· 

Tuintrend 2021? 6 tips voor meer ontspanning in de tuin

Tuintrends 2021? 6 tips voor meer ontspanning in de tuin

Je tuin is ook wel het verlengstuk van je woonkamer. Nu we met Covid-19 lange periodes binnen hebben gezeten, willen we ook graag ontspanning in de tuin. Bij de tuintrends 2021 kwam ook naar voren dat ontspanning in deze periode erg hoog staat, in 2021 zien we ontspanning in de tuin zeker terugkomen. Maar hoe creëer je ontspanning in de tuin? Ik geef je 6 tips voor meer ontspanning.

tuintrends 2021 ontspanning in je tuin
tuintrends 2021 ontspanning in je tuin

Ontspannen plekjes

Ontspanning is belangrijk, niet alleen in huis maar ook in de tuin. Te lang veel stress of spanning zorgt er immers voor dat je hersenen minder goed functioneren. Hierdoor kun je dingen sneller vergeten en gevoeliger zijn. Rustmomenten zijn dus belangrijk. Nu we ruim een jaar verder zijn met Covid 19 en mensen wel dagjes weg zijn geweest, maar nog niet op vakantie zijn geweest. Is het belangrijk om ook ontspanning in je tuin te creëren. Maar hoe kun je ontspannen plekjes in je tuin toepassen?

Loungeset in je tuin

Een loungeset straalt in eerste instantie gezelligheid uit. Maar buiten gezelligheid zorgt het ook voor een fijne zit en ligplek. Met een loungeset creëer je een fijne plek waar je kunt luieren, een boek kunt lezen of een hapje kunt eten. Het voordeel van een loungeset is dat de bijgevoegde tafel op dezelfde hoogte zit als de bank waardoor je ook makkelijk een kopje thee of koffie op de tafel kunt plaatsen. De set is meestal opgezet voor meerdere personen, waardoor je er gezellig met meerdere personen kunt zitten. Wil je meer luxe dan kun je vaak de set uitbreiden met elementen zodat je de zitplek langer en korter kunt maken. En voor de echte ontspanning mag een voetenbankje natuurlijk niet ontbreken.

bron Instagram: @ons.huisje
bron Instagram: @ons.huisje

Grote plantenbakken

Met grote plantenbakken kun je je gezellige zitje een beetje afschermen, waardoor je meer privacy hebt. De plantenbakken zijn ook goed te gebruiken voor een (dak)terras. Plaats er een tuinplant in die goed bescherming biedt zoals Bamboe of siergras. Maar vind je het leuk om juist meer vlinders en insecten naar je tuin te lokken dan is een Vlinderstruik ook geschikt. Let wel op dat de Vlinderstruik in het voorjaar gesnoeid moet worden. Je zit dus niet heel het jaar op een afgesloten plekje.

Lekker zitten in de tuinkamer

Lekker ontspannen in je tuinkamer wie wil dat nu niet? Een tuinkamer is een overkapping die je volledig kunt afsluiten met een glazen voor- en zijwand. Je kunt de tuinkamer tegen je gevel aanbouwen, dan wordt het een verlenging van je woonkamer. Maar natuurlijk kun je de tuinkamer ook achter in de tuin plaatsen. Zodat je daar een heerlijk plekje hebt met een bank, een zitje en gezellige tuinaccessoires. Eigenlijk is het gewoon een kleine huiskamer om te relaxen. Hier kun je heerlijk zitten, maar je kunt er ook een ruimte voor je hobby van maken, bijvoorbeeld om te schilderen of te knutselen. Door de glazenwand ben je niet afgezonderd, maar heb je het idee alsof je in de tuin zit. En het voordeel is als het iets minder lekker weer is, kun je er nog lekker zitten. Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een overkapping?

Luxe veranda

Een veranda is een luxe aanbouw aan een woning. De veranda heeft een afdak en wordt ondersteund door houten palen. Eigenlijk is de veranda een beschut plekje aan het huis waar je heerlijk kunt zitten om een boekje te lezen of te zitten met familie of vrienden. De voordelen van een veranda zijn dat je je licht en ruimte behoudt, helemaal als je gebruik maakt van een hangmat.

tips om meer te ontspannen in de tuin
tips om meer te ontspannen in de tuin

Een overkapping

Een overkapping is een houten of aluminium geraamte met dakbedekking. Zo kun je heerlijk op een beschutte plek in de tuin zitten, zonder dat je op de tocht of in de zon zit.

Wat is dan het verschil tussen een veranda en een overkapping? Een veranda is een gemonteerde aanbouw aan het huis. Een overkapping kan los gebouwd worden om er bijvoorbeeld een jacuzzi te plaatsen of los apart een terras gedeelte. Een heerlijke plaats om je even terug te trekken en lekker niets te doen. Met metalen tuindecoratie is je tuin helemaal compleet.

