· 

Mijn leukste lifestyle blogs 2023

Mijn leukste lifestyle blog 2023

Elk jaar kijk ik weer even terug naar de zelfgeschreven artikelen van het jaar. Zo heb ik ook de lifestyle blogs van dit jaar, het jaar 2023 bekeken. Het is een mooie variatie van tuinartikelen, woonblogs en levensstijl blogspots.

 

Een ruime keuze uit van alles en nog wat en dat maakt het lifestyle bloggen zo leuk. Het artikel mag en kan overal over gaan van huisdieren, trouwen tot afhaaleten, alles is mogelijk. In dit overzicht vertel ik je wat mijn leukste teksten zijn en hoe ik aan de opdrachten ben gekomen.

mijn leukste lifestyle blogs van 2023

4 jaar aan het bloggen

Ondertussen ben ik vier jaar aan het bloggen. Mijn (oude) blog begon als een persoonlijk blog met artikelen over wat ik had meegemaakt. Ik had er nooit bij stil gestaan dat bloggen ook echt mijn werk zou worden. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik meer uit bloggen kon halen dan alleen over mezelf te schrijven. 

Het roer ging om en Linda schrijft 't op werd gelanceerd. Een lifestyle blog met van alles en nog wat. Ik dacht dat lifestyle bloggen niet moeilijk was maar daar ben ik van terug gekomen. Een beetje aanrommelen werkt niet. Wil je het goed aanpakken dan kun je het beste categorieën aanhouden, deze zijn er ook gekomen, met als rode draad alles in en om huis.

 

Zo is het niet alleen voor mezelf, maar ook voor een ander duidelijk waar ik over (wil) schrijven. Als ik nu naar mijn eerste blogspots terugkijk dan kijk ik er soms blozend naar terug, ondertussen ben ik vier jaar verder en is schrijven mijn passie. Eigenlijk net zoals vroeger toen ik als klein meisje al zelfverzonnen verhaaltjes maakte, alleen is het nu professioneel.

Van elk blog een mooi artikel maken

De uitdaging van het lifestyle bloggen zit bij mij om van elk onderwerp een aantrekkelijk artikel te maken. Het artikel moet een duidelijke inhoud hebben en fijn zijn om te lezen. Toen ik laatst iemand meer informatie gaf over hoe te beginnen met bloggen, dacht ik: "Wat heb ik in die paar jaar al veel geleerd". Informatie over hoelang moet de titel zijn en het minimaal aantal woorden, maar ook wat is een goede blogtitel en hoe kom je aan de juiste zoekwoorden. Dit komt niet alleen door ervaring maar ook door de cursus SEO voor bloggers welke ik nu volg.

 

Nu is bloggen mijn eigen lifestyle geworden. Vijf dagen per week ben ik aan het schrijven. Schrijven geeft me ontspanning, rust en regelmaat. Elke werkdag ziet er voor mij hetzelfde uit, is het saai? Nee, ik vind het zelfs heerlijk. 

Daarbij is het niet alleen tekst opschrijven, het is ook nog reclame maken op social media. Persoonlijk vind ik dat wat minder, maar ook daar heb ik een routine in gevonden. 

Met de komst van een tweede blogsite, Kijkje in huis en tuin, is er wel meer schrijfwerk bijgekomen, voor elk drie blogspots per week schrijven is pittig, daarom is mijn streven minimaal twee artikelen per site per week.

Mijn best geschreven blogspots

Persoonlijk vindt de leukst geschreven blogspots de artikelen waarbij het bedrijf me zelf benaderd. Dit gebeurde ook bij het artikel over binnenverf trends. De contactpersoon heeft me gevonden via social media, dan is het bijhouden van Instagram toch nog ergens goed voor. :-)

 

Een ander best blog waar ik met veel plezier over geschreven heb, is de bruiloft zelf regelen. Het fijne aan dit blog is dat je iets uit eigen ervaring, kan schrijven, samen met de informatie van de opdrachtgever is het een mooi blogartikel geworden.

 

Het geschreven blog over groeipapier kwam vanaf een platform waarbij er altijd scherp onderhandeld wordt over de prijs, soms zo erg dat er geen bedrag meer overblijft. Maar dit keer was het een hele fijne samenwerking.  Dit keer moest ik me verdiepen in een product wat ik niet goed kende. Dat maakt het schrijven zo inspirerend. Stel me nu een vraagje over groeipapier en ik weet er alles van!

 

Het artikel over een romantisch weekendje weg geschreven voor de familie van der Valk, kwam aanwaaien via een nieuwe opdrachtgever. Aangezien manlief en ik regelmatig een weekendje weg gaan was dit een makkelijk artikel. Waarbij ik al mijn ervaringen op papier kon zetten aangezien ik vrij mocht schrijven.

 

Bij het laatste artikel wat gaat over duurzame houten vloeren, werd ik ook spontaan benaderd door een nieuwe opdrachtgever. Het stuk was zo geschreven, maar ik heb nog wel lopen stoeien met de titel. Op het laatste moment, net voor inlevering, heb ik de blogtitel nog veranderd, dat doe ik eigenlijk bijna nooit. Ik start met de titel, daarna de koppen en dan ga ik aan het werk. Nu liep mijn werkwijze achterstevoren.

 

De geschreven teksten waren een beperkt gedeelte van het totale overzicht. Het is een mooie samenvatting geworden, nog een paar maanden en dan op naar volgend jaar.

Heb je artikelen waar je graag over schrijft?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Elisabeth (dinsdag, 12 september 2023 13:31)

  Leuk dat je het zo bij houdt. Zelf verdien ik geen cent met mijn website/blog. Maar dat is niet mijn insteek. Wel leuk dat jij er geld meeverdient. Trouwens, voor een baas werken is ook iedere dag hetzelfde. ;-)

 • #2

  Tessa (woensdag, 13 september 2023 19:36)

  Erg leuk om deze terug blik te lezen. Ik schrijf natuurlijk graag over beauty, maar nu ook wat meer over lifestyle/reizen

 • #3

  Kasia (maandag, 18 september 2023 22:15)

  Tof dat je al 4 jaar aan het bloggen bent, en super leuk dat je er je het 5 dagen per week kunt doen, een droom wordt waar!

 • #4

  Claire (dinsdag, 19 september 2023 11:09)

  Gefeliciteerd met je vierjarig blog jubileum! Wat gaat de tijd snel hé.

 • #5

  Jouvence (zaterdag, 04 november 2023 18:24)

  Wat een leuk overzicht! Ik schrijf het liefst lifestyle gerelateerde posts of over persoonlijke dingen/eigen ervaringen.