· 

Tips en inspiratie voor inrichten van je huis

Tips en inspiratie voor inrichten van je huis

Misschien ga je verhuizen of je oude interieur opnieuw inrichten. Er is een moment waarbij je je huis gaat inrichten en je woon inspiratie  goed kunt gebruiken. Of het nu de woonkamer is die opnieuw gaat inrichten of ideeën wilt opdoen voor de slaapkamer, wooninspiratie is altijd handig. Om het overzichtelijk te houden zet ik een paar handige tips op een rijtje die je kunt gebruiken bij het inrichten van je huis.

Tips en inspiratie voor het inrichten van je huis
Tips en inspiratie voor het inrichten van je huis

Inspiratie opdoen

Wil je je huis of thuiswerkplek inrichten dan is het handig om eerst inspiratie op te doen. Zelf haal ik de meeste inspiratie van Pinterest. Je typt een woord in en de leukste variaties krijg je te zien of het onderwerp een sfeervolle  slaapkamer of een Scandinavische interieur is, je neemt een kijkje en alle ideeën komen op foto 's te voorschijn.. Via deze weg is het erg handig om te kijken wat je mooi vind in je interieur. Zelf kun je op Pinterest handige mapjes maken bijvoorbeeld "inspiratie woonkamer" en je foto in het mapje opslaan. Zo kun je op een later moment makkelijk de foto terugvinden.

Ontdek je woonstijl

Je kunt van alles en nog wat bij elkaar zetten maar dat geeft geen rust in huis, daarom is het handig om van tevoren te kijken wat je woonstijl is. Wordt je warm van stalen kozijn en ga je het liefst voor een Industriele woonkamer inrichting of spreekt een lichte woonstijl je meer aan? Zodra je je woonstijl hebt ontwikkeld en weet wat je mooi vind kun je je gaan richten op het inrichten van je huis. Misschien heb je ook interesse in interieur stijlen woonkamer

Welk kleurenpalet spreekt je aan?

Kleuren uitkiezen is een persoonlijke keuze, de één houd van knallende kleuren de ander houd van romantische pasteltinten. Kleurenpalet die altijd goed bij elkaar passen zijn contrasterende kleuren. Deze kleuren liggen recht tegen over elkaar op de kleurencirkel.

Wil je meer weten over kleuren in je huis lees dan de handige tips schilderen woonkamer. Buiten het schilderen zelf worden in het blog ook de kleuren en de sfeer van de kleuren op de muur besproken.

Welke lamp plaats ik waar?

Je interieur kan slagen of breken, zodra je de verkeerde verlichting gebruikt. Lampen zorgen voor sfeer in huis maar zorg er wel voor dat je de juiste bronverlichting op de goede plaats neerzet. Wil je een goed verlichte eettafel  dan kun je het beste geen lamp gebruiken met sfeerverlichting. 

Er zijn twee soorten lichtbronnen, het felle licht waarbij je kunt lezen en elkaar duidelijk kunt zien en de sfeerverlichting.  Met sfeerverlichting kun je een schilderij in de spotlights zetten of een saai hoekje opfrissen door er een gezellig lampje neer te zetten, zie ook het Philips hue starterspakket.

Welke kleuren heb jij gebruikt bij  je woning inrichten?

Reactie schrijven

Commentaren: 15
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 11 januari 2022 10:59)

  Ik heb niet echt een bepaalde kleur. Het is bij ons thuis best kleurrijk. Daarom heb ik bewust wittige wanden, zodat ik verder helemaal kan los gaan.

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 11 januari 2022 11:02)

  Als het gaat om inspiratie opdoen lees ik graag boeken over vintage meubels en kringlopen.

 • #3

  Nienke van Oosten (dinsdag, 11 januari 2022 13:40)

  Wij zijn zelf echt een beetje van alles door elkaar. We hebben dan ook vooral meubels tweede en soms zelfs derdehands. Maar voor mijn eigen werkplek op zolder (eindelijk! YES!) is de basiskleur zwart en wit. Beetje saai misschien, maar door verschillende posters e.d. fleur ik het weer mooi op :)

 • #4

  Soraya HH (dinsdag, 11 januari 2022 15:43)

  Ik wil heel graag mijn slaapkamer opnieuw verven en inrichten. De woonkamer ook! Alles stap voor stap natuurlijk. Printerest is ideaal om inspiratie uit te halen! Echt ideaal. Thanks voor de tips, het lijkt me handig om na te denken over de kleuren en de plek van lampen

 • #5

  Elena Presagio (woensdag, 12 januari 2022 00:12)

  Het inrichten van je huis is echt één van de leukste dingen die je kunt doen! Zelf hou ik van taupe &creme kleuren en elegant&minimalistisch.

 • #6

  Jouvence (woensdag, 12 januari 2022 14:10)

  Ons appartement is niet heel groot, dus muren zijn wit (en 1 kleine is donkerblauw). Onze stijl is een combinatie van industrieel, klassiek en landelijk.

 • #7

  Joyce - SomedayTodayNL (woensdag, 12 januari 2022 21:27)

  Wij maken ook gebruik van een kleurenpalet. Heb een grijs/blauwe kleur op een muur en onze accessoires zijn afwisselend of bordeauxrood of okergeel.

 • #8

  Krystle (donderdag, 13 januari 2022 10:40)

  Ik heb al een moodbord in mijn hoofd hoe ik het wil hebben en als ik wat tegenkom koop ik het. Doe ook veel inspiratie op PINTEREST

 • #9

  Kelly Buysse (vrijdag, 14 januari 2022 14:42)

  Ik ben gek op groen, wit en goud. Bij ons is alles enorm basic omdat we een drukke vloer hebben. Er staan ook overal planten. Vind ik zelf heel fijn

 • #10

  Felice Veenman (vrijdag, 14 januari 2022 15:25)

  Het lijken zulke eenvoudige vragen: wat is je woonstijl, van welke kleuren hou je? Maar ik hou van heel veel dingen...daarom zijn mijn kamers altijd mengelmoesjes van stijlen. Het zou bij mij eleganter kunnen

 • #11

  Tessa (vrijdag, 14 januari 2022 16:26)

  Handige tips. Mijn huis is erg elctitrisch ingericht met veel kleuren, Ikea, vintage, souvenirs, verzamelingen en foto's/posters/kunstwerken

 • #12

  rachel (maandag, 17 januari 2022 17:51)

  hier is alles licht en op natuurlijke kleuren anders raak ik overprikkel. strak en niet al teveel poespas al hield ik daar vroeger wel van

 • #13

  Gabrielle (maandag, 17 januari 2022 20:46)

  Zelf vind ik een landelijke stijl heel erg leuk, het liefst gecombineerd met een beetje Scandinavisch haha!

 • #14

  Jouvence (dinsdag, 18 januari 2022 14:44)

  Ik kan niet wachten totdat wij eindelijk een grotere woning hebben gevonden! Heb zoveel ideeën op mijn visionboard staan.

 • #15

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 18 januari 2022 17:09)

  Wij zitten momenteel midden in een grote verbouwing! Dus al deze keuzes heb ik bijna moeten maken :) Vooral het kleuren pallet vond ik erg moeilijk om te bepalen in het begin.