· 

Lichte vloer welke kleur is het beste op muur?

Lichte vloer: welke kleur is het beste op muur?

Eén van de nieuwe interieurtrends die we dit jaar zien terugkomen is een donkere wand met een lichte vloer. Niet iederéén weet welke kleur bij een licht vloer in de woonkamer past. Het antwoord is pas contrast toe. Maar de tweede vraag is durf je een gewaagde donkere kleur op de muur te schilderen? In de angst dat de kleur te donker uitvalt of van je vertrek een klein kamertje maakt. Toch zet de woontrends van een lichte vloer in combinatie met een donkere muurkleur zich ook 2022 voort.

Lichte vloer welke kleur op de muur?
Lichte vloer welke kleur op de muur?

Contrast in je huis

Je hebt woon ideeën opgedaan uit woonbladen of misschien wel televisieprogramma 's en je bent eruit, de vloer moet een lichte kleur krijgen.

Een lichte vloer past erg goed bij een donkere muur, het verschil van de donkere wand met de lichte vloer geeft een mooi contrast. Zo wordt de muur een echte eyecatcher.  Er zijn veel donkere muurkleuren die op de wand kunnen, denk hierbij aan donkergrijs, donkergroen of donkerblauw en ben je nergens bang voor dan kun je zelfs gaan voor zwart. Een donkere kleur op de wand kan je interieur een klassieke of luxe uitstraling geven. 

Houten vloeren in alle kleuren

Bij GekopHout.com heb je een ruime keuze aan houten vloeren in alle kleuren, om de vloer mooi af te maken kun je mooie plinten bij de vloer plaatsen. Pinten die ervoor zorgen dat je de brede naden niet meer ziet, op deze wijze is je vloer fraai afgewerkt. Tegenwoordig kun je de plinten helemaal naar je eigen smaak laten plaatsen, er is niet alléén een keuze uit de breedte van de plint maar ook qua kleur kun je alle combinaties maken. Zo zijn er lichte vloeren met een lichte plint maar wil je een speels effect dan kun je ook gaan voor een lichte vloer met een donkere afwerking, voor elk interieur is er wel een passende keuze mogelijk.

Heb jij een donkere wand in je huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 19
 • #1

  Frederique (donderdag, 13 januari 2022 17:46)

  Ik vind een donkere muur met een lichte vloer heel mooi maar wel maar 1 donkere muur, niet meerderen.

 • #2

  Cynthia (vrijdag, 14 januari 2022 10:09)

  Wij hebben lichte muren en 1 blauwe muur in de woonkamer. Ik vind dat accent juist zo mooi.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 14 januari 2022 11:19)

  Nee, ik heb geen donkere wand in huis omdat ik dat niet goed durfde, en ook omdat ik erg van licht en ruimte houd. Maar ik vind het vaak heel mooi bij anderen.

 • #4

  Claire (vrijdag, 14 januari 2022 12:24)

  Wij zijn ook dol op deze trend! Wij hebben een mooie blauwgroene muur in de woonkamer die perfect afsteekt tegen onze lichte vloer.

 • #5

  Jouvence (vrijdag, 14 januari 2022 12:44)

  Ik denk dat bij een lichte (neutrale) vloer alles wel kan. Zelf hebben wij alle muren wit in de woonkamer en een donkerblauw.

 • #6

  Fallon (vrijdag, 14 januari 2022 13:00)

  Mijn vloer is niet licht maar ook niet heel donker. Ik denk dat ik alle kleuren hiermee kan combineren. Heb nu zelf een taupe kleur muur maar wil over gaan op metalic goud.

 • #7

  Soraya HH (vrijdag, 14 januari 2022 13:09)

  Lichte vloer met donkere kleuren op de muur, is erg tof! Of ik dat zou durven is een goede vraag. Ik kan er wel angst bij krijgen of het bijvoorbeeld wel goed wordt etc. Leuk idee hoe je woonideeën kan vinden. Plinten naar me eigen smaak laten plaatsen lijkt me ook leuk om te doen!

 • #8

  Mandy Eggens (vrijdag, 14 januari 2022 14:03)

  Die foto is mooi zeg! Ik heb geen donkere wanden in huis, ik zou ook het liefst alles donker hebben maarja, daar gaat het vriendje helaas niet mee akkoord haha

 • #9

  Uniek overnachten (vrijdag, 14 januari 2022 15:15)

  Ohhh wat mooi! Hier moet ik ook stilaan kleurkeuzes gaan maken... zo moeilijk!

 • #10

  Tessa (vrijdag, 14 januari 2022 16:32)

  In mijn badkamer en keuken is de vloer donker en in de rest van het huis ligt. Dit was al zo toen ik er kwam wonen en het zou een hele dure grap worden om alles aan te passen

 • #11

  Giulia (vrijdag, 14 januari 2022 21:04)

  Wat leuk, ik heb toevallig net een artikel geschreven over een zwart-wit interieur. Hier geen donkere muur, maar wel zwarte deuren, gordijnen en meubels!

 • #12

  Mandy Eggens (zaterdag, 15 januari 2022 09:09)

  Welke kleuren heb jij eigenlijk in de woonkamer?

 • #13

  Deborah (zaterdag, 15 januari 2022 09:27)

  Je blog zet mij direct aan het denken. Wij hebben nl een lichte vloer en een lichte muur. We zijn er nog niet over uit of we een deel van de muren een andere kleur gaan geven. En als we dat gaan doen, welke kleur we er dan op smeren... Ik moet zeggen dat de kleurencombinatie uit je foto hierboven wel heel erg mooi vind. Ik denk dat ik hem even opsla als inspiratie voor later.
  Fijn weekend.

 • #14

  www.glamview.nl (zaterdag, 15 januari 2022 10:15)

  Wij hebben juist een donkere vloer en witte muren. Ik gebruik vaak de kleuren juist in de accessoires in het interieur.

 • #15

  Wanda (zaterdag, 15 januari 2022 16:36)

  We hebben het zelf helaas niet omdat ons huis al vrij donker is, maar vrienden van ons hebben een donkerblauwe muur en dat lijkt zo ontzettend mooi, dus als we ooit gaan verhuizen dan hou ik het zeker in gedachten.

 • #16

  Tessa (zaterdag, 15 januari 2022 18:12)

  Bij mij is het een combinatie van licht en donkere vloeren

 • #17

  Marguerita (zaterdag, 15 januari 2022 19:07)

  Heel mooi, zelf heb ik vooral lichte kleuren maar wel wat donkere kleuren op een aantal wanden

 • #18

  Sandra (zondag, 16 januari 2022 02:22)

  In mijn slaapkamer zijn de muren allemaal in een donker taupe terwijl de vloer licht is

 • #19

  EvenDelen.be (zondag, 16 januari 2022 09:34)

  De muren in ons bureel zijn allemaal donker met zilveren accenten.
  Het is een bureel/gamingkamer dus belangrijk dat het er best donker is.
  Wel met een spierwit plafond.
  Op het volledige verdiep zou ik wel graag nog andere vloerbekleding willen.