· 

Product review -Tips voor perfecte productfotografie

Product review?  Tips voor perfecte productfotografie

Als blogger zet ik regelmatig producten op de foto om een review over te schrijven. Ik gebruik daarbij productfotografie. Je wilt natuurlijk het product op een perfecte manier vastleggen, zodat het blog er aantrekkelijk uitziet. Maar hoe krijg je het object nu op de juiste manier in beeld? Ik geef je tips, inspiratie en ideeën, zodat jij de mooiste foto's bij je blog kunt plaatsen.

bron: Webshopvoorbloggers.nl
bron: Webshopvoorbloggers.nl

Product review op de foto

Af en toe krijg ik het verzoek om een product review te schrijven. Zo zijn er al heel wat producten de revue gepasseerd zoals het blog over de makkelijke kamerplanten, strijkvrije overhemden  en een foto op canvas laten bedrukken. Hierbij kreeg ik producten thuisbezorgd om te beoordelen en er een blog over te schrijven. 

Het schrijven is geen probleem, maar daarna moet het artikel nog mooi op de foto. De foto is net zo belangrijk als de tekst. En je wilt natuurlijk dat het artikel zo mooi mogelijk op de foto staat. Hier een paar tips voor de perfecte productfotografie:

  • Plaats meerdere foto's bij een blog en toon details: als je een review schrijft over een terrarium dan wil de lezer graag het product zo goed mogelijk zien. Dat is ook gunstig want zo kun je met je blog de lezer duidelijk maken waar je overschrijft. De lezer krijgt bij het zien van de foto ook een gevoel van: "Dat zou ik ook wel willen" of "Dat is niks voor mij". Daarbij zijn details ook erg belangrijk. Als ik blog over een kledingstuk, bijvoorbeeld een overhemd dan laat ik niet alleen het gehele kledingstuk zien maar ook stukjes van de stof. Hoe ziet de mouw er van dichtbij uit en het eventuele merk.
  • Zorg voor een rustige achtergrond: De achtergrond productfotografie moet rust uitstralen maar ook sfeervol zijn. Denk hierbij aan een houten sfeerachtergrond, wit marmer of zwart marmer maar ook een badkamertegeltjes achtergrond. Met een fraaie afbeelding maak je de mooiste foto's om te plaatsen op Instagram of andere sociale kanalen.
  • Natuurlijk licht: Je kunt het beste vroeg op de dag of laat op de dag fotograferen. Zodat je geen last hebt van de zon of de schaduw die op je artikel schijnt. Het mooiste effect krijg je met natuurlijk licht.
  • Zorg voor een sfeervolle foto: Met alleen een rustige achtergrond toont het product een beetje saai. Je maakt je object sfeervol door iets fleurigs bij het geheel te plaatsen. Denk hierbij aan droogbloemen of een ander speels object. Veel decoratiemateriaal doet het goed op een foto.
Achtergrond voor fotografie review product
Achtergrond voor fotografie review product

Je eigen fotostudio

Wil je het goed aanpakken dan kun je ook gaan voor een fotostudio. Bij een fotostudio heb je een achtergronddoek en achtergrondsysteem om je object mee op de foto te zetten.  Je geeft op deze manier je foto een professionele look en uitstraling. Zo maak je binnen een handomdraai een mooie foto voor je review product.

Hoe zet jij je review product op de foto met een achtergrond?

Reactie schrijven

Commentaren: 21
  • #1

    ingrid (donderdag, 06 mei 2021 10:11)

    super gaaf die achtergronden (ik heb ze ook, ben er echt bkij mee)

  • #2

    Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (donderdag, 06 mei 2021 11:05)

    Daglicht en groen in de vorm van plantjes; daar wordt ik altijd blij van.

  • #3

    Giulia (donderdag, 06 mei 2021 12:42)

    Leuke tips! Ik maak zelf ook regelmatig foto's voor mijn blog, maar ben er nog steeds niet zo'n held in.

  • #4

    Jessie (donderdag, 06 mei 2021 16:02)

    '...als je een review schrijft over een terrarium.' Daar zou ik voor bedanken: stel je voor dat je de slangen erbij geleverd krijgt... Grapje. Goede tips, die achtergronden zijn nieuw voor me, handig!

  • #5

    Jouvence (donderdag, 06 mei 2021 16:22)

    Ik gebruik een grote witte plank (of marmeren plaat) als ondergrond. Was straks ook foto's aan het maken en alles ligt er nog (was nog niet helemaal klaar), maar het werd bewolkt. Hopelijk klaart het zo nog op.

