 maart 2021 11:40)

  Hier ook echt de lente kriebels, ik kan niet wachten tot ik weer lekker buiten kan zitten, met een boek en genieten van de frisse lente lucht.

 • #11

  LindaSchrijft (maandag, 08 maart 2021 20:26)

  De lente is ook mijn favoriete seizoen! Lekker naar buiten, jonge dieren die geboren worden en bloeiende planten. Prachtig!

 • #12

  Saskia (maandag, 08 maart 2021 21:02)

  Ik word ook altijd heel erg blij van de lente en voorjaar temperaturen. Maar inderdaad ook de ramen die nodig eens gelapt moeten worden. En als het zonnetje vrolijk naar binnen schijnt zie je meestel ook pas goed dat er een grondig gepoetst moet gaan worden.

 • #13

  Renata Feyen (woensdag, 10 maart 2021 01:07)

  Toen ik deze namiddag van de kinesist terug naar huis reed merkte ik op dat er een boom al helemaal in bloei stond - zo mooi roze :)

 • #14

  rachel (woensdag, 10 maart 2021 08:58)

  hij had van mij al gister mogen beginnen alleen balen voor mijn hubby zijn hooikoorts pfff dat is dan even een min puntje

 • #15

  Frederique (woensdag, 10 maart 2021 09:22)

  Het kan me niet snel genoeg beginnen. Ik houd van de lente en....nog meer van de zomer!

 • #16

  Kiki Hasselton (donderdag, 11 maart 2021 12:42)

  Ik kijk er enorm naar uit. De geuren, kleuren en warmte. Heerlijk

 • #17

  Marsha (donderdag, 11 maart 2021 20:36)

  Ik kan niet wachten op de lente! Maar ik weet nog toen ik klein was in maart kon ik in mijn tshirt buiten spelen. Maar tegenwoordig kan je zelfs sneeuw verwachten in maart.

 • #18

  Manon (donderdag, 11 maart 2021 20:52)

  Heb echt zin in de vrolijkheid die bij de lente komt kijken.

 • #19

  Tania (vrijdag, 12 maart 2021 08:53)

  Ik vind het heerlijk om in de lente te gaan wandelen en alles in bloei te zien staan.

 • #20

  Felice Veenman (zaterdag, 20 maart 2021 19:15)

  jaaaaa, en morgen is het dan echt zo ver!!! Dat ga ik vieren door lekker uuuuren in mijn moestuin te werken

 • #21

  Nicole Orriëns (dinsdag, 23 maart 2021 11:23)

  Voor mij begint de lente altijd pas echt op 21 maart en daarna op basis van de temperaturen.