· 

Woonblog 2022: beste interieur inspiratie en tuin ideeën

Woonblog 2022: beste interieur ideeën en tuin inspiratie

Ook dit jaar heb ik een overzicht gemaakt van de beste gelezen woonblogs 2022. Blogs over huis en tuin welke het meest gelezen zijn. Wekelijks schrijf ik meerdere blogs over wonen om de lezer inspiratie te geven of om ideeën op te doen over het inrichten van de ruimte, zodat je thuis aan de slag kan gaan. De blogs gaan niet alleen over woontrends, inrichten en binnenkijken bij de mensen maar ook over het buitenleven in de tuin. Nieuwsgierig geworden? Lees dan de beste interieur blogs.

Woonblog 2022: interieur ideeën en inspiratie voor de tuin
Woonblog 2022: interieur ideeën en inspiratie voor de tuin

Binnenkijken bij mensen

In November 2022 ben ik gestart met een nieuwe rubriek Binnenkijken bij... Hierbij nemen we een kijkje bij mensen thuis. Hoe zie hun huis eruit en hoe hebben ze hun woning ingericht? Zo kan je inspiratie opdoen en zien hoe interieur stijlen gecombineerd worden.  Johanneke heeft ook mee gedaan, het is een mooi woonblog geworden met de titel: "Binnenkijken  in vrijstaand jaren 30 huis verbouwen in de Betuwe. Wil jij ook meedoen ? Kan je mooie foto's maken van je huis en de kijker inspiratie geven ? Dan ben ik nog op zoek naar jou! Door middel van een vragenlijst maak ik een mooi interieurblog. Je mag dan contact met me opnemen.

De leukste inspiratie voor woon- en slaapkamer

Het inrichten van de woon- en slaapkamer is niet voor iedereen even makkelijk. Veel mensen hebben keuzestress bij het inrichten van de slaapkamer. Buiten het indelen van de slaapkamer, is de juiste kleur ook een probleem. Want welke kleur is nu mooi? Er zijn zo veel tinten grijs, blauw, rood of roze. Als er veel lichtinval is dan kan de kleurtint goed uitpakken, maar slaap je op een kamer welke op het Noorden is gericht dan kan de kleur veel donkerder ogen. In mijn blogspots over de slaapkamer probeer ik je inspiratie en ideeën te geven over welk bed je past, accessoires en muurdecoratie, zodat jij kan genieten van de ontspannen ruimte en van een goede nachtrust.

 

Bij de woonkamer kan je dezelfde problemen ervaren, ook hier wil men vaak een kleurtje op de muur, maar omdat de woonkamer vaak groter is, hebben veel mensen moeite met het indelen van de meubels. Waar plaats je de zithoek en waar de eettafel?  Daar is helaas geen regel voor, elk huis is immers anders gebouwd. Het ene huis ruim en breed, waarbij een andere woning juist voorzien is van lange en smalle kamers.

 

Heb je geen inspiratie of idee dan kan je het beste een plan maken met daarbij een plattegrond. Zo krijg je een idee waar je lichtbronnen moet plaatsen. Lampen zijn erg belangrijk in huis, zonder licht is er geen sfeer en zicht. Maar je krijgt ook een goed inzicht welke plek het beste is voor de bank en waar je zwevend tv-meubel het beste kan plaatsen.

Woonblog 2022: de beste woon en interieur blogs
Woonblog 2022: de beste woon en interieur blogs

Ideeën voor in en rondom het huis

Als je regelmatig mijn interieur blogs leest dan weet je dat ik uit de Randstad wil verhuizen, om me voor te bereiden op de verplaatsing van drukke stad naar rustig dorp of gemeente heb ik verhuistips geschreven. Een handig blog over de voor- en nadelen van zelf verhuizen of je inboedel door een bedrijf laten verplaatsen. En zo zijn er nog meer onderwerpen welke vallen onder in en rondom huis, waarmee je ideeën kan opdoen. Over de volgende onderwerpen heb ik een artikel geschreven:

Tips voor het inrichten van de tuin

Vooral in het voorjaar en de zomer zijn er op mijn blog veel tuinblogs te vinden. De blogspots gaan niet alleen over handige tuin weetjes zoals het snoeien van de Wisteria maar ook over het inrichten van de tuin met het gebruik van de juiste comfortabele werkkleding.  Dit jaar heb ik veel uitgebreide artikelen geschreven met veel inspiratie en ideeën. 

 

Dit is mijn blogoverzicht van 2022, ik ben benieuwd wat het jaar 2023 mij gaat brengen, welke onderwerpen staan dan in de spotlights en wat worden volgend jaar de beste woonblogs?

 

 

Welke woonblog vind jij leuk om te lezen, interieur inrichten, kleur ideeën, duurzaamheid of tuininspiratie?

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Heidi (maandag, 19 december 2022 21:20)

  Fijn om te lezen...

 • #2

  Tessa (woensdag, 21 december 2022 17:16)

  Wat een leuke tips zijn dit weer. Zelf verander ik maar weinig in mijn huis

 • #3

  Sherry (dinsdag, 27 december 2022 11:30)

  Super mooie kamer is dit. Zoiets wil ik ook graag hebben. Alleen wij hebben meer neutrale kleuren in de kamers.

 • #4

  Merel | De Mamagids (woensdag, 28 december 2022 06:35)

  Leuk, die nieuwe serie. Zelf ben ik vooral op zoek naar leuke interieurtips en duurzaamheid, kijken hoe je je ecologische voetafdruk verder kan verkleinen.

 • #5

  Nicole Orriëns (woensdag, 28 december 2022 11:40)

  Binnenkijken bij andere mensen vind ik het leukst. Het is altijd interessant om te zien hoe anderen hun huis inrichten.

 • #6

  Claire (woensdag, 28 december 2022 19:20)

  Ik ben dol op je nieuwe rubriek! En wat een heerlijke artikelen heb je dit jaar geschreven! Op een mooi nieuw blogjaar!

 • #7

  Marie-Lise @ Blogstudio (zondag, 01 januari 2023 22:07)

  We zijn aan het bouwen en volgend jaar deze tijd zullen we volop aan het kijken zijn voor het interieur. Ik check dan zeker je blog voor meer tips! :)

 • #8

  Melanie (maandag, 02 januari 2023 10:05)

  Wat leuk zo'n jaar overzicht! Ik vind je nieuwe rubriek super leuk. Ik ben reuze benieuwd naar alle leuke blogs voor 2023

 • #9

  Frederique (maandag, 02 januari 2023 22:14)

  Ik vind binnenkijken een leuke rubriek. Leuk zo'n jaaroverzicht. Op naar 2023!

 • #10

  Jouvence (dinsdag, 03 januari 2023 17:07)

  Duurzaamheid en interieur/decoratie, heb zelf geen tuin helaas en dus niet zoveel aan die tips nog.

 • #11

  Sanne (dinsdag, 03 januari 2023 20:07)

  Interieur tips voor een living of slaapkamer vind ik wel interessant. Maar ook duurzaamheid.

 • #12

  Gabrielle (dinsdag, 10 januari 2023 08:49)

  Leuk om op deze manier terug te blikken op 2022. Ik vind interieur altijd mega interessant, ik ook benieuwd wat 2023 ons gaat brengen.

 • #13

  Nicole Orriëns (dinsdag, 10 januari 2023 16:28)

  Leuk om zo'n overzicht te lezen van wat er hier allemaal te vinden is.