· 

Nokia 2660 Flip review: ontstressen en toch bereikbaar!

Nokia 2660 Flip review: ontstressen en toch bereikbaar!

Ik ben door HMD Global benaderd of ik de Nokia 2660 Flip wilde reviewen. Nokia is een zeer bekende naam in de wereld van de mobiele telefoons. In de loop der jaren zijn er vele mobiele telefoons uitgebracht van vouwtelefoon tot Nokia-smartphones. Over de vraag hoefde ik niet lang na te denken, ik wilde graag mijn oude vertrouwde Nokia, in een nieuw jasje testen.

Met de nieuwe klaptelefoon zou je meer ontstressen en toch bereikbaar zijn. Op de telefoon met groot beeldscherm zijn geen sociale-mediafuncties aanwezig. Het leek me een leuke ervaring om de Fliptelefoon uit te proberen. Zou ik me veel rustiger voelen in een maatschappij waarbij mijn telefoontje me niet heel de dag triggert met piepjes en oproepen?

Review Nokia 2660 Flip

Nokia 2660 Flip uitproberen

Ik kreeg een Nokia 2660 om uit te proberen. Een mooie mobiele telefoon waarbij je een keuze hebt uit twee kleuren, namelijk knalroze of donkergroen. Nu zijn mijn oude Nokia's een grijze en felgele, dus een opvallende kleur ben ik wel gewend. Toch heb ik gekozen voor de groene versie, als ik wilde onthaasten dan kon ik dat het beste voor een rustige kleur gaan.

 

Het compacte telefoontje heb ik in de herfstvakantie meegenomen naar een vakantiehuisje, in een ontspannen omgeving heb ik het telefoontje getest en gekeken naar de functies en mogelijkheden.

Doordeweeks een smartphone en in het weekend een dumbphone

En dat is nu ook precies de bedoeling. Doordeweeks gebruik je je smartphone zodat je telefonisch en via social media optimaal bereikbaar bent en in het weekend gebruik je de dumbphone. Nu hoor ik je denken dumbphone wat houdt dat precies in? Een dumbphone is makkelijk gezegd een simpele telefoon waarmee je kunt bellen en sms'en en sommige versies zijn uitgebreider met spelletjes en een muziekfunctie. 

 

Met je smartphone kun je alles uitgebreid doen op je telefoon, zo kun je Facebook en Instagram bijhouden en bekijken en daarbij gebruik maken van WhatsApp. In het weekend heb je eigenlijk de uitgebreide functies niet nodig en kun je prima relaxen met een simpele Nokia. 

Ervaring Nokia 2660 Flip

Minder stress zonder social media op je telefoon

Eerlijk is eerlijk, je wordt snel getriggerd door social media op je telefoon. Minder stress zou een groot pluspunt zijn. Zelf zit ik veel op Facebook, Instagram en Pinterest, maar niet privé, maar vooral voor mijn werk. Het geluid van de meldingen heb ik allang uitgezet want ik werd er knetter van. En nu ontvang ik in vergelijking met mijn puberdochter nog weinig oproepen en berichtjes. Voor haar zijn 100 WhatsAppberichtjes per dag normaal.

Van Nokia-vouwtelefoon naar hippe klaptelefoon

Waarbij mijn oude Nokia-vouwtelefoon van boven naar beneden uitklapte, gaat de Nokia 2660 Flip van beneden naar boven open. Het uiterlijk van de klaptelefoon is bijna niet met elkaar te vergelijken, de ouderwetse telefoon heeft veel kleine knopjes, de Nokia 2660 heeft een strak uiterlijk en grote drukknoppen. Oudere mensen hebben zelfs geen leesbril nodig.

Review flipphone: mijn ervaring met de Nokia 2660 Flip

Ik ben echt verrast door de flipphone, de Nokia 2660 Flip heeft niet een, maar maar liefst twee schermen. Het eerste scherm zie je aan de buitenkant, het tweede scherm is zichtbaar zodra je de telefoon openklapt. Waarom twee schermen vraag je je misschien af? Op de display aan de buitenkant blijft de tijd zichtbaar en kun je zien welke persoon je opbelt, zo blijf je toch altijd up-to-date. Het nieuwe Nokia-model ligt lekker in de hand, niet te groot maar zeker niet te klein.

 

Dit kun je doen met de Flip-telefoon:

 • Bellen
 • Sms'en
 • Foto's maken
 • Flitser
 • Uitgebreide opslagruimte
 • FM- radio
 • Spelletjes
 • Zaklamp
 • Wekker
 • Rekenmachine

 

Mijn ervaring met de Nokia Flip telefoon is er fijn. De kleur donkergroen is precies zoals de telefoon is afgebeeld, de uitstraling is strak en niet geheel onbelangrijk, het telefoontje kan opgeklapt makkelijk in mijn kontzak. Aangezien ik zelf niet zo technisch ben, vind ik de hoeveelheid functies duidelijk en overzichtelijk, daarbij zijn de grote knoppen ook een goede uitvinding. Nu ik een leesbril nodig heb, zie ik met mijn Samsung vaak de letters niet meer als ik onderweg een telefoonnummer wil intypen, met dit model heb ik daar geen last meer van. Zelf gebruik ik mijn telefoon niet om foto's mee te maken, daar heb ik mijn fototoestel voor. Ik heb wel met de Nokia-foto's gemaakt, maar deze behalen het nooit in vergelijking met mijn camera, maar welk telefoon model behaalt dat wel? Naar mijn idee niet een.