  • #6

    Lodi (vrijdag, 07 mei 2021 08:50)

    Wat een goede tips, ik heb de achtergronden ook gekregen, wat zijn ze leuk en wat kan je hier mooie foto;s van maken. Ik ben er erg blij mee.

  • #7

    Nicole Orriëns (vrijdag, 07 mei 2021 10:34)

    Ik doe vaak maar wat als het om fotograferen gaat. Bovendien doe ik het met mijn Huawei, wat denk ik ook niet helpt.

  • #8

    Nicole Orriëns (vrijdag, 07 mei 2021 10:38)

    Ik ken inmiddels de regel van eenderde of zo? Daar moet je rekening mee houden als je foto's maakt. Hoewel kennen. Ik moet toch even opzoeken hoe het ook alweer zat.

  • #9

    Frederique (vrijdag, 07 mei 2021 11:32)

    Ik maak voor mijn blog geen foto's van producten maar ik heb meer dan tien jaar als styliste gewerkt dus heb wel nog dingen in huis zoals achtergronden en zo. Ik heb het geluk gehad om jarenlang met een hele goede fotograaf te hebben gewerkt die me allerlei tips en trucs leerde.

  • #10

    Rory (vrijdag, 07 mei 2021 20:02)

    Ik gebruik 'natuurlijke' achtergronden. Ik heb deze props ook gezien (en heel tempting trouwens!) maar ik doe het eerst met wat ik heb. Ooit een mini-studio gekocht. Echt supermooi (en duur) maar uiteindelijk gebruik ik vaak onze houten eettafel, de zwarte Steinway en onze tuin voor achtergrond. Als je die mooi laat vervagen heb je ook een supermooie achtergrond.

  • #11

    Corrina Wassenaar (vrijdag, 07 mei 2021 21:36)

    Handige tips
    Ik gebruik altijd 2 witte platen
    En probeer wel bij daglicht de foto te maken

  • #12

    Melanie Hoogvliet (zondag, 09 mei 2021 11:29)

    Ik heb net in mijn boekenkamer een plekje gemaakt waar ik vanaf nu mijn foto's kan maken met een achtergrondje.

  • #13

    Manon (zondag, 09 mei 2021 15:18)

    Foto’s maken voor mijn blog vind ik het leukst aan bloggen haha

  • #14

    rachel (maandag, 10 mei 2021 12:52)

    ik had een eigen studio in huis en mis dat nog elke dag en zit er nog steeds aan te denken het gewoon weer open te gooien

  • #15

    Daniëlle Springer (maandag, 10 mei 2021 13:03)

    Wat een handige tips! Ik heb gemerkt dat een foto met een sfeervolle achtergrond vaak wel erg mooi is! Vind foto's maken altijd wel heel leuk om te doen.

  • #16

    Caroline (dinsdag, 11 mei 2021 07:41)

    Ideaal, zo kan je mooie foto's maken zonder storende achtergrond. Ideaal voor reviews en product presentaties.

  • #17

    Cynthia (dinsdag, 11 mei 2021 11:10)

    Voor mijn recepten en spellenreviews probeer ik steeds betere foto's te maken. Handige tips! Deze achtergronden heb ik ook. Ik ben er al mee aan het improviseren. Erg leuk!

  • #18

    Gabrielle (dinsdag, 11 mei 2021 11:24)

    Echt handig, ik heb al een tijdje op mijn lijstje staan dat ik zo'n fotostudio moet aanschaffen voor foto's. Maar toch doe ik steeds niet haha, ik ga het nu echt doen!

  • #19

    Tessa (dinsdag, 11 mei 2021 16:26)

    Handige tips. Ik heb een mini fotostudio, maar die gebruik ik niet elke keer. Ik gebruik ook vaak grote vellen karton van de Action als achtergrond

  • #20

    Mandy (woensdag, 12 mei 2021 19:35)

    Ik heb even gekeken, ik wou bestellen, toch maar niet gedaan wegens de verzendkosten die er nog over heen komen..

  • #21

    Melanie Hoogvliet (maandag, 24 mei 2021 17:03)

    Ik ben eigenlijk benieuwd welke achtergrond je tot nu toe het meeste hebt gebruikt! Ik heb zelf een aantal achtergronden niet van hun maar heb nog geen favoriet