Binnenkijken: interieur moderne woonboerderij in Zuid-Limburg

Binnenkijken: interieur moderne woonboerderij in Zuid-Limburg

We kijken graag binnen bij de mensen thuis, dit keer bij Astrid. Ze neemt je mee in haar verhaal over fijn wonen in een moderne woonboerderij in Zuid-Limburg.

We wonen in een monumentale boerderij, waar we een stal hebben omgebouwd tot een moderne boederijwoning. Deze is in ieder geval ruim genoeg voor 5 personen. Onze boerderij staat aan de rand van een middelgroot dorp in Zuid-Limburg, namelijk Voerendaal. We zijn in 2016 begonnen met het verbouwen van de stal. Dit hebben we gedaan met behulp van een architect, binnenhuisarchitect en een aannemer. Gelukkig is de verbouwing redelijk voorspoedig gegaan en we wonen sinds eind 2017 in onze woonboerderij. Deze was toen nog lang niet klaar. We mochten de verwarming nog niet aanzetten vanwege het drogen van de cementdekvloer. Verder zaten sommige deuren er nog niet in en was nog niet alles geverfd. Ik kan nu zeggen, dat ons huis langzaam klaar is, het is een warm modern interieur geworden.

Binnenkijken moderne woonkamer van woonboerderij
Binnenkijken moderne woonkamer van woonboerderij

Binnenkijken bij Astrid

Ik ben getrouwd met Julian en we hebben samen 3 kinderen. Julie onze oudste dochter is momenteel voor stage in Dubai en we missen haar enorm. Onze zoon is net 18 geworden, studeert, maar woont nog thuis. Onze jongste dochter zit in België op school en zit doordeweeks intern.

Als je binnenkijkt in onze woning dan zie je een open indeling, maar de woonkamer wordt gescheiden door de haard. Verder heeft Astrid een bijkeuken, een was keuken, hal en garderobe. Boven hebben we ons kantoor, 3 kinderkamers, toilet, badkamer voor de kinderen, kleedruimte met aansluitend de badkamer en onze slaapkamer.

Woonkamer moderne boerderij - binnenkijken
Woonkamer moderne boerderij - binnenkijken

Authentieke elementen in de moderne woonkamer

We houden van modern, maar hebben authentieke elementen van ons huis behouden, zover mogelijk. De basis is wit, daardoor is ons huis heel licht. Daarnaast maken we gebruiken zwart, antraciet en groene tinten. Om onze benedenverdieping niet kil te laten zijn, hebben we ook gebruik gemaakt van hout. De oude werkbank die in onze woonkamer staat hebben, stond in een loods en hebben we gekregen. De houten tafel heeft mijn man zelf gemaakt. In loop der jaren hebben we allemaal verschillende stoelen verzameld. Hout, staal en stof , we hebben alles gecombineerd. We hebben destijds gekozen voor een grote bank, omdat we met een groot gezin zijn. Sinds kort hebben we het tv-meubel zelf samengesteld met 3 salontafeltjes waar witte tegeltjes opzitten. Dat vond ik echt zo tof en niet alledaags. De zwarte salontafeltjes staan er ook nog niet zolang, dit steekt mooi af bij het wit

Inrichting moderne woonboerderij
Inrichting moderne woonboerderij

De inrichting van de keuken

De keuken is ook geheel wit, maar de houten accessoires en de zwarte krukjes maakt het gezellig. Tegen de architect heb ik destijds gezegd dat de keuken het hart van het huis moet zijn. Dat is het ook geworden. Terwijl ik sta de koken, zitten de kinderen vaak te vertellen aan de bar.

 

Ik ben super blij dat we 2 ovens hebben, omdat ik vaak in de oogst periode voor veel mensen moet koken. Ik ben ook blij dat we hebben gekozen voor een fornuis met een interne afzuiging, daardoor hebben we geen afzuigkap hoeven plaatsen. Voor de ramen hebben we sinds deze zomer zwarte luxaflex. We moesten smalle kiezen, anders krijgen we de ramen niet open. We zijn hier erg tevreden over, zeker na deze warme zomer. 

Slaapkamer met raam in plafond

Eigenlijk staat alleen het hoognodige op onze slaapkamer. Een bed, nachtkastjes, een stoel en een dressoir met tv. Door de sprei en de kussens ziet ons bed er meestal netjes opgemaakt uit. Zelf kijk heel graag tv in bed en ben heel blij dat ons bed verstelbaar is. Omdat we in een toren slapen, hebben we in het plafond een raam laten maken. Zo kunnen we naar boven kijken en zien de authentieke toren, zeker omdat we er ook verlichting in hebben.

Binnenkijken: modern interieur woonboederij- slaapkamer
Binnenkijken: modern interieur woonboederij- slaapkamer

Lekker badderen in de badkamer

Een ding wist ik zeker, er moest een bad komen op onze badkamer. Ik vind het zo relaxed om in bad te gaan en een boek te lezen. Mijn man gaat liever in de douche. We hebben in inloopdouche met beton ciré op de muren. Makkelijk om schoon te maken. Ik ben heel blij met onze indeling, maar nog meer met de vloerverwarming. De badkamer en de kleedruimte (inloopkast) is in één ruimte. Dus aan- en omkleden kan met aangename temperatuur.

