Badkamer renovatie: mijn ervaringen en foto's

Badkamer renovatie: mijn ervaringen en foto's

Onze badkamer van 18 jaar oud heeft een renovatie ondergaan. Eerlijk is eerlijk het was een hele klus. We wilde veel vervangen van tegels tot badkamermeubel zodat de badkamer er weer compleet zou uitzien. De eenvoudige badkamer renovatie verliep geleidelijk, met een paar hobbels. In dit artikel kan je mijn ervaringen lezen over het resultaat en over hoelang het opknappen van de badkamerruimte heeft geduurd. De foto's van ervoor en erna maken het plaatje compleet.

Het starten van de eenvoudige badkamer renovatie

Het starten van de badkamer renovatie was niet zo eenvoudig zoals we in gedachte hadden. Rond 2020 vonden we het wel tijd om de badkamerruimte op te knappen. Aangezien iedereen wel iets aan zijn huis ging verbouwen zat het ons niet mee. Ten eerste stonden we in een lange wachtrij en toen raakte de been van de aannemer in het gips. 

We stapte in 2022 over op Klusbedrijf R. Hess, dat gaf ons meer vertrouwen en na 6 maanden wachten waren we aan de beurt.

We hadden ons goed voorbereid tijdens de pandemie in februari 2022 konden we nog net bij de badkamerwinkel al onze badkamer spullen bestellen, voordat de winkel ging sluiten vanwege de lock down. De kleine badkamer moest compleet verbouwd worden behalve de inloopdouche en de bestaande jacuzzi bad die wilde we behouden.

Ons plan was een eenvoudige renovatie, we willen immers over 2 jaar verhuizen naar een droomhuis, maar wil je je woning goed kunnen verkopen of verhuren dan is het wel fijn als de gedateerde badkamer is opgeknapt.  

Badkamer renovatie foto voorbeelden van voor het renoveren
Badkamer renovatie foto voorbeelden van voor het renoveren
Tegels rondom bad zijn eruit gehaald
Tegels rondom bad zijn eruit gehaald
Renovatie badkamer - Foto's bad
Renovatie badkamer - Foto bad

Hoe zou onze badkamer eruit moeten komen te zien?

We wilde eerst qua kleuren in de bruintinten blijven, dit omdat we de bruine vloer wilde behouden. Maar al snel kwamen we erachter dat de kleur bruin niet tot de nieuwste interieur trends 2022 behoorde. De tegelkleuren waren vooral grijs, beige, wit en bruintinten maar daar behoorde onze bruine vloerenkleur bruin niet bij.

Op naar plan B, een hele nieuwe badkamer inrichten zonder aan een kleur vast te zitten. Als snel wisten we het zeker we wilde de betonlook in de kleuren lichtgrijs en antraciet in combinatie met een decoratieve tegel.

We konden ons uitleven in de badkamerwinkel, we zagen de leukste combinatie tegels en accessoires en werden al snel enthousiast. Zwart zou de accentkleur worden, deze kleur zou terugkomen in de raamdecoratie, kraan, radiator en in de grote ronde spiegel. We hebben de volgende badkamerartikelen gekocht:

 • Lichtgrijze wandtegels
 • Lichtgrijze decoratie wandtegel
 • Antraciet vloertegel
 • Radiator
 • Raamdecoratie
 • Badkamermeubel
 • Hangkast
 • Ronde spiegel 80 cm
 • Inbouwsysteem douche
 • Inbouwsysteem bad
 • Regendouche
 • Douchekranen
 • Badkranen
 • Badkamerspiegel
 • Doucheset met thermostaatkraan
 • Badset met thermostaatkraan
 • Douchegoot
 • Douchedeur
 • 4 inbouw nissen
 • 4 spotjes voor plafond

Huis vol met badkamerartikelen en stof

De badkamerartikelen werden in een keer geleverd, alles werd op de stoep voor het huis gezet. Wat betekende dat we zelf alles naar binnen moesten tillen. En toen stond mijn woonkamer vol met badkamerartikelen., dat is even wennen als je woonkamer ook je werkplek is.

 

Er zijn drie dagen voorbij gegaan en toen waren alle badkamertegels eruit. De kleine badkamer was een stoffige ruimte geworden en niet alleen de badkamer ook de overloop en het trapgat. Daarbij kwam het stof onder de kieren van de deuren zo de slaapkamer in.

 

Onze badkamer was echt toe aan renovatie, want de badruimte zag er niet meer op-en-top uit. We hebben wel een raam in de badkamer, maar deze kan helaas niet open, waardoor er veel schimmel aanwezig was. Onder andere op het plafond, de douchedeur en de wandtegels.  Dit wilde ik niet nog een keer, gelukkig vond ik het ideale huishoudartikel om de nieuwe badkamer tegels schoon te houden.

