· 

En toen stelde de buurman een rare vraag

En toen stelde de buurman een rare vraag

Nog nooit had ik kennis gemaakt met de buurman. De Hindoestaanse man en zijn gezin woonde al een jaar recht tegenover mij. Maar vandaag kwam hij enthousiast op mijn hondje af. En hij vertelde dat ik zo'n leuk hondje had met een mooie glimmende vacht. Ik lachte aardig terug. Alles gaat namelijk in het Engels en dat is voor mij  niet ideaal maar het gesprek verliep goed. Totdat de buurman mij een rare vraag stelde.

de buurman wil zijn puppy voor maar 2 jaar

Trots

Trots vertelde buurman dat hij in India ook honden had gehad, wel vijf stuks. Toch niet binnen vroeg ik. Buurman vertelde dat hij buiten altijd Oudduitse herders had gehouden. En zijn dochter was zo gek op honden, dat er over twaalf weken een puppy zou komen. Verbaasd keek ik mijn buurman aan? Een herder voor je dochter? Een herder is een trotse hond die zijn baas adoreert en gek is op familie maar om nou een hond te kopen voor je dochter? Daarbij is de ze harige vriend een waakzame hond. De hond moet goed gesocialiseerd worden. Tijdens het gesprek dacht ik maak je niet druk, het zal vast wel goed komen. Maar het gesprek naam een andere wending.

mensen denken niet na als ze een pup aanschaffen

Begrijp ik het nu goed?

De pup zou komen over 12 weken, nou dat wordt opvoeden. Maar dat veegde de man makkelijk van tafel, dat was geen probleem. Dat was zo gebeurd. Totdat ik een hele rare vraag kreeg. "Als wij weg gaan over twee jaar wil jij dan de hond?" Er ging van alles door me heen. Begrijp ik de Engelse taal wel goed? Hij bedoelt vast voor als ze een dagje weg gaan. Ik pas namelijk ook wel eens op de hond van de buurvrouw naast mij en zij op mijn hond. Maar ik ben niet van plan omdat te doen met jan en alleman en helemaal niet van mensen die ik slecht ken. Laat staan van een hond die ik nog nooit gezien heb. Daarbij heb ik geen makkelijke hond. Mijn Jack Russel heeft het niet zo op grote honden. Helemaal niet als ze sluipend naar hem toe komen lopen. Lees ook mijn blog over het gedrag van mijn Jack.

 

Hakkelend zei ik in mijn beste Engels dat mijn hond niet makkelijk was, en dat ik nu niet ga beloven of ik een hond  ga uitlaten die ik nog geen eens ken!  Nee niet uitlaten zei de buurman. "Ik bedoel met weg, ook echt weg." Wat??? Was de vraag of ik de hond wilde adopteren als ze over twee jaar gingen verhuizen?  De man knikte goed keurend ja, dat bedoelde hij. Nog steeds hakkelend zij ik Nee. Maar de man keek met lief aan en zei: "Denk er nog maar eens over na, we praten er wel nog over over twee jaar."

 

 

Beduusd

Beduusd was ik. Dit kon toch niet waar zijn?? Een pup aan schaffen voor twee jaar voor je dochter? Maar ik had alles helaas goed begrepen. Na een paar weken stond er opeens een schat van een puppy bij mijn overburen in de tuin. Trots liet hij de pup zien. Die schrikachtig achteruit liep bij het zien van mijn hondje. Hmm ... een pup is meestal speels ? Bij de vraag op de pup veel andere honden zag antwoordde de man dat de herder maar beperkt buiten kwam en zijn behoefte in de tuin moest doen. Het verhaal moest niet gekker worden.

 

 

Waar gebeurt

Helaas is dit verhaal waar gebeurd. De pup woont nu ongeveer een maand in de straat en ik zie ze hooguit een keer per dag buiten. Goed contact maken met de honden is nog niet gebeurd. De kids spelen met de hond en tillen de hond op. En ik? Ik kijk het letterlijk met een triest gevoel aan. Hoe kan je zo omgaan met een dier?

 

Ken jij ook iemand die niet doordacht een hond heeft aangeschaft?

Wil je weten hoe dit verhaal is af gelopen? Lees dan mijn blog Verwaarloosde hond.