Welness in de tuin

Een jacuzzi, buitensauna of een zwemspa, wellness in de tuin is heerlijk. Je moet ver alleen wel een wat grotere tuin voor hebben. Met een hottub en buitendouche creëer je je eigen ontspanningsplekje, waar je even tijd voor jezelf kan vrij maken. Al je stress kun je eruit zweten en even lekker ontspannen. Relaxen gaat vaak beter in de tuin omdat je al in de natuur bent. Een groot voordeel van wellness in de tuin, is dat je er in alle jaargetijden gebruik van kunt maken. Heerlijk genieten het hele jaar door, wie wil dat nu niet? Misschien heb je ook interesse in welke planten 2021 in tuin plaatsen.

Hoe zorg jij voor meer ontspanning in de tuin? Een goedkope tip is een hangmat in de tuin. Misschien ben je ook nieuwsgierig naar de nieuwste tuintrends 2022.

Reactie schrijven

Commentaren: 17
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 10 juni 2021 15:41)

  Ik ontspan in mijn tuin door een boek te lezen. Of door er koffie in te drinken. Eigenlijk heel simpel dus.

 • #2

  Jouvence (zondag, 13 juni 2021 16:28)

  Wij hebben helaas geen tuin, maar wat zou ik er graag een hebben. Heerlijke lounge set erin en een schommelstoel.

 • #3

  Manon (zondag, 13 juni 2021 18:45)

  Hmmm een jacuzzi in de tuin klinkt geweldig!

 • #4

  Nicole Orriëns (maandag, 14 juni 2021 08:13)

  Wat een handige tafel inclusief bankjes is dat in de tuin. Die lijkt me ideaal. Zo kan er altijd iemand aanschuiven.

 • #5

  Krystle/Batboy (dinsdag, 15 juni 2021 15:34)

  Wij gaan binnenkort ons terras aanpakken en er komt een vijver zo leuk! Ik zit veel onder de veranda ook heerlijk als het iets frisser is.

 • #6

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 18 juni 2021 13:18)

  Wij hebben vorig jaar onze tuin aan gepakt en ik ben er echt super blij mee :) Ik zit er vooral vaak in te genieten met een mooi boek in mijn hand. Maar ook lekker lunchen in de tuin vind ik heerlijk.

 • #7

  Joyce (vrijdag, 18 juni 2021 14:07)

  Mijn tuintje is helaas super klein, dus ik kan er niet veel mee. Maar hierdoor gaat er toch iets kriebelen, om toch wat moois er van te gaan maken.

 • #8

  Tessa (vrijdag, 18 juni 2021 18:36)

  Als ik dit zo zie, zou ik willen dat ik een tuin had

 • #9

  Melissa krijns (vrijdag, 18 juni 2021 19:52)

  Wij hebben meerdere plekjes in tuin, wil je in de zon kan dat, wil je in schaduw kan dat en overkapping ook zijn zoo blij mee

 • #10

  Felice Veenman (zaterdag, 19 juni 2021 07:40)

  ik zou dat ook eens moeten doen, niks doen in de tuin. voor ik het zelf door heb ben ik al weer aan het wieden , plukken en rommelen

 • #11

  www.glamview.nl (zaterdag, 19 juni 2021 14:03)

  Een loungeset is echt wel een must in de tuin vind ik. Zelf heb ik een balkon en dus niet veel plek.

 • #12

  Tessa (zondag, 20 juni 2021 10:11)

  Als ik dit zo zie, zou ik willen dat ik ook een tuin had en geen klein balkon

 • #13

  Caroline (zondag, 20 juni 2021 17:28)

  In het vroege voorjaar kan ik erg genieten van een zonnig plekje, in de zomer kan ik relaxen in de schaduw. Veel schaduw in de tuin is een must. Zou graag een veranda willen.

 • #14

  Mandy Eggens (zondag, 20 juni 2021 21:40)

  Wij hebben zo’n tuin! Lekker veel chilplekjes met een loungeset, jacuzzi en een zwembad, plantjes, en een overkapping die we dicht hebben gemaakt. Super blij met onze tuin

 • #15

  Cynthia (maandag, 21 juni 2021 11:09)

  Wij hebben een heerlijke loungeset. Dat us echt genieten. Nu nog een overkapping;)

 • #16

  Frederique (maandag, 21 juni 2021 12:02)

  Mijn ideale tuin heeft een zwembad. En zon. Dus dat wordt hem niet haha

 • #17

  9 Lives, Cats, Etc (maandag, 28 juni 2021 09:26)

  Prachtig zeg. Gezien we nu tijdelijk huren hebben we spijtig genoeg weinig vrijheid. Maar binnenkort verhuizen we. Een nieuwe plek en ontzettend veel mogelijkheden. Wat ga ik ervan genieten om de tuin in orde te maken. In onze nieuwe tuin hebben we ook een mooi overdekt gedeelte. Ideaal voor een loungeset. Ik ga er zo van genieten om alles uiterst gezellig te maken. Ik hou er van om buiten een boek te lezen, gezellig een tas koffie te drinken en gewoonweg ontspannen!