· 

Lifestyleblog nu ook een woon niche blog

Lifestyleblog nu ook een woon niche blog

Drie jaar geleden ben ik begonnen met een lifestyle blog, geheel onervaren, ik had genoeg inspiratie en kon schrijven over elke onderwerp. Want een lifestyle bloggen is toch makkelijk? Prachtige blogs heb ik geschreven van een Moederdag cadeau tot huis en tuin blogs. 

 

Na een tijdje bleek toch dat ik interieur en tuin inspiratie blogspots het leukste vindt om te schrijven. Langzaam werd mijn lifestyle blog deels een allegaartje en een woonblog, had ik vooraf toch niet goed nagedacht over mijn branche en blog?

 

Het begon te kriebelen, ik wilde een woonblog. Mijn handelsnaam veranderen was geen optie, dus bleef er  een niche blog over. Een blog gericht op interieur, huis inrichten en wooninspiratie voor huis en tuin. De trouwe lezer heeft het misschien al gemerkt het niche blog ben ik gestart en is nu online. De naam is Kijkje in huis en tuin.

een lifestyleblog nu ook een woon niche blog

Hoera Lindaschrijfthetop.nl heeft een zusje!

Eind van het jaar 2022 heb ik de knoop doorgehakt, ik wilde een tweede blog erbij. Veel vragen gingen er door mijn hoofd, wordt het niet te druk met schrijven en hoe ga ik het doen met Social media. Maar toch heb ik besloten om ervoor te gaan. En vanaf nu is het een feit, Lindaschrijfthetop.nl heeft een zusje gekregen!

 

Een niche blog gespecialiseerd op interieur inrichting, wooninspiratie, woontrends en duurzaam wonen. Maar de topper moet worden de rubriek: "Binnenkijken" Deze rubriek ben ik pas gestart op mijn lifestyle blog en ik heb zo veel leuke reacties en inspiratie gekregen, dat ik daar iets mee moest doen! Mijn nieuwe blog moest dan ook gaan over binnenkijken bij mensen thuis. Woonideeën en inspiratie opdoen dat gaat de insteek zijn.

 

Daarna de juiste handelsnaam bedenken, dagen heb ik geploeterd, elke naam welke spontaan omhoog kwam bestond al! Uiteindelijk kwam mijn man met de juiste naam. Maar een naam uitkiezen en vast laten leggen is pas het begin.

 

Daarna opnieuw een blog opbouwen en inrichten. Pff wat gaat daar veel tijd en werk inzitten, maar ik kreeg er ook veel energie van. En als laatste wil ik een ontworpen logo, een logo met een eigen stijl, welke helemaal past bij Kijkje in huis en tuin. En wat ben ik blij met het logo het is precies geworden zoals ik in gedachte had.

Kijkje in huis en tuin: leukste woonblog beste interieur blogs

Waarom ook een niche blog?

Ja waarom een niche blog? Mijn blogspots op Linda schrijft 't op zijn soms zo uiteenlopend dat ik ze niet makkelijk met elkaar kan linken. Het is soms onmogelijk omdat de onderwerpen ver uit elkaar liggen. Ik wilde naar een blog, waarbij de lezer valt onder een vaste doelgroep, namelijk de persoon welke is geïnteresseerd in huis en tuin. Dit is grotendeels ook mijn doelgroep op mijn lifestyle blog, maar toch wilde ik het anders.

 

Een ander groot voordeel van een nicheblog is dat je hoger in Google komt. Nu ben ik al zeer tevreden met mijn zoekresultaten, maar ik denk dat het nog beter kan. Google ziet mij nu als de algemene kenner in lifestyle onderwerpen, terwijl je met een blog wat alleen gaat over het inrichten van huis en tuin wordt gezien als een specialist. 

 

Dit is niet alleen positief voor de zoekresultaten maar ook voor Social media. Ooit ben ik op Facebook en Instagram begonnen met het account Tuinweetjes. Ik volgde geen een bekende blogger, maar plaatste alleen mijn tuinblogs erop. In een korte periode had ik 700 volgers, mensen welke geïnteresseerd zijn in tuin en tuinieren. Dat is nu ook het idee met dit account.

woonblog binnenkijken voor wooninspiratie interieur

Kijkjeinhuisentuin.nl een blog vol wooninspiratie

Van Kijkjeinhuisentuin.nl wil ik een wooninspiratie blog maken, een woonblog waarbij je een kan binnenkijken in huis, woonkamer, babykamer, kinderkamer, balkon en tuin om ideeën op te doen. De onderwerpen komen deels overeen met Linda schrijft 't op, maar dat is geen probleem. Mocht je nieuwsgierig zijn; ik ben te volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.