Reactie schrijven

Commentaren: 24
 • #1

  Lodi @lodiblogt.nl (vrijdag, 09 oktober 2020 08:29)

  Wat een verhaal zeg, ik ken maar weinig mensen met honden en heb er zelf ook geen, ik weet dus helemaal niet hoe het gaat, maar zoals dit lijkt me zeker niet. Heel raar.

 • #2

  nicole orriens (vrijdag, 09 oktober 2020 09:17)

  Nee, en ik vind zoiets ook naar voor een hond. Voordat wij onze Trixie namen hebben we daar uitgebreid over nagedacht.

 • #3

  Frederique (vrijdag, 09 oktober 2020 17:29)

  Ik heb nooit een hond gehad. Wel een nare ervaring gehad met een Duitse herder. Twee jaar geleden was ik met mijn kinderen op vakantie in Frankrijk. Het was in een rustig stadje, 's avonds rond 20h00, het was uitgestorven. Wij liepen met zijn viertjes, gewoon rustig (mijn kinderen zijn al ouder) richting hotel toen we vanaf de andere kant van de straat - best ver - een Duitse herder op volle vaart zagen aan komen rennen. Het ging heel erg snel. Hij viel mijn dochter aan. Hij beet haar meerdere keren in haar benen tot we hem konden verjagen en de baas aan kwam rennen. De man deed hem aan de lijn en rende weg met hem voordat ik zelfs iets kon zeggen. Ik was nog bezig met mijn dochter die bloedde. Nog steeds vind ik het zo gek. Waarom ging de hond voor mijn dochter en niet voor mijn zoontje bijvoorbeeld die kleiner is, of voor mij die aan de zijkant liep. Hij ging echt recht op haar af, die in het midden liep heel rustig. Dat de baas ook zo snel weg was zegt ook heel wat over de baas. Waarschijnlijk ook niet goed voor die hond gezorgd.

 • #4

  corrina (zaterdag, 10 oktober 2020 11:13)

  Wat een verhaal welke helaas maar al te veel voorkomt. Mensen bereiden zich niet goed voor. Een puppy is geen speelgoed. Wij hebben zelf altijd katten gehad en deden er alles voor

 • #5

  Caroline (zaterdag, 10 oktober 2020 11:39)

  Nee ik ken niet iemand die zonder na te denken een hond heeft aangeschaft, gelukkig maar.

 • #6

  Tessa (zaterdag, 10 oktober 2020 16:06)

  Dat is wel een hele vreemde vraag!~Zo iets vraag je toch niet aan iemand die je amper kent. Ook bijzonder dat ze een hond kopen om over 2 jaar weg te doen

 • #7

  rachel (zondag, 11 oktober 2020 11:41)

  een hond of ander huisdier is niet voor even maar voor de rest van je leven zeg ik altijd maar en als mijn buren met dit verhaal aan zouden komen dan hadden zeg gelijk kunnen gaan verhuizen, sorry ;)
  https://lafamiliab.nl/

 • #8

  Melanie Hoogvliet (zondag, 11 oktober 2020 12:53)

  helaas gebeurd dit vaak. Niet alleen bij honden maar bij veel huisdieren. Mensen vergeten dat je zo een beestje voor een lange periode neemt en er ook voor moet zorgen. Dus ook als het niet goed gaat met het beestje bijv

 • #9

  Manon (zondag, 11 oktober 2020 15:25)

  Ik kan hier echrt heel boos om worden.

 • #10

  Cynthia (zondag, 11 oktober 2020 20:53)

  Ik heb niet veel verstand van honden, maar zelfs ik snap dat dit niet oké is. Ik vind dat als je voor een huisdier kiest, je er ook voor kiest voor heel zijn of haar leven. (Mits extreme uitzonderingen natuurlijk). Maar als je al weet dat je er slechts 2 jaar voor kan zorgen, moet je er niet aan beginnen. Koop dan maar een knuffeldier voor je dochter ofzo.

 • #11

  Lizette (maandag, 12 oktober 2020 12:15)

  Er sneu, maar helaas geen uitzondering. Wel erg treurig dat je dit zo van dichtbij dan moet aanzien...