Badkamer renovatie foto 's
Badkamer renovatie foto 's

Badkamer renoveren: foto's ervoor en erna

Zoals je kan zien heb ik hierboven de foto 's geplaatst van voor de verbouwing. Je ziet hierbij een deel van de douche en het bad. Wat een groot verschil met ervoor en erna. Nu vraag ik me af hoe we ooit onder de kleine douchekop hebben kunnen douchen. Ter decoratie hebben we gekozen voor een badkamer plant met weinig licht de Sansevieia.

Badkamer renovatie: voorbeelden en foto's
Badkamer renovatie: voorbeelden en foto's
De douche ervoor en erna badkamer renovatie
De douche ervoor en erna badkamer renovatie
Badkamer renovatie douche voorbeelden
Badkamer renovatie douche voorbeelden

Mijn ervaringen: ging het allemaal volgens plan?

Mijn ervaringen met de badkamer renovatie zijn positief, ondanks het vele stof. De tegelslijper kwam op het balkon van onze slaapkamer te staan. Daar was ik iets minder blij mee, want nu werd de slaapkamer een doorloop en voorzien van heel veel stof. Je weet vooraf dat een verbouwing altijd problemen geeft en daar had ik me ook op ingesteld.

 

We hadden voor 3 weken een nooddouche besteld, een mobiele douche welke je bij veel wateraansluitingen kan plaatsen, bij ons stond de douche in de keuken. Niet echt ideaal maar perfect om vijf personen te voorzien van een frisse douchebeurt. De 3 weken zijn 4 weken geworden, maar daarbij moet ik wel zeggen dat 1 persoon heel de badkamer heeft gerenoveerd in de hittegolf van 2022.

 

Niet alles verliep goed volgens plan, zo waren de vloertegels besteld in de maat 40x30 cm terwijl we een tegel van 60x60 cm hadden besteld, gelukkig hadden ze nog een paar tegels liggen, maar het scheelde niet veel of we hadden tot augustus moeten wachten. Ook de radiator kwam niet mee met de eerste bestelling, deze was de badkamerwinkel vergeten op de lijst te zetten. Het koppelen van de radiator ging ook niet vlekkeloos. Wij wilden de leidingen door de muur en daarop hadden we de aansluiting gekocht, maar puntje bij paaltje was er toch geen andere optie dan dat de leidingen vanuit de vloer moesten komen. Dus op naar de winkel voor een andere koppeling. 

 

De 4 nisjes in de douche welke naast het ingebouwde douchesysteem geplaatst moesten worden, moesten opnieuw worden geplaatst. Op het kleine stukje douchewand was het passen en meten, maar nu zitten ze perfect.

Al met al hebben we een positieve ervaring met badkamerartikelen welke heelhuids zijn aangekomen zonder krassen of beschadigingen en is het resultaat erg mooi geworden.

Heb jij wel eens een badkamer renovatie meegemaakt?

 

Misschien heb je ook wat aan het blog zwart of witte wc.

Leestip: badkamer inspiratie: moderne badkamer inrichten en een oude badkamer opknappen.

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Patricia Heres (zaterdag, 17 september 2022 17:00)

  Wauw wat is het mooi geworden zeg! Die nisjes in de douche zijn ook erg mooi.

 • #2

  Claire (zaterdag, 17 september 2022 20:13)

  Wauw, wat een klus! Maar wat is het eindresultaat mooi geworden! Prachtig ook dat mat zwarte. Heel luxe zo!

 • #3

  EvenDelen.be (zondag, 18 september 2022 09:52)

  Ik vind het gebruik van de zwarte kranen en materialen ontzettend prachtig. Ik dacht direct: wauw, dat wil ik ook! Echt een goed idee voor onze inloopdouche die we nog moeten afwerken.

 • #4

  Tessa (maandag, 19 september 2022 10:42)

  Wat is jullie badkamer mooi geworden. Ik heb hier geen ervaring mee. Ik woon in een huurhuis, dus dan ga je niet zo snel iets verbouwen

 • #5

  Joyce - SomedayTodayNL (maandag, 19 september 2022 20:05)

  Oh wauw wat is het mooi geworden! Ik droom ook echt van zo'n mooie, ruime badkamer later!

 • #6

  Sandra (woensdag, 21 september 2022 16:08)

  Wat een mooi eindresultaat! Een badkamer kan je tegenwoordig echt leuk inrichten

 • #7

  Nicole Orriëns (donderdag, 22 september 2022 11:12)

  Ik ben dol op make-overs dus superleuk om de voor en na foto's van je badkamer renovatie te zien. Het is mooi geworden zeg.

 • #8

  Frederique (donderdag, 22 september 2022 11:53)

  Zo dat is mooie en chique geworden. Lijkt me vooral een hele fijne douche zo!

 • #9

  Linda Meester (zondag, 02 oktober 2022 08:18)

  Ik zie erg op tegen de renovatie van onze badkamer en schuif het voor mij uit