· 

Tips en ideeën voor een gezellige woonkamer

Tips en ideeën voor een gezellige woonkamer

Je woonkamer is de kamer waar je het meeste tijd doorbrengt. Vooral in de corona periode merkte we dat veel mensen niet alleen wonen in de woonkamer, maar ook werken in dezelfde leefomgeving.  Het is een hele klus om je huiskamer sfeervol in te richten, er zijn ook zoveel stijlen van industrieel, romantisch, modern tot basic. Een paar tips en ideeën om je interieur weer gezellig te maken komen dan goed van pas. 

tips gezellige woonkamer

Kleuren combineren

Een gezellige woonkamer zorgt voor sfeer. En sfeer creëer je door de juiste kleurencombinaties te maken. Kleuren kunnen zorgen voor een mooie lichtinval, maar door de juiste kleuren te combineren kun je woonkamer ook kleiner of groter ogen. Een goede tip is om je interieur eerst een basis te geven met basic kleuren. Hierbij kun je denken aan de natuurkleuren zoals bruin, grijs, of groen. Daarna kun je accentkleuren toepassen in bijvoorbeeld de kussentjes op de bank. Je kunt de accent kleuren ook weer terug laten komen in de kleur van je eetstoelen. Met een of twee accentkleuren in je woning creëer je harmonie en gezelligheid.

Niet te veel accessoires

Accessoires maken je woonkamer gezellig en persoonlijk. Een foto op  canvas afdrukken of een gepersonaliseerde poster met coördinaten aan de muur, ook droogbloemen in vaas maken je huis warm en sfeervol. Maar te veel spulletjes in je woonkamer geven onrust in je hoofd. Liever een grote plant of schilderij in een groot formaat, dan veel kleine woonaccessoires. Soms is het de kunst van het weglaten.

ideeën voor een gezellige woonkamer

Meegaan met de laatste trends

Wil je echt meegaan met de laatste woontrends 2021, zorg dan voor ronde vormen in je huiskamer. Ronde vormen vind je terug in kleden, muurdecoraties. Maar ook in de vorm van stoelen, spiegels of lampen. Rondstraalt gezelligheid uit. Waar eerst een strakke en hoekige inrichting trendy was zijn nu de ronde vorm ook terug te zien in poefjes en krukjes. Misschien heb je ook interesse in Hoe kan ik mijn zwart-wit interieur gezellig maken.

 

Heb jij tips en ideeën voor een gezellige woonkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 23
 • #1

  Felice Veenman (dinsdag, 30 maart 2021 09:22)

  ik ben helemaal niet goed in huis inrichten, gelukkig heb ik 2 vriendinnen en een dochter die dat wel zijn. Het is verbazingwekkend hoe leuk mijn huis eruit ziet als alles net even anders is neer gezet

 • #2

  rachel (dinsdag, 30 maart 2021 10:14)

  ik zit heel veel in onze woonkamer en rust is voor mij belangrijke en daarom ook terug te vinden in onze meubels en acc. aankomend weekend gaan wij kijken voor een nieuw bankstel!

 • #3

  Nicole Orriëns (dinsdag, 30 maart 2021 11:11)

  Ehm, ik houd erg van kleur maar vrees dat onze woonkamer een samengeraapt zootje is. Op z'n best is het Boho chic....

 • #4

  ingrid (dinsdag, 30 maart 2021 15:10)

  wij gaan binnenkort op zoek naar twee nieuwe lampen

 • #5

  Tessa (dinsdag, 30 maart 2021 19:50)

  IK hou er juist van als er veel accessoires staan in mijn kamer. Als het juist kaal is word ik onrustig

 • #6

  Frederique (dinsdag, 30 maart 2021 23:54)

  Leuk die turquoise accenten op de eerste foto. Ik houd erg van die kleur.

 • #7

  Lodi (woensdag, 31 maart 2021 08:50)

  Te veel spullen geven echt onrust dat vind ik ook, ik hou van grote planten en grote meubels om juist die rust te creëren . Ik vind die tafels heel apart staan, leuk.

 • #8

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (woensdag, 31 maart 2021 12:30)

  Wij hebben ook heel veel liefde en aandacht gestopt in onze woonkamer. De babyspullen van onze dochter en alle plantjes maken het super gezellig.

