· 

Goud behang: 7 patronen voor warm luxe interieur

Goud behang: 7 patronen voor warm luxe interieur

Wil je meer warmte in je interieur, dan heb je een mogelijkheid om de muur in woon- of slaapkamer te behangen. Bij de nieuwste woontrends 2022/2023 zie we behang met gouden patronen. Een gouden look zorgt voor een warme luxe inrichting welke zeker goed staat in een klassiek, moderne, chique en zelfs een licht Scandinavisch interieur. 

Welke uitstraling wil je hebben, een druk patroon met vogels, bloemen, grafische lijnen of een behangstijl met beton look? In dit artikel staat een overzicht voor meer wooninspiratie, van alle gouden behang mogelijkheden.

Bron: Bol.com - Woon inspiratie goud behang
Bron: Bol.com - Woon inspiratie goud behang

Er is zo veel keuze uit gouden behang

De een denkt bij goud in de woonkamer aan een kitsch interieur de ander ziet meteen een hotel chique inrichting voor zich. Goud hoeft zeker geen goedkope uitstraling te hebben, als je de kleur subtiel toepast door middel van behang en woondecoratie, kan de kleur je huis juist verwarmen. Er zijn meerdere patronen verkrijgbaar van fotobehang, behangcirkels en vliesbehang. Laat je inspireren door de verschillende motieven en woonideeën.

Natuur behang met patroon

Haal de natuur in huis met een natuurlijke print. Gouden natuur behang is er in vele variaties van vogels, palmen, bomen of flamingo 's. Wil je een natuurlijke sfeer in je woning dan is dit vliesbehang een mooie eyecatcher. Op deze wijze haal je de jungle in huis maar behoud je de metallic stijl. Het voordeel van vliesbehang is dat je er geen behangtafel voor nodig hebt, het is een kwestie van het behang insmeren en op de muur plakken.

Bron: Bol.com: Palmen behang met goud patroon
Bron: Bol.com: Palmen behang met goud patroon

Behang met bloemenmotief

Wil je een Japanse bloesem op de achtergrond of ga je liever voor een druk behang patroon? Een bloemenmotief maakt je interieur vrolijk en gezellig. Verander je inrichting binnen een handomdraai, in een sfeervolle woon- of slaapkamer. Dit behang kan goed in een moderne of vintage inrichting, door het sterke materiaal is het behang makkelijk aan te brengen.

Bron Bol.com - Woonideeën voor een fris moderne woonkamer met bloem behang
Bron Bol.com - Woonideeën voor een fris moderne woonkamer met bloem behang

Grafisch behang met gouden lijnen

Kan de muur wel een op opfleuring gebruiken of wil je de verlaten hoek iets opvrolijken? Met goud behang met een grafisch print kun je je woonkamerinrichting zo druk of rustig maken zoals je zelf wilt. Behang met grote ronde cirkels tot gestructureerde lijnen en vormen. Voor elke woonstijl geschikt, voor zo wel stoer wonen, modern wonen als een hotel chique interieur.

Bron: Bol.com - Grafische lijnen goud behang
Bron: Bol.com - Grafische lijnen goud behang

Luxe fotobehang met marmer print

Voor een luxe uitstraling is fotobehang met een marmer print een goede optie. De gouden lijnen zorgen voor een warm interieur. Voor elke woonstijl is er wel een print te vinden. Van wit/ goud tot de combinatie met grijs of de kleur zwart. Door de saaie wand te behangen krijgt de muur een warme uitstraling, combineer het fotobehang met gouden accessoires en je woonkamer inrichting compleet. 

Bron: Bol.com - Marmer behang voor een warme uitstraling in interieur
Bron: Bol.com - Marmer behang voor een warme uitstraling in interieur

Behang met hexagon print

Wie kent het zeshoekige hexagon patroon niet? Tegenwoordig kun je ook foto's in hetzelfde model bestellen. De print geeft je interieur een klassieke of moderne uitstraling, het hangt erg af van de kleuren combinaties. De print is in de volgende kleuren verkrijgbaar in goud/donkerblauw, goud/zwart, wit/goud, donkergroen/goud en petrolblauw/goud. Het gouden behang is aantrekkelijk voor vele kamers in huis. Weet je voor welke kleurkeuze je zou gaan?

Behang met metallic effect

Het metallic behang zien we terug in vliesbehang met een natuur print, vooral bladeren van bomen of palmen zijn erg trendy. Maar wil je een extra stukje glans dan is de muurdecoratie ook terug te vinden bij het behang met beton look. De glans zorgt voor veel sfeer in huis.

Barok behang met gouden print - Bron: Bol.com
Barok behang met gouden print - Bron: Bol.com

Gouden behang in barokstijl

Wil je de stijl van de Europese 17e eeuw in huis dan is barok behang een juiste keuze. Het contrast van donkere kleuren in combinatie met goud zorgt voor een klassieke sfeer in huis. Met het doorlopende patroon is het bij het behangen wel van belang om zorgvuldig te werk te gaan.

Heb jij een voorkeur voor een gouden behang patroon? Misschien heb je ook interesse in het volgende artikel: 5 slimme richtlijnen voor het stijlvol inrichten van je woning.

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Jouvence (dinsdag, 10 januari 2023 13:45)

  Ik vind goud in combinatie met donkerblauw altijd erg mooi staan.

 • #2

  Tessa (dinsdag, 10 januari 2023 19:19)

  Wat een toffe behang stijlen zijn dit Ik hou er van

 • #3

  Claire (woensdag, 11 januari 2023 16:27)

  Ik vind 'm een tikje te heftig, maar wel hele mooie voorbeelden!

 • #4

  Wanda (donderdag, 12 januari 2023 14:27)

  Ik zou best 1 wandje met dat blauwe behang met goud willen, maar ik denk dat mijn vriend het te druk zal vinden.

 • #5

  Nicole Orriëns (vrijdag, 13 januari 2023 10:48)

  Dat behang met de Japanse bloesem vind ik erg mooi. Mijn eReader cover heeft hetzelfde motief!

 • #6

  Gemma (vrijdag, 13 januari 2023 11:09)

  In ons nieuwe huis ga ik ook zeker aan de slag met behang. Het wordt ws een behang met een printje.

 • #7

  Karel (zondag, 15 januari 2023 11:29)

  Handig, we zijn net aan het renoveren.

 • #8

  EvenDelen.be (zondag, 15 januari 2023 13:17)

  Ik vind 1 muur behangen met een uitzonderlijk motief heel mooi. Een echte blikvangen voor de kamer. Dit wil ik zeker toepassen.

 • #9

  Frederique (zondag, 15 januari 2023 21:56)

  Die marmerprint vind ik erg heftig, dat zou ik niet zo snel doen. Daarentegen vind ik het Japanse bloesem behang prachtig. Ik heb zelf geen behang in huis maar wel een gouden muur in mijn slaapkamer.

 • #10

  Joyce - SomedayTodayNL (woensdag, 18 januari 2023 10:11)

  Oh dat goud in combinatie met donkerblauw, love it! Wel vind ik het mooier als het goud subtiel blijft.

 • #11

  Melanie Hoogvliet (woensdag, 18 januari 2023 14:48)

  Ik vind goud zo mooi combineren. Vroeger was ik echt zilver fan maar tegenwoordig komt er steeds meer goud in mijn huis.

 • #12

  Sherry (woensdag, 01 februari 2023 20:43)

  Jij hebt altijd een leuke blog over wonen enzo. Ik haal er veel inspiratie vandaan.