 

Je kunt er een sim of dual simkaarten instoppen. Dual sim betekent dat je er twee simkaart in kwijt kunt en zo op twee simkaarten bereikbaar bent. Ideaal voor als je een privé en een zakelijke telefoon hebt. 

 

Er zit op het telefoonapparaat een geluidje (whoop) welke duidelijk hoorbaar is bij het intoetsen van de toetsen. Ik heb daardoor het geluid uitgezet, maar ik ben ook gehoorgevoelig, waarschijnlijk zal een doorsnee mens zich daar minder aan ergeren.

 

Ik merk dat ik makkelijk zonder social media kan, helemaal in het weekend of tijdens een midweek weg. Wel mis ik de WhatsApp. In ons gezin gebruiken we de app. Vooral voor mededelingen, hoe makkelijk is het om even door te geven dat je onderweg bent of tijdens je uitje goed bent aangekomen. Ik gebruik de WhatsApp vooral voor korte mededelingen, niet dagelijks, maar wel regelmatig.  Je zou ook kunnen sms'en maar dat vind ik toch ongemakkelijker. Als WhatsApp erop zou zitten dan zou de Nokia Flip mijn ideale telefoon voor het weekend zijn en past de telefoon perfect bij mij. Zou minder social media op je telefoon wat voor jou zijn?

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Nicole Orriëns (woensdag, 25 oktober 2023 09:36)

  Deze telefoon lijkt me een hele goede manier om het smartphone gebruik terug te dringen en meer rust te ervaren. Wat leuk dat je er eentje mocht proberen zeg!

 • #2

  sandra (woensdag, 25 oktober 2023 17:21)

  Wat leuk dat je deze mocht testen! Mijn eerste smartphone was een Nokia, maar dat was in de vorige eeuw � Dit is inderdaad handig om je gebruik te beperken

 • #3

  Jouvence (woensdag, 25 oktober 2023 18:30)

  Ik was denk ik voor de knalroze gegaan! Dual sim is handig, al ben ik toch iets te verslaafd aan mijn social media, dus ik zou niet zonder internet kunnen.

 • #4

  Claire (donderdag, 26 oktober 2023 07:03)

  Terug naar die goede oude tijd. Het zou voor mij geen optie zijn.

 • #5

  Nicole (donderdag, 26 oktober 2023 15:42)

  Precies wat jij zegt ik zou whatsapp missen. Juist in het weekend wordt ermee gecommuniceerd wat betreft de sportclubjes en dergelijke… Verder toffe telefoon.

 • #6

  Saskia (vrijdag, 27 oktober 2023 07:46)

  Ik denk dat ik toch maar gewoon bij mijn vertrouwde iphone blijft :)
  (iets met apple fan zijn of zo )

 • #7

  Tessa (vrijdag, 27 oktober 2023 16:30)

  Wat goed dat ze tegenwoordig nog zulke telefoons maken. Ik had vroeger een Nokia 3310 met het spelletjes Snake. Geweldig was dat

 • #8

  Amina (dinsdag, 31 oktober 2023 15:55)

  Jaaaa, mijn moeder houdt van deze telefoons. Lekker rustig, niet teveel gedoe. Alleen sms en bellen, meer hoeft ze niet �

 • #9

  Uniek overnachten (dinsdag, 31 oktober 2023 19:12)

  Ik weet niet of ik nog terug zou kunnen... maar de kleur vind ik wel erg mooi!

 • #10

  Tania (woensdag, 01 november 2023 09:31)

  Waar is de tijd dat we allen zo eentje hadden? Ik wist niet eens dat er nog zo dergelijke modeelen gemaakt werden

 • #11

  Mirjam (woensdag, 01 november 2023 15:02)

  Wat een leuk toestel. Ik krijg er een beetje een flashback naar 'vroeger" van. Ik kan na jaren iPhone niet meer wennen aan iets anders (ik heb het geprobeerd), maar ik zou dit zeker een goede optie vinden anders.

 • #12

  Wanda (woensdag, 01 november 2023 22:25)

  Het doet een beetje nostalgisch aan, maar ja, minder online zijn, zou zeker goed zijn. Ik merk toch wel dat ik teveel met social media bezig ben waardoor ik minder tijd overhou voor andere leuke dingen.

 • #13

  Krystle (donderdag, 02 november 2023 07:22)

  Nee, ik denk niet dat het wat voor mij is. Zo der social media gaat lastig worden. Ooh wat erg toch hè! Maar dit kan voor sommigen zeker wel een uitkomst zijn!

 • #14

  Gabrielle (donderdag, 02 november 2023 09:55)

  Wat een toffe test, ik zou het ook eens moeten doen. Ik ben inderdaad wel echt dol op appen dus dat zou ik zeker missen.