 

Ik heb veel woonideeën in mijn hoofd, nu nog uitwerken! Heb je mijn leukste lifestyle blog 2023 al gelezen?

Reactie schrijven

Commentaren: 15
 • #1

  Renata Feyen (zondag, 22 januari 2023 23:54)

  Misschien had je der een woon en lifestyle blog van kunnen maken - ik heb een fashion en lifestyle blog

 • #2

  Krystle (maandag, 23 januari 2023 09:22)

  Heel leuk zo'n niche blog! Ik hou ervan om over het interieur te lezen!
  Heel veel succes ermee en ben erg benieuwd over welke onderwerpen je gaat schrijven! Ik ga ze zeker lezen, leuk!

 • #3

  Nicole Orriëns (dinsdag, 24 januari 2023 09:29)

  Gefeliciteerd met je niche blog! Ik heb ook meerdere blogs, dat werkt in sommige gevallen toch net wat beter : )

 • #4

  Eva (woensdag, 25 januari 2023 12:44)

  Volgens mij vinden mensen het altijd leuk om bij anderen binnen te kijken. Iedereen woont ergens, dus iedereen heeft daar ook iets mee.

 • #5

  Claire (woensdag, 25 januari 2023 15:47)

  Super leuk! Van harte gefeliciteerd! Leuk om je op beide blogs te volgen.

 • #6

  Tessa (woensdag, 25 januari 2023 17:15)

  Gefeliciteerd met je nieuwe blog. Er staan erg mooi artikelen op

 • #7

  Amina (woensdag, 25 januari 2023)

  Hele mooie blog site is het geworden Linda! Ik zit er ook ook over na te denken om mijn shop in ieder geval los te koppelen van mijn website. Volgens mij snapt Google er helemaal niks meer van met mijn website hahahahaha

 • #8

  Sanne (woensdag, 25 januari 2023 19:21)

  Gefeliciteerd met je nieuwe bl8g. Wat goed dat je er voor hebt gegaan. Ik kan zeker wat woontips gebruiken. Ben mijn living opnieuw aan het inrichten. Tips zijn welkom.

 • #9

  Jouvence (woensdag, 25 januari 2023 19:26)

  Gefeliciteerd met je nieuwe blog! Ik heb vorig jaar ook een website erbij gekocht/gemaakt voor mijn leefstijl coaching (happyfitlife).

 • #10

  Valerie (woensdag, 25 januari 2023 19:49)

  Leuk, ik kan me wel voorstellen dat het soms lastig is als je veel interesses hebt, goede zet en veel succes met de nieuwe blog

 • #11

  Kristof (donderdag, 26 januari 2023 08:18)

  Veel succes!
  Ik vind het best een goed idee, in de krant staat tegenwoordig ook dikwijls iets in de genre van 'binnenkijken bij..' dus ik denk dat het wel een publiek zal hebben.

 • #12

  Melanie Hoogvliet (maandag, 30 januari 2023 13:44)

  Gefeliciteerd met je nieuwe blog! Ik vind de naam echt perfect gevonden. Ik heb er ook wel eens over zitten denken om de food en books apart van elkaar te doen. Maar ik doe maar ongeveer 1 recept in de week en voor mij is het een hobby en geen blog om wat mee te verdienen dus 2 blogs is dan ook wel weer heel prijzig.

  Dus ik hou het voor nu gewoon op een blog maar wie weet splits ik het ooit in de toekomst

 • #13

  Rory (dinsdag, 31 januari 2023 10:53)

  Erg tof Linda! Ik geloof wel in een niche. Nu had ik natuurlijk ook een niche-blog (gericht op moeders op latere leeftijd) maar uiteindelijk ben ik toch wat 'breder' geworden. Ik ben ook aan het nadenken overigens over hoe ik het nu het beste in kan richten. Met misschien toch een andere blognaam. Het is jammer dat de tijd zo gelimiteerd is.
  PS ik ben je niet vergeten hoor! Gedoe met mijn gezicht en deadlines die ik nu niet kan halen zorgen voor een grote chaos ...

 • #14

  gea (donderdag, 02 februari 2023 12:50)

  Als je daar voor open staat zou ik dat zeker doen (een tweede blog). Ik heb echter meerdere niches die ik op 1 deel en probeer regelmatig van allemaal een artikel te droppen.

 • #15

  Karel (maandag, 06 februari 2023 16:22)

  Handig die tips, heel wat mensen zijn op zoek naar interieur tips.
  Veel succes!