 • #9

  Felice Veenman (woensdag, 31 maart 2021 17:42)

  tegenwoordig hebben manlief en ik ieder een eigen bank, dat is zo'n luxe !

 • #10

  Tamara (donderdag, 01 april 2021 08:02)

  Ik vind de stoelen met de drie kleuren welk erg leuk bij mekaar staan zo

 • #11

  Sandra (donderdag, 01 april 2021 09:39)

  Wat een mooie salontafel en matcht zo mooi met de stoelen!

 • #12

  Felice Veenman (donderdag, 01 april 2021 10:21)

  grappig, nu besef ik pas dat de basis kleur van mijn huis al 100 jaar wit gestucte muren zijn

 • #13

  Nicole Orriëns (vrijdag, 02 april 2021 10:40)

  Ik heb gisteren net weer alle stoffering veranderd vanwege het voorjaar : ) De Ektorp bank heeft nu weer een gele hoes in plaats van een rode, en ik heb mijn Ruggable kleed vervangen met de zomerversie. Dat vind ik erg gezellig.

 • #14

  Rory (vrijdag, 02 april 2021 17:09)

  Tips? Hahaha. Mijn eigen woonkamer. Grapje. Nou, dat gezegd hebbende vind ik onze 'eclectische' mix wel heel leuk. Van antiek en vintage tot teakhout en Ikea. Tweedehands gecombineerd met ecru berbers (ja, ook met een klein kind. En geloof mij. Er is wat overheen gegaan: port, klei, verf. En toch zijn ze nog mooi). Ik houd ervan. Van mij moet het niet 'netjes' zijn, maar gezellig. Een thuishuis. Dat lukt aardig. Al is het momenteel wel wat rommelig. Maar onlangs was ik met een deel van mijn huiskamer in Koffietijd en toen was de reactie: "Rommelig? Waar? Heeft ze snel opgeruimd? Of staat ze in een goede hoek?". Dus tja. Meningen verschillen.

 • #15

  Nienke | Mamameteenwolkje (vrijdag, 02 april 2021 20:57)

  Wij zijn echt slecht in rust aanbrengen, haha! Hebben echt een bij elkaar geraapt zooitje, meeste is tweede (en soms derde- of meer!) hands, maar dat maakt het ook wel weer gezellig vind ik altijd :)

 • #16

  Jouvence (zaterdag, 03 april 2021 15:07)

  Ik vind dat een vloerkleed bij de bank altijd wel warmte uitstraalt, evenals natuurtinten, planten en accessoires.

 • #17

  Melanie Hoogvliet (maandag, 05 april 2021 13:29)

  Ik hou niet zo van kleur ik heb heel veel hout, zwart metaal en grijstinten. Gecombineerd met een beetje petrol om toch wat kleur in huis te krijgen

 • #18

  Manon (dinsdag, 06 april 2021 17:14)

  De kunst van het weghalen ken ik niet, haha. De kunst van goed styleren ipv iets random neerzetten ken ik wel.

 • #19

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 08 april 2021 09:00)

  Wat een fijne tips! Wij zijn momenteel druk bezig met het verbeteren van onze woonkamer en het begint steeds meer ergens op te lijken

 • #20

  Jadis Schreuder (vrijdag, 09 april 2021 10:58)

  Ja leuke tips, ik zoek een nieuwe bank’ minder stoffig zoals nu met de katten

 • #21

  Lindsey Beljaars (vrijdag, 09 april 2021 11:47)

  leuk zo, die gekleurde stoelen!

 • #22

  Caroline (vrijdag, 09 april 2021 16:11)

  Ik denk dat een gezellige woonkamer voor iedereen weer wat anders betekent. De een houdt van leeg en opgeruimd, de ander van vol en lekker messy. Belangrijk is om 1 stijl door te voeren en een paar hoofdkleuren aan te houden, met accessoires kun je er een leuke twist aangeven.

 • #23

  b (maandag, 19 april 2021 09:11)

  Ik vind kleur zeker leuk om te combineren in mijn huis. Geel, groen en congac zijn kleuren die heel goed samengaan met zwart en wit.