· 

De nieuwste woontrend 2022? Interieur tips, inspiratie en ideeën

De nieuwste woontrend 2022? Interieur tips, inspiratie en ideeën

Elk jaar is het weer spannend, wat is de nieuwe woontrend? In de woontrend 2022 zien we een multifunctioneel interieur. We willen een veilige warme sfeer in huis, maar ook een fijne werkplek waar je kunt werken. In dit woonblog geef ik je tips, woon inspiratie en ideeën.

De nieuwste woontrends 2022
De nieuwste woontrends 2022

Meubels in organische en ronde vormen

Veel meubels zie je dit jaar in organische en ronde vormen. Rondingen creëren een speelse look en doorbreken de rechte lijnen in je interieur. De grote rechte kast wordt zachter gemaakt door de organische of ronde vormen. Maar ook door middel van woonaccessoires zoals een vloerkleed, poef of tafeltjes. De afwisseling van hoekig en rondingen zorgen voor harmonie in de woonkamer.

Natuurlijk tinten in huis

We zien vooral natuurlijke tinten terug in huis, je kunt de woonkamer het beste schilderen met rustige kleuren. In de praktijk zien we veel groentinten terug, waaronder olijfkleurige tinten. Maar ook blauw en verschillende kleuren bruin van roodbruin, terracotta tot beige en zandkleurig bruin. Met de kleur bruin kun je heel je woonkamer inrichten.

Natuurlijke tinten geven rust, en rust willen we graag hebben in huis aangezien we wonen en werken in de woonkamer. Maar ook de kleuren van de woontrend 2021, de kleuren grijs en zwart blijven we terugzien.

Woontrend 2022 tips, inspiratie en ideeën
Woontrend 2022 tips, inspiratie en ideeën

Moderne deuren en kozijnen

Moderne deuren en kozijnen zien we dit jaar ook weer terug, de bekende stalen metalen zwarte deuren en ramen zien we ook dit jaar in het interieur. Waarbij eerst iedereen massaal ging voor staal is nu aluminium erg populair, je wilt immers wel dat de moderne deuren en kozijnen goed geïsoleerd zijn. Met aluminium sla je twee vliegen in een klap, het materiaal is duurzaam en op lange termijn heb je minder energiekosten.

Werken en wonen combineren

We willen wonen in een gezellige woonkamer. We wonen immers niet alleen in ons huis, we werken er anno 2022 ook. Daarom is het belangrijk om een fijn leefklimaat te creëren waar je heerlijk kunt zitten en familie kunt ontvangen, maar ook een afgezonderd plekje waar je kunt werken is belangrijk. De werkplek kan een apart kamertje in huis zijn maar met een glazen schuifpui kun je ook een fraaie werkplek creëren waar je rustig kunt werken en ook nog privacy hebt. Zo ben je toch betrokken bij het woongedeelte maar kun je toch afzonderlijk werken.

Misschien ben je ook nieuwsgierig naar de volgende leestips?

 Vloeren trends 2022 

Tips en inspiratie voor het inrichten van je huis

De nieuwste Tuintrends 2022

Muurdecoratie trends 2022

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Krystle (dinsdag, 12 oktober 2021 09:34)

  Ik vind de zwarte stalen kozijnen heel erg mooi!
  En de natuurlijke tinten ga ik toepassen in mijn slaapkamer, zo mooi!

 • #2

  Yvonne (dinsdag, 12 oktober 2021 10:18)

  Ah, mijn woonkamer is al helemaal up to date volgens de nieuwe trend zie ik: natuurtinten hebben wij al veel. :) Verder veel planten, want daar hou ik van, lekker groen.. en eigenlijk dus ook weer natuur!

 • #3

  Nicole Orriëns (dinsdag, 12 oktober 2021 10:26)

  Ik doe eigenlijk sowieso niet veel uit op trends of zo. Mijn inrichting is een potpourri van kringloopspullen.

 • #4

  Mieke (woensdag, 13 oktober 2021 19:18)

  Ik pas nieuwe meubels die het goed doen in de nieuwe trend. Alleen kleurtje op de muur durf ik niet goed dus is het nog steeds off White.

 • #5

  Tessa (donderdag, 14 oktober 2021 18:43)

  Leuke interieur tips weer! Ik verander mijn interieur eigenlijk nooit. Ben heel blij met hoe alles er uit ziet

 • #6

  Rory (vrijdag, 15 oktober 2021 11:27)

  Ja! Die glazen deuren met veel donker staal erin verwerkt. Ik word er wel door getriggerd moet ik je bekennen. Hoe vaker ik het zie hoe meer appealing ik het vind (en dat is juist de bedoeling denk ik). Daarentegen hebben we even niet de financiën om zo'n investering te doen. En dat is misschien maar goed ook. Ik wil geen impulsaankoop doen.

 • #7

  Lindsey Beljaars (vrijdag, 15 oktober 2021 13:26)

  Oh heel leuk om alle interieurtips te lezen! Thanks :)

 • #8

  Frederique (maandag, 25 oktober 2021 23:43)

  Ik werk veel thuis dus voor mij is het gedeelte werken en wonen combineren belangrijk.

 • #9

  Vegt Gemma van der (dinsdag, 26 oktober 2021 13:27)

  Leuk om te lezen! Inspiratie voor het inrichten in huis!

 • #10

  Linda (donderdag, 28 oktober 2021 13:11)

  Heel mooi die natuur kleuren, hou ervan! Ook de zwarte stalen deuren, deze hebben wij nu ook in onze woonkamer. Super blij mee!

 • #11

  Tessa (donderdag, 28 oktober 2021 19:06)

  Je komt elke keer weer met leuke interieur adviezen! Zelf verander ik zeer weinig aan mijn interieur

 • #12

  Mitchel (donderdag, 28 oktober 2021 19:24)

  Met bruin kun je inderdaad de hele woonkamer mooi inrichten. Van vloer tot plafond, zal ik maar zeggen. En dan vooral met hout. Daar hou ik van.

 • #13

  Www.glamview.nl (dinsdag, 02 november 2021 13:02)

  Wij zijn tegenwoordig heel erg van het zwarte, incombinatie met hout en wit. Vooral het moderne stijltje

 • #14

  Elena Presagio (dinsdag, 04 januari 2022 10:03)

  Ik ben net verhuist en ik heb voor een ronde glazen eettafel gekozen. Het geeft inderdaad een leuke speelse look! En nu ik thuiswerk heeft dat natuurlijk ook wel invloed op hoe ik m’n huis verder in ga richten. Al weer ik hiervoor wel gewoon een aparte kantoor voor hebben. Leuk om tips op te doen op je site!