 • #12

  Krystle/Batboy (maandag, 12 oktober 2020 14:08)

  Och wat erg zeg! Dan neem je toch geen hond! Heeo zielig dat de hond ook amper word uitgelaten, maar ik ken dat soort mensen wel. Bij ons in de straat hebben ze veel honden en laten ze 'uit' in de tuin. Kan toch niet!

 • #13

  Marcha (dinsdag, 13 oktober 2020 23:16)

  Om te huilen, zulke verhalen. Ik vrees dat in deze coronatijd heel veel dieren ondoordacht aangeschaft worden en daar dus later ook weer de dupe van rake. Treurig!

 • #14

  Jasmina (dinsdag, 13 oktober 2020 23:35)

  nou dat is idd wel een hele gekke vraag, alsof een hond een boek ofzo is die je doorgeeft..bizar!

 • #15

  Deborah (woensdag, 14 oktober 2020 10:28)

  Dit is inderdaad wat je zegt een bijzondere vraag van je buurman.
  Sommige mensen denken niet verder na en denken: leuk voor de kids... Zeker in deze gekke Coronatijd.
  Ik ben heel benieuwd wat er gebeurd als het beestje groter (en sterker) is....
  Sterkte met de overburen.

 • #16

  Sherana | Reisenergie.nl (woensdag, 14 oktober 2020 11:22)

  Wat een bizar verhaal zeg.. Ik heb zelf weinig met honden dus mijn antwoord zou een duidelijke 'nee' zijn.

 • #17

  Tessa (woensdag, 14 oktober 2020 11:57)

  Ergens vind ik wel dat er strengere regels moeten komen voor hondeneigenaren. De intentie om een hond aan te schaffen voor slechts twee jaar vind ik dierenmishandeling. Hij geeft zijn dochter na 2 jaar ook niet zomaar aan de buurvrouw. Buren bij mij in de flat hebben sinds kort ook een Duitse Herder. Onze kleine appartementen zijn totaal niet geschikt voor grote dieren, dus ik ben benieuwd hoe ze dat doen. Daarbij is het beestje agressief aan het worden. Ontzettend zielig, want met de juiste begeleiding en training zijn het hele lieve zachtaardige dieren.

 • #18

  Jessie (woensdag, 14 oktober 2020 16:32)

  Jeetje, wat een verhaal. Ik ben geschrokken dat na de lockdown van maart de vraag naar pups zo was gestegen. Ik denk dan: weet je waar je aan begint? Neem geen hond omdat je je nu eenzaam voelt en nu tijd hebt. Het is een huisgenoot voor járen.

 • #19

  Kris KoolFamily (donderdag, 15 oktober 2020 08:16)

  Triestig verhaal.
  Wij hebben jammer genoeg zo iemand in de familie. Op 10 jaar tijd heb ik er al 6 honden de revue weten passeren, altijd wel een goede uitleg om die weg te doen. Meestal wel asielhonden dus geen pups, maar even erg vind ik.

 • #20

  Simone (vrijdag, 16 oktober 2020 09:09)

  Jeetje, dat is wel heftig. Sommige mensen realiseren zich niet hoe erg een hond zich aan zijn baasjes hecht. Zo zielig.

 • #21

  Jouvence.nl (woensdag, 28 oktober 2020 08:54)

  Jeetje wat apart zeg! Wel een soortgelijk verhaal, maar dan met katten ipv een hond.

 • #22

  Alexandra (maandag, 30 november 2020 14:25)

  Bwah, ik heb hier buikpijn van, zo ga je niet met een huisdier om, geen enkel huisdier. Hoop dat het hondje gauw een beter huisje krijgt.

 • #23

  Mandy (woensdag, 05 mei 2021 18:23)

  Hier word ik echt boos van.. een hond heb je niet voor even maar voor je hele leven! Ben ook bang voor alle corona huisdieren. Hoop dat ze na de pandemie ook mogen blijven..

 • #24

  Fallon (donderdag, 19 mei 2022 09:40)

  Ik vind dit echt verschrikkelijk! Toen mijn vorige hond overleed wilde ik wegens de pijn geen andere hond meer. Uiteindelijk is ze er toch gekomen vanaf pup af aan. Het was echt opvoeden en opvoeden en nog eens opvoeden. Ze is nu bijna 6 jaar. Voor geen goud dat ik haar kwijt wil! Ik kan dit echt niet begrijpen!