Favoriete plek

Ik kook graag in onze keuken (is wel handig als je foodblogger bent). Daarnaast zit ik ook graag bij de haard in de winter met een goed glas wijn of port. Om te relaxen ga ik graag in bad, zoals ik al eerder omschreef. Terwijl ik op zondagmorgen het heerlijk vind om met een kop koffie in bed tv te kijken. Eigenlijk is ons hele huis mijn favoriete plek.

Wie woont er in de woonboerderij?

 Ik ben Astrid Petit-Offermans. Ik heb een foodblog BonApetit, een afgeleide van mijn voor en achternaam. Ik heb mijn eigen bedrijf BONAPETIT food design. Een grafisch bureau dat zich specialiseert op food. Twee van mijn grote passies komen samen, hoe mooi is dat!  Mijn recepten zijn niet te ingewikkeld en makkelijk te maken op drukke doordeweekse dagen. Ik probeer zoveel mogelijk te koken uit het seizoen en als het even kan, lokaal. Elke maandag staat er een nieuwe weekmenu op mijn site en elke donderdag een nieuw recept.

 

Trek gekregen? Kijk dan zeker eens op www.bonapetit.nu. Je kunt me ook volgen op Instagram onder Bonapetit food.

 

Leestip: Binnenkijken opgeknapte moderne boerderij in Schijndel of woudhuisje in Groningen.

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  Frederique (vrijdag, 25 november 2022 18:35)

  Oh twee ovens, de droom! Ik vind het ook mooi dat de woonkamer/eetkamer/keuken eigenlijk één lange ruimte is.

 • #2

  Melanie Hoogvliet (maandag, 28 november 2022 15:17)

  Wauw wat een prachtig huis! dit is echt helemaal mijn smaak en 2 ovens heerlijk!

 • #3

  Tessa (maandag, 28 november 2022 20:08)

  Zo leuk om te zien hoe mensen hun huis inrichten. Erg mooi is dit huis

 • #4

  Sandra (dinsdag, 29 november 2022 06:13)

  Wat een prachtig huis alweer! Zo licht, daar hou ik van. Ik ga ook eens kijken naar haar blog

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 29 november 2022 11:16)

  Wauw, het is een hele lichte ruimte! En heel open ook.

 • #6

  Gemma (woensdag, 30 november 2022 08:36)

  Altijd leuk om binnen te kijken! Wat een gave betonnen vloer ligt er. Hopelijk wordt die van ons ook zo mooi!

 • #7

  Eva (woensdag, 30 november 2022 12:29)

  Wat een mooie ruimte! Het ziet er heel mooi, rustig en stijlvol uit.

 • #8

  Claire (woensdag, 30 november 2022 21:59)

  Wauw, die foto's zouden niet misstaan in een duur interieurtijdschrift! En die ovens! Ideaal!

 • #9

  EvenDelen.be (donderdag, 01 december 2022 09:43)

  Die vrijstaande haard is wel heel mooi. Ik hou ontzettend van het interieur. Ook hou ik van lichte zetels wat bij ons niet echt aan te raden is met de huisdieren. Het interieur straalt!

 • #10

  Amina (donderdag, 01 december 2022 12:56)

  Wat geweldig, zo mooi gerenoveerd ook met al dat licht <3 Ik ben ook heel benieuwd naar de buitenkant van deze boerderij, love it. Mijn droom is ook om ooit nog in een oude boerderij te wonen.

 • #11

  Wanda (donderdag, 01 december 2022 16:00)

  Wat een ontzettende lichte inrichting, dat geeft wel heel veel ruimte. Wij hebben thuis vooral veel donkere kleuren maar daardoor lijkt de ruimte wel minder groot dan dat het in werkelijkheid is.

 • #12

  Tessa (donderdag, 01 december 2022 17:18)

  Zo te zien zijn woonboerderij erg geliefd om te verbouwen. DIt huis ziet er ook weer prachtig uit

 • #13

  Sanne (donderdag, 01 december 2022 20:05)

  Helemaal mijn ding, oh die lampen boven de tafel en dat kook eiland is zo mooi. Wat een mooi huis.

 • #14

  Natascha Stasse (vrijdag, 02 december 2022 13:12)

  Het interieur is niet zo mijn ding maar de vloer die erin ligt vind ik dan wel echt gaaf!

 • #15

  Rory (zondag, 04 december 2022 15:15)

  Wow, wow en wow, wat een huis! Prachtig wat ik alleen al zie. Heel stylish en mooi ingericht ook. Dan kijk ik weer naar mijn eigen inrichting (waar ik overigens ook heel blij mee ben want dat past weer bij mij) met vintage, antiek, veel soorten hout, Ikea en frutsels en dat is toch een heel ander verhaal...

 • #16

  Nicole Orriëns (woensdag, 07 december 2022 11:25)

  Het ziet er goed verzorgd en keurig uit. Maar zelf mis ik wel de sfeer van een